Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Πε.Συ. Πελοποννήσου: «Πλήγμα για τη δημοκρατία οι σεξιστικές δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου Περικλή Μαντά» Το ψήφισμα που εκδόθηκε

UPDATE VIDEO

«Αποτελεί πολιτική υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου να καταδικάζει τη συμπεριφορά οποιουδήποτε συμμερίζεται απόψεις που θίγουν την ποιότητα της δημοκρατίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά .....

την υπερψήφιση ψηφίσματος, μετά από πρόταση της Αντιπεριφερειάρχη κας Αντωνίας Μπούζα για δημόσιες δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μαντά.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Μπούζα από την πλευρά της εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πολιτική στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εγκρίνει το ψήφισμα που πρότεινε, σημειώνοντας ότι «αισθάνομαι δικαιωμένη για τη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ένα μείζον ζήτημα πολιτικού πολιτισμού και διαφύλαξης της προσωπικότητας των γυναικών που ασχολούνται με την πολιτική και τα κοινά γενικότερα».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε το ακόλουθο ψήφισμα:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταδικάζει και θεωρεί απαράδεκτες τις αναφορές του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Περικλή Μαντά που αφορούν την Αντιπεριφερειάρχη κα Αντωνία Μπούζα.
Οι συγκεκριμένες απόψεις που εκφράστηκαν και αναφέρονται σε «έμμισθα πολιτικά φουστάνια παντός είδους» δεν προσβάλλουν προσωπικά την Αντιπεριφερειάρχη, αλλά όλες τις γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική και βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Καταγγέλλουμε αυτές τις ακραίες, απαράδεκτες και σεξιστικές απόψεις που προσβάλλουν τις γυναίκες που ασχολούνται με τα κοινά και αποτελούν πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς».



Η απάντηση - Δήλωση Μαντά για το ψήφισμα του Πε.Συ. εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.