Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

"Ακρα του ταφου Σιωπή...." από την κ Παντελάκη στις αποκαλύψεις του Filiatra News για τα όσα συμβαίνουν στον Συλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Βράζει η Κοινωνία των Φιλιατρών για τα οσα συμβαίνουν στον Σύλλογο Φιλοπροόδων.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα μας στις 8 Ιανουαρίου για την απογοήτευση, τα σχόλια, τις απορίες και τα ερωτηματικά που δημιούργησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών στις 4 Ιανουαρίου.

Αν και έχουν παρέλθει εννέα (9) 24ωρα από την δημοσίευση με ......

τις διαπιστώσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας στον Σύλλογο Φιλοπροόδων εκδήλωση, ΟΥΔΕΜΙΑ απάντηση εχει δωθεί από την πρόεδρο του Συλλόγου Φιλοπροόδων στα όσα τις καταλογίζονται. Ακόμα και από τον κ Παγάνη.

Η εκδήλωση αν και φαινομενικά κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα, εν τούτοις υπήρξαν κάποιες καταστάσεις που για κάποιον – κάποιους που πρόσεχαν τι λεγόταν και τι γινόταν, έβγαλαν μάτια.

Παρόλη την λεπτομερή αναφορά μας στα καθέκαστα της εκδήλωσης, και γράφοντας όλες τις λεπτομέρειες, δεν τύχαμε λήψεως κάποιας απάντησης από την Πρόεδρο.
"Ακρα του Τάφου Σιωπή, στον κάμπο βασιλεύει..." που λέει και το ποίημα του Εθνικού μας Ποιητή Διονύση Σολωμού.
Αν μη τι άλλο η σιωπή τους αποτελεί για το Filiatra News ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ στα όσα έγραψε.
Σιωπή που μεταφράζεται σε δυο πράγματα:
Α. Άμμεση και άνευ δεύτερης κουβέντας παραδοχή όλων όσων περιγράφονται με καταφανέστατη απουσία πειστικών απαντήσεων.
Β. Πιθανόν να σχετίζεται με επικείμενη συνεστίαση λόγω τσικνοπέμπτης που φέτος πέφτει 8 Φεβρουαρίου απολύτως λογική καθώς ειδικά φέτος ο εορτασμός του Πάσχα είναι πολύ νωρίς και σε λιγότερο από μήνα έχουμε τσικνοπέμπτη και προφανώς καμία συνεστίαση για τον Σύλλογο για να μαζέψει χρήμα την ώρα που έχουν την πολυτέλεια με τις πρακτικές τους ΧΑΝΟΥΝ 400αρια και 500άρια από συνδρομές χορευτικού.

Άλλωστε εδώ που τα λέμε τι θα μπορούσε να διαψευστεί?
α. Είναι ψέμα η Απουσία του μεγάλου χορευτικού? Πράγματι δεν παρουσιάστηκε όπως όλοι περίμεναν.

β. Είναι ψέμα η απουσία του Αντιπροέδρου από την κοπή της πίτας με όλο το συμβούλιο αν και ο ίδιος ήταν παρόν στην εκδήλωση?
Μα όντως ήταν εκεί (στην εκδήλωση) αλλά επιδεικτικά δεν ανέβηκε μαζί με το υπόλοιπο ΔΣ να κόψει την πίτα.
Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παγάνης με προχθεσινό του σχόλιο στο Φιλιατρά News με το οποίο σας εκθέτει ανεπανόρθωτα κ Παντελάκη.
Δεν το διαβάσατε? Διαβάστε τι λέει:

1. Όσον αφορά την απουσία μου από την παράταξη των μελών του ΔΣ που πλαισίωναν την πρόεδρο για την εκδήλωση της κοπής της πίτας, αυτή αποτελούσε έκφραση της έντονης δυσφορίας και διαμαρτυρίας, όχι μόνο τις δικές μου, αλλά και πολλών μελών του συλλόγου μας, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χορευτικό του τμήμα.
Μία κατάσταση που από κακούς χειρισμούς, έχει οδηγήσει ουσιαστικά στη διάλυση του μεγάλου χορευτικού και στη φανερή υποβάθμιση των άλλων τμημάτων.

