Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Παράταση στην κατάθεση δικαιολογητικών για το αγροτικό ρεύμα έως τέλος Μαΐου 2019

Παράταση μέχρι το τέλος Μαΐου του 2019 δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στην προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη διατήρηση του μειωμένου αγροτικού τιμολογίου.

Η σχετική του ανακοίνωση που εξεδόθη από τον Υφυπουργό Σωκράτη Φάμελο αναφέρει συγκεκριμένα: .......

«Με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, παρατείνεται έως το τέλος Μαΐου του 2019, η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη διατήρηση του μειωμένου αγροτικού τιμολογίου από τους εκάστοτε δικαιούχους.

H προθεσμία που είχε οριστεί από τον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας (30/09/18) παρατείνεται, μέχρι την ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταχώρηση των ηλεκτροδοτημένων εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης, στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου 2019.

Για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής συνδράμουν ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνεισφέροντας με το αρχείο των ηλεκτροδοτήσεων, καθώς και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος διαθέτει σε ετοιμότητα πληροφοριακό σύστημα καταγραφής των απαιτούμενων στοιχείων.

Η εφαρμογή αναμένεται να διευκολύνει συνολικά τη διαδικασία αδειοδότησης χρήσεων ύδατος από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ακολούθως την έκδοση του απαιτούμενου Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, για θέματα αγροτικού εξηλεκτρισμού.

Συνδυάζοντας τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων, παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας ενός επικαιροποιημένου αρχείου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί: α) τόσο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των δικαιούχων μειωμένου αγροτικού τιμολογίου απέναντι στον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας, β) όσο και για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων, στο πλαίσιο εφαρμογής των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής των Υδατικών Διαμερισμάτων της χώρας.

Οι δικαιούχοι μειωμένου αγροτικού τιμολογίου συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων στοιχείων στα τοπικά υποκαταστήματα του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας, αυτοβούλως, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμότητές τους.

Το συντονισμό των παραπάνω ενεργειών επιμελείται η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.