Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Στα Φιλιατρά η Δεματοποίηση των απορριμάτων αλλού η εναπόθεση

Στα Φιλιατρά θα γίνεται η Δεματοποίηση των απορριμάτων, αλλά αλλού θα γίνεται η εναπόθεση.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας στην αρχή του Δημοτικού Συμβουλίου την υπόθεση με την δεματοποίηση και εναπόθεση των μπαλοποιημένων σκουπιδιών.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Άλκη Ξύγκα έρχεται να διαψεύσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα όσα αναληθή υποκινούμενα από την φαντασία του συγγραφέα τους βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε κάποιο blog ότι η δεματοποίηση και η εναπόθεση των μπαλοποιημένων σκουπιδιών θα γίνεται στα Φιλιατρά.


Η αρχική συνεννόηση – η οποία και δεν έχει αλλάξει - με την περιφέρεια είναι να τοποθετηθεί ο μπαλοποιητής στα Φιλιατρά και η εναπόθεση των σκουπιδιών να γίνει σε χώρο που θα υποδειχθεί από τους Δήμους Αυλώνα και Κυπαρισσίας.

Ο Δήμαρχος Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας στο προ ημερησίας διάταξης θέμα για τους ΧΑΔΑ έκανε αναφορά στο τι πρόκειται να γίνει με τον Μπαλοποιητή και ανέφερε χαρακτηριστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο:
«Έφτασε ένα χαρτί στον Δήμο το οποίο λεει ότι σύμφωνα με την απόφαση C502/2003 λειτουργία 1125 παράνομων και μη ελεγχόμενων χώρων ταφής απορριμμάτων (οδηγία 75422 της ΕΟΚ όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 91156 της ΕΟΚ Άρθρα 4,8,9) του δικαστηρίου των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, η Ελλάδα υποχρεώνεται στην διακοπή της λειτουργίας και αποκατάσταση όλων των παράνομων ΧΑΔΑ μέχρι τις 31/12/2008
Παρακαλούμε όπως προχωρήσετε άμεσα και μέχρι 10/12/2008 σε απόφαση Δημοτικού συμβουλίου
Για την παύση του ενεργού ΧΑΔΑ του Δήμου σας με τα στοιχεία Δημοτικό Διαμέρισμα Πλάτης θέση Μαύρη λίμνη. Διαφορετικά όπως είναι αυτονόητο αναλαμβάνουμε την ευθύνη των συνεπειών από την μη συμμόρφωση για την πιο πάνω απόφαση.

Να σας εξηγήσω λίγο τι γίνεται.
Πραγματικά έχει παρθεί απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση που λέει ότι μέχρι τις 31/12/2008 πρέπει να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ σε όλη την Ελλάδα.
Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε αυτή την απόφαση για τον δικό μας ΧΑΔΑ, βρισκόμαστε ήδη στην διαδικασία όπου η περιφέρεια θα εγκαταστήσει τους μπαλοποιητές όπως έχουμε πει και σε άλλα συμβούλια και έχει βρεθεί η θέση για τον μπαλοποιητή τον δικό μας σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο των Γαργαλιάνων και τον όμορο Δήμο της Κυπαρισσίας και το Δήμο Αυλώνας, έχουν αποφασίσει αυτοί να υποδείξουν χώρο ώστε αυτοί να υποδείξουν τον χώρο εναπόθεσης των παλετοποιημένων απορριμμάτων.
Αυτή την διαδικασία την έχει αναλάβει η περιφέρεια να φτιάξει τους μπαλοποιητές, εμείς υποδείξαμε τον χώρο. Σας έχω πει και άλη φορά ότι είναι ένας χώρος ανάμεσα στο Μουζάκι και τους Χριστιάνους, συμφώνησαν οι πάρεδροι του Μουζακίου και των Χριστιάνων και οι Δήμοι Φιλιατρλων και Γαργαλιάνων και εκεί θα γίνει ένα εργοστάσιο 250 τετραγωνικών μέτρων κλειστό στο οποίο θα μπαίνουν τα απορριμματοφόρα και θα μπαλοποιούνται πλέον τα απορρίματα.

Τα μπαλοποιημένα πλέον απορρίμματα θα μεταφέρονται σε ένα χώρο ανάμεσα στους Δήμους Κυπαρισσίας και Αυλώνα, έτσι όπως συμφωνήσαμε και συνομολογήσαμε με τον περιφερειάρχη σε συνάντηση μας πριν λίγο καιρό που είχε σαν θέμα την διαχείριση στερεών αποβλήτων.»
Συνεπώς με την παραπάνω δήλωση του Δημάρχου Κου Ξύγκα, δημοσιεύματα γεμάτα αγωνία που βγαίνουν σε γειτονικό blog και κάνουν λόγο για μπαλοποίηση και εναπόθεση σε έναν χώρο, δεν έχουν καμία βάση.
Τα περισσότερα είναι βγαλμένα από την φαντασία του Κου που γράφει το συγκεκριμένο blog.

Αφήνω δε στην δική σας κρίση την αξιοπιστία για τα γραφόμενα τους.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

1 σχόλιο:

  1. Οπωσδήποτε ο Δήμαρχος λέει αυτά που γνωρίζει από τον Περιφερειάρχη.
    Βέβαια δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια ποιών περιοχών τα σκουπίδια θα μπαλοποιούνται στα Φιλιατρά;
    Το αξιοπερίεργο στην όλη υπόθεση και αυτό που δημιουργεί υποψίες είναι ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα η μπαλοποίηση και η εναπόθεση θα είναι στον ίδιο χώρο με βάση την οικονομική λογική.
    Εάν είχα την δυνατότητα να παρευρίσκομαι στη σύσκεψη, αυτό που θα ρωτούσα θα ήταν από ποιούς δρόμους θα διέρχονται τα απορριματοφόρα και τα φορτηγά μεταφοράς των μπαλετοποιημένων σκουπιδιών;
    Είναι ένα σοβαρό ερώτημα που πρέπει να τεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.