2. Αποτελούσε και πάλι έκφραση δυσφορίας, γιατί οι προσωπικές μου παρεμβάσεις σχετικά με το ζήτημα αυτό έχουν μείνει χωρίς αντίκρισμα.
Η πρόεδρος του συλλόγου μας δεν μπορεί να τηρεί αιδήμονα σιωπή, όταν οι κακοί χειρισμοί έχουν οδηγήσει στην διάλυση του δεύτερου μετά την φιλαρμονική πολιτιστικού βραχίονα του συλλόγου και της πόλης μας όπως είναι το μεγάλο χορευτικό.

γ. Είναι ψέμα η αποχώρηση 50 παιδιών από το χορευτικό που πλήρωναν συνδρομή 10 ευρώ –Αρα μιλάμε για απώλεια συνδρομών αφού αυτά τα 50 παιδιά δεν πληρώνουν πια το 10ευρω άρα ο σύλλογος χάνει 500 ευρώ το μήνα έσοδα??
Είναι και αυτό ψέματα κ Παντελάκη???
Έχετε σαν σύλλογος τέτοια πολυτέλεια της απώλειας εσόδων της τάξης των 500 ευρώ το μήνα και αύριο θα βγείτε στην κοινωνία να πάρει κάρτες για την συνεστίαση για να μαζέψετε χρήματα?
Με τι θάρρος θα βγείτε???
8 Φεβρουαρίου έχουμε ΤσικνοΠέμπτη... Κοντά είναι....
Αλλά ακόμα και αν δεν κάνετε εκδήλωση την Τσικνοπέμπτη και γίνει άλλη εκδήλωση ας πούμε ο ετήσιος χορός. Θα έχει αλλάξει κάτι? Προφανώς και όχι.

δ. Είναι ψέμα η μη παρουσίαση στο κοινό ως είθισται του νέου δασκάλου χορού?
Και καλά αυτό μπορεί να είναι το ελάχιστο. Ίσως και άνευ σημασίας.

ε. Μήπως είναι ψέμα και Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ έστω και με ένα ξερό "Ευχαριστούμε" στον επι πολλά χρόνια δάσκαλο χορού Νίκο Αθνασόπουλο ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΧΤΙΣΕ τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και που μέχρι χθες καμαρώνατε και που η δουλειά του έχει αναγνωριστεί εντός και εκτός Ελλάδος, δουλειά που έχει αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια???
Τι απ όλα αυτά θα μπορούσε να διαψευστεί?

Αλλα οι αποκαλύψεις συνεχίζονται...

Μόνο σε σχόλιο από μέλος του χορευτικού τον Μπάμπη Κορωνιού μας αποκάλυψε κάτι το οποίο προφανώς και δεν γνώριζε κανείς απ όσους είναι "απ έξω".
Πως όταν ήταν να ταξιδέψει το χορευτικό στην Ρουμανία, ο Μπάμπης είχε κάποιο οικονομικό πρόβλημα και τα έξοδα που του αναλογούσαν, τα κάλυψε μεν ο σύλλογος –Μπράβο τους σε αυτό- αλλά όπως ο ίδιος αναφέρει την επόμενη χρονιά τον έκαναν και ρεζίλι... αφαιρώντας του μάλιστα το δικαίωμα ακόμα και να μιλάει!!!!!

Τα λέει ο ίδιος όλα σε σχόλιο του το οποίο και παραθέτω αυτούσιο και κλείνει στόματα.
"Και όταν κάποια στιγμή εγω προσωπικά είχα οικονομικό πρόβλημα και μου κάλυψε ο σύλλογος μια αποστολή την επόμενη χρονιά έγινα ρόμπα σε ολω το συμβούλιο και μου αφαίρεσαν το δικαίωμα να μιλάω!...λέγοντας-και ποιος είναι ο κορωνιος μορε που τον πληρώσαμε να πάει Ρουμανία!"

