Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Παραδέχθηκε το τέλος του «Καποδίστρια 2»

Θύμα της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως έπεσε και το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας, αφού είναι δύσκολο να εξευρεθούν οι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το τέλος του «Καποδίστρια 2» παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΤΕΔΚΝΑ, που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Τετάρτη, αναφέροντας απλώς ότι, «προετοιμάζουμε τη μεταρρύθμιση, αλλά εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους».

Ν. Κακλαμάνης: «Στις παράπλευρες απώλειες της οικονομικής κρίσης ο Καποδίστριας 2»

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπογράμμισε ότι, η διοικητική μεταρρύθμιση ήταν μια από τις «παράπλευρες επιπτώσεις» της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή την ενημέρωση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, για τη διοικητική μεταρρύθμιση, στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Χαιρετίζω τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ότι, θα καταθέσει τις θέσεις της Κυβέρνησης στο τακτικό μας συνέδριο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η σύμπλευση των απόψεων του υπουργού με εκείνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι δηλαδή η Διοικητική Μεταρρύθμιση, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, όχι μόνο δεν μπαίνει στο χρονοντούλαπο, αλλά παραμένει ανοικτό και κεντρικό θέμα στην ατζέντα του διαλόγου μας».

Αύξηση 22,5% των πόρων για την Αυτοδιοίκηση

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια συγκυρία παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και τη στιγμή που δρομολογούνται τα κονδύλια από το Δ’ ΚΠΣ, κονδύλια που κατά 80% θα αποδοθούν στην Περιφέρεια. Ο υπουργός τόνισε πως πολιτική της Κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση των πόρων για τη διοικητική μεταρρύθμιση κι επισήμανε πως στον προϋπολογισμό του 2009 προβλέπεται για την Αυτοδιοίκηση αύξηση των πόρων κατά 22,5% σε σχέση με τον περυσινό. Στα θετικά της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στα θέματα της Αυτοδιοίκησης, είπε ο κ. Παυλόπουλος, είναι και το γεγονός ότι αρχίζουν να αποδίδονται από το 2009 όλοι οι παρακρατηθέντες πόροι προηγούμενων ετών.

Η διαχείριση των απορριμμάτων

Για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τόνισε ότι, η Ελλάδα είναι υπόλογος στην Ε.Ε. για τις χωματερές, όμως τώρα αρχίζει η εκταμίευση όλων των κοινοτικών πόρων, για «να κλείσουν οι πληγές», καθώς και η αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, ώστε να μη δημιουργηθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Όσον αφορά στην κοινωνική παρουσία της Αυτοδιοίκησης ο υπουργός δήλωσε ότι, «ούτε μία από τις προνοιακές δομές (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ.) πρόκειται να θιγεί» και θα βρεθούν πόροι για να εξασφαλιστούν αυτά τα αγαθά προς τους πολίτες.

Συνεδρίασε χθες η ΚΕΔΚΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, συμμετείχε και μίλησε και στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ. Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αιρετών για όλα τα τρέχοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και για το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Επίσης συζητήθηκαν τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2009, με βάση τα δεδομένα του σχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού.

Τέλος, τα παραπάνω θέματα θα απασχολήσουν το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, το οποίο συνέρχεται στις 26 - 28 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Επικαιρότητα

ΣΧΟΛΙΟ
Προκόπη άντε βρε... Αν ζήσουμε να τον θυμόμαστε τον μακαρίτη.
Και να του κάνουμε και κανένα μνημόσυνο, μιας και το υπουργείο σου δεν έχει λεφτά....

3 σχόλια:

  1. Για το μνημόσυνο κι εγώ θα συμμετάσχω στα έξοδα.
    Φυσικά αστειεόμαι.

    Ο καποδίστριας δεν έπρεπε να εφαρμωστεί σε καμία πρίπτωση.
    Δεν θα έδιναν τα λεφτά που υπόσχονταν.
    Ηταν μούφα η υπόθεση.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μούφα λέει!!!
    Απασχολούν την κοινωνία με μπούρδες, αντί να δουλέψουν με σοβαρότητα να λυθούν τόσα συσωρευμένα προβήματα.
    Δεν κοιτάνε που οι αγρότες σε λίγο δεν θα έχουν ψωμί να φάνε με τις τιμές που έχουν τα αγροτικά προϊόντα, οι μεταρυθμίσεις μας έλειπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του Χαράλαμπου.
    Απέδωσε πολύ σωστά το πρόβλημα.
    Η Κοινωνία έχει πολύ πιο σοβαρά θέματα για να ασχοληθεί.
    Δεν μπορεί να ασχολείται με τις φιλοδοξίες ενός υπουργού.
    Ημαρτον ρε που λέει και ο Γεωργίου!

    Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.