Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Οριστικά στον Πάγο μπαίνει ο Καποδίστριας 2

Θύμα της οικονομικής κρίσης πέφτει και ο Καποδίστριας 2.
Η πολυδιαφημιζόμενη μεταρρύθμιση την οποία ευαγγελίζονταν ο πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πάει .... «περίπατο».
Τα Κυβερνητικά σχέδια για την δραστική μείωση των Δήμων και των Νομαρχιών αναβάλλονται για το .... απώτερο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚτΕ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις με βάση τις οποίες οι το θέμα "μεταρρύθμιση" παγώνει.
Ως βασική αιτία για την σχετική εξέλιξη θα παρουσιαστεί η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου λόγω της διεθνούς κρίσης, να ανταπεξέλθει στην εξασφάλιση του αναγκαίου κονδυλίου για την οικονομική στήριξη του προγράμματος.

ΝΤΟΜΙΝΟ

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έχει λάβει το πράσινο φως από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή προκειμένου να δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες για την αναβολή κάθε συζήτησης που αφορά συνενώσεις σε δήμους και νομαρχίες.
Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν θα δημιουργήσουν ντόμινο στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία βρίσκεται σε αναβρασμό εδώ και αρκετούς μήνες καθώς απομένει δια στόματος του Προκόπη Παυλόπουλου τους βασικούς άξονες της μεταρρύθμισης.

Στην τελευταία συνάντηση που είχε ο υπουργός με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ είχε δεσμευτεί ότι το σχέδιο προχωρά και μάλιστα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα είχε καταθέσει σε κείμενο την βασική δομή των σκέψεων της Κυβέρνησης.

Η δέσμευση αυτή ήταν άλλωστε και η αφορμή να αναβληθεί το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη, καθώς η μεταρρύθμιση θα αποτελούσε το βασικό θέμα συζήτησης.

Ωστόσο αξίζει να επισημανθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν είχε παραλείψει και στην συνάντηση να τους τονίσει ότι δεν θα προχωρήσει στην μεταρρύθμιση αν δεν έχει την συναίνεση των Δημάρχων, ενώ το οικονομικό πρόγραμμα που θα στήριζε τον δεύτερο Καποδίστρια είχε υπογραμμίσει ότι αυτό αποτελούσε αναγκαία προϋπόθεση.


ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία, την απροθυμία των κομμάτων να μπουν στον διάλογο και στις αποστομωτικές απαντήσεις των ΤΕΔΚ «καλό το σχέδιο των συνενώσεων αλλά όχι για τον νομό μας», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν φαίνεται ότι είχε πολλές επιλογές.
Σε παρασκηνιακό επίπεδο οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε επαφές που είχε με κυβερνητικά στελέχη διεμήνυσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και ο ίδιος προσωπικά δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η συζήτηση για τον Καποδίστρια 2 από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει βάρος σε άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

ΕΤΟΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ

Στην συνεδρίαση του Δ. Σ. της ΚΕΔΚΕ, την Τρίτη, θα γίνει μια πρώτη συζήτηση, προκειμένου να υποβαθμιστεί ή ακόμη και να βγει από βασικό θέμα συζήτησης του τακτικού συνεδρίου η διοικητική μεταρρύθμιση.
Κύκλοι του υπουργείου εσωτερικών αναφέρουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε μια συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ προκειμένου να ενημερώσει ο ίδιος τους Δημάρχους για τις εξελίξεις που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση στην απόφαση αναβολής της μεταρρύθμισης.
Η συγκεκριμένη συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του Νοέμβρη.

Πάντως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ακόμα και αν το θέμα των συνενώσεων βγει από την ατζέντα του ετήσιου συνεδρίου, πολλοί δήμαρχοι θα το θέσουν προς συζήτηση, ενώ μερίδα της αντιπολίτευσης δεν αποκλείεται να ασκήσει κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Αρκετοί από τους πράσινους Δημάρχους κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν έχει σχέδιο αλλά επιχειρούσε με τους χειρισμούς της να χειραγωγήσει πολιτικά την αυτοδιοίκηση.

Πηγή: Ο Κόσμος του Επενδυτή

2 σχόλια:

  1. O Kαποδίστριας 2 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να εφαρμοστεί σε καμία περίπτωση.
    Έγινε ότι έγινε επί κυβερνήσεως ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    ΔΕΝ ΞΑΡΑΜΕ τι θα γίνει γιατί είχαμε άγνοια για το τι πραγματικά θα γίνει και αν θα κάνει καλό ή όχι.
    Τέλος πάντων εφαρμόστηκε.

    Ο Καποδίστριας 2 ΔΕΝ έπρεπε να εφαρμοστεί γιατί τώρα ξέρουμε το πόσο ερήμωσε τα χωριά μας ο Καποδίστριας 1.

    Έλα όμως που δεν είχαν δώσει ΟΥΤΕ οι προηγούμενοι αλλά ΟΥΤΕ και οι τωρινοί τα απαραίτητα κονδύλια για να λειτουργήσει το πρόγραμμα.

    Και το απύθμενο θράσος του Κου Παυλόπουλου είναι ο έμμεσος εκβιασμός.
    "Αποδεχτείτε τον Καποδίστρια 2 και θα τα πάρετε ΟΛΑ."
    Που και αυτό στην ουσία ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.
    Γιατί ο Κος Υπουργός δεν έδωσε τα χρωστούμενα ωστε να έχει πρόσωπο για να ζητά να γίνει και ο Καποδίστριας 2?

    Κατα συνέπεια ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ τόσο το Φιλιατρά Νews όσο και το Φιλιατρά Forum που δεν ήθελε σε καμία περίπτωση το ΝΕΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.
    Και η έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο και που κυκλοφόρησε αν ειδική έκδοση με το Φιλιατρά Magazine μας δικαίωσε στο έπακρο.

    Ο Καποδίστριας 2 λοιπόν τέθηκε στον Πάγο.
    ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.