Γνωρίζοντας ο κόσμος όλες αυτές τις λεπτομέρειες για τα καθέκαστα που έχουν γίνει στον σύλλογο, με τι θάρρος θα πάτε στους Φιλιατρινούς να πουλήσετε κάρτες???

Το έγραψα και θα το ξαναγράψω:
Ο κάθε σύλλογος -στα Φιλιατρά τουλάχιστον- και εν προκειμένω ο Σύλλογος Φιλοπροόδων, δεν είναι ιδιοκτησία ΚΑΝΕΝΟΣ.
Ανήκει ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους Φιλιατρινούς.
Και η εκάστοτε διοίκηση είναι ΜΟΝΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ του Συλλόγου. Και ΠΡΕΠΕΙ να υπόκεινται σε κριτική, αλλά και να δέχονται την κριτική και να απαντούν σε αυτήν.
Όποιος κατάλαβε ... κατάλαβε...


17 σχόλια:

  1. Κ Βασω Εκ παραδρομής το σχολιο σας αντι για να δημοσιευθει σβηστηκε.
    Σας ζητω συγνώμη και αν θελετε το ξανακάνετε.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν θελετε να μαθετε, γιατι δεν ρωτατε τον δασκαλο του χορευτικου και τα παιδια που εφυγαν? Μην κανετε το θεμα ετσι ωστε να χωριστουν οι Φιλιατρινοι σε παραξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανετε μεγάλο λάθος κ βασω.
    ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΘΕΣΗ να χωριστούν οι Συμπολίτες μου σε καμία παράταξη. Αυτό ίσως το πιστεύει η κ Πρόεδρος.
    Προφανως και θα μπορούσε να την βολέψει μαι τέτοια εκδοχή για να αποποιηθεί τις ευθύνες της ή για το δικό της άλλοθι για ότι έχει γίνει.
    Αλλα ΕΣΤΩ και αν δεχτώ την άποψη σας, ΠΩΣ ερμηνεύετε εσείς το γεγονός ότι ο ΙΔΙΟΣ ο Αντιπρόεδρος βγαίνει δημόσια με σχόλιο του και επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στην κ Παντελάκη για διάλυση του μεγάλου χορευτικού χορευτικού και για φανερή υποβάθμιση των άλλων τμημάτων?
    ΠΩΣ το εξηγείτε εσείς αυτό?
    ΟΛΟΣ ο κόσμος απογοητεύτηκε από την απουσία του μεγάλου χορετικού αρέσει δεν αρέσει στην κ Προεδρο.
    Λαθη αστοχίες και σοβαρές παραλείψεις ΕΓΙΝΑΝ και δεν μπορεί να το αρνηθεί.
    Εξου και η Ενοχη σιωπή της 10 μέρες τώρα.
    Και το ακόμα πιο σοβαρό ότι με τις επιλογές που έγιναν από μεγάλο μέρος του ΔΣ ο Σύλλογος σήμερα χάνει 500 ευρώ το μηνα. Οταν οι ιδιοι βγαίνουν στην Κοινωνία και παρακαλάνε -οχι δεν είναι κακό αυτό- να πάρουν μια κάρτα για εκδήλωση για συγκέντρωση χρημάτων, θα ζητήσουν απο καταστήματα δώρα για την λαχειοφόρο που και απο εκεί θα μαζέψουν χρήματα όταν απο την άλλη εκείνοι πετούν 500 ευρω από λανθασμένες επιλογές.
    Εδω καταγγέλλει πράγματα και μελος του χορευτικού.
    Διαβάσατε τι καταγγέλλει ο Μπάμπης Κορωνιός??
    ΠΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ η προσπάθεια μου να χωρίσω σε παρατάξεις τους συμπολίτες μου???
    Μια τέτοια άποψη θα βόλευε αφάνταστα ΜΟΝΟ ΤΗΝ κ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ.
    ΑΛλα δεν της "κάθεται" το "άλλοθι" που θα ήθελε διακαώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TO XEIΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΞΕΡΗΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗ ΚΑΝΗ ΤΟ ΔΣ.ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΗ ΛΑΘΟΣ

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.....ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΒΓΑΛΕΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΡΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΒΟΔΙΑ ΣΥΝ ΟΤΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.....ΜΑΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ

      Διαγραφή
    3. Η στάση του Συλλόγου και η απουσία απάντηση της προέδρου με ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ.
      Ο Παγάνης με την τοποθέτηση του ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ.
      Τι μου λες εσύ τώρα...

      Διαγραφή
    4. τωρα θελεις να τα ακουσεις μου φαινετα χαρη,την αλλα φορα σου εστειλε απαντηση και συ ελεγες αλλα ντα αλλων πως να σου απαντηση τωρα,αλλα και γω να ημουν προεδρος δεν θα σου απαντουσα,και ο κ παγανησ κατα την γνωμη μου επεσε σε λαθος που εκανε αυτο και δεν συγκαλεστηκε συμβουλιο να λυθει το θεμα η εστω να λυθει η παρεξηγηση.
      εσενα δεν σου προκαλει εντυπωση που τα μελη του συλλογου δεν απαντουν εστω ατομικα,δηλ 14 μελη μαζι με την προεδρο εχουν αδικο και 1 μελος (ο αντιπροεδρος)εχει προβλημα.κατι δεν κολαει καλα εδω.....γιαυτο σου ειπα πιοπ πανω δεν εχεις και της δυο αποψεις για να ειναι αντικειμενικο.αντι αυτου παρουσιαζεις την μια αποψη και την γνωμη ενος μελους του χορευτικου.κανε το σωστα και ισως να ανακαλυψεις την αληθεια σε ολο αυτο.

      Διαγραφή
    5. Πολυ ασχολήθηκα βασίλη μαζί σου. Δεν θα το συνεχίσω.
      Ο κόσμος εχει καταλάβει τι προσπαθείς ανεπιτυχώς να κάνεις.
      Τελος τα σχόλια σου εδω.

      Διαγραφή
  4. Τα θύματα όλης αυτής της κατάστασης, με όλο το συμπάθιο προς όλους τους ενήλικους εμπλεκόμενους, είναι τα νέα Φιλιατρινοπουλα, που βρίσκονται στην μέση αυτής της αντιπαράθεσης. Ας αφήσουμε τις αψιμαχίες και ας καλέσουμε Συμβούλιο του ΣΦΦ ανοιχτό προς όλους που θέλουν να παραστούν, γονείς, οικονομικούς υποστηρικτές, δασκάλους και λοιπά. Όπως είχα πει σε προηγούμενο post, όλοι οι πρωταγωνιστές αυτής της κατάστασης έχουν κάνει θυσίες, και έχουν δώσει ψυχή και σώματι για την μακροβιότητα του ΣΦΦ. Όλοι μη εξαίρετο. Δεν νομίζω να υποκρύπτουν τόσο σοβαρούς σκοπούς που να θέλουν την καταστροφή του συλλόγου μας. Ας αφήσουμε λοιπόν τις μικροπρέπειες, δεν είμαστε σε θέση να δικαζουμε και να καταδικάζουμε, πρεπει τοβσυντομοτερο δυνατο να γινει αυτο το συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιο συμβουλιο μιλατε???? Ειστε στην δοιηκηση του δυλογου???αν ναι εσεις τη αποφαση πειρατε με ολα αυτα που συμβαινουν

      Διαγραφή
  5. δεν ειναι πρεπον να μιλησω για να σου πω τη γινεται με τον αθανασοπουλο τον κορωνιο και τον παγανη,να ξερεις ξερω πολλα περισοτερα απο οτι νομιζετε και οι τεσσεροις.μονο που εσενα επειδη εχεις εμπαθεια με συγκεκριμενο προσωπο σου ειπα να το ψαξης καλα και να μην ανεβαζεις οτι σου δινουν οι αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα μεσα μαζικης ενημερωσης εχουν αγριεψει οπως και εσυ καλε μου. Γιατι δεν αφινεις τα μελη του συλλογου να λυσουν το προβλημα και να γραφεις κατι καλο που γινετε. Εχουμαι κουραστει με ολο ασχημα νεα και κουτσομολολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.