Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ανοικτή Επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για το Γεφυράκι του Λαγκουβάρδου

Ανοικτή επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά Δημοσιεύουμε σήμερα τα δυο blog της περιοχής Φιλιατρά News και Gargalianoi OnLine ζητώντας ενημέρωση για την πορεία των εργασιών αποπεράτωσης στο γεφύρι του Λαγλκουβάρδου μετά και την παρέλευση του Τέλους Ιανουαρίου που έλεγε σε πρόσφατες .....

δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης από την περιοχή της Τερψιθέας. (Σχετικό Video παρακάτω).
Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Μαραθούπολης έχουν απηυδήσει και η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί η περιοχή είναι πολύ μεγάλη, εκτός του γεγονότος οτι νιώθουν αποκομμένοι.

θα αναμείνουμε την ενημέρωση του κ. Αλευρά στην Ανοικτή επιστολή μας την οποία ευθύς δημσιεύουμε.

Αξιότιμε κ. Αλευρά

Τόσο το Φιλιατρά News όσο και το Gargalianoi On Line.gr αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε εκ νέου σε σας με την παρούσα δημόσια επιστολή σχετικά με το Γεφύρι του Λαγκουβάρδου και σας ζητάμε ενημέρωση για την πορεία των έργων καθώς και για τον χρόνο αποπεράτωσης του και την παράδοση του στην κυκλοφορία.

Στις 3 Οκτωβρίου όπου βρισκόταν στην περιοχή της Τριφυλίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, επισκεφθήκαμε το υπό κατασκευή γεφύρι του Λαγκουβάρδου και τότε σε ενημέρωση που είχατε από τον εργολάβο του έργου είχατε πει ότι πιέζετε τον εργολάβο να τελειώσει πριν αρχίσουν τα νερά. Ιδού και το σχετικό Video με τα λεγόμενα σας.



Αργότερα, και συγκεκριμένα στις 6 ή 7 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε εκ νέου το γεφύρι του Λαγκουβάρδου μαζί με τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια όπου σε δήλωση σας on camera είπατε επι λέξη:
«Σήμερα είμαστε στην φάση της Ολοκλήρωσης, εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες το έργο θα δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του χρόνου». Λίγο πιο μετά στις ίδιες δηλώσεις είπατε ότι «….είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τέλος του χρόνου αυτό το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.»
Αδιάψευστος μάρτυρας και το ακόλουθο Video



Το τέλος του χρόνου πέρασε. Η 31η Δεκεμβρίου που ήταν η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου να παραδώσει το έργο παρήλθε.
Μπήκε ο Ιανουάριος και το έργο για το οποίο ήσασταν –σύμφωνα με την επίσημη δήλωση σας- χαρούμενος που θα ολοκληρωθεί δεν ολοκληρώθηκε δυστυχώς……

Στις 9 Ιανουαρίου κατά την επίσκεψη σας στην περιοχή της Τερψιθέας για να δείτε την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων, κάνατε δηλώσεις για όλα τα εν εξελίξει έργα της Τριφυλίας γενικά και αναφερθήκατε και στο γεφύρι του Λαγκουβάρδου,
Είπατε αυτολεξί on camera πάλι:
«Το έργο αυτό γίνεται σωστά, μελετημένα και προγραμματισμένα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα.
Εγω έχω σε διαρκή επικοινωνία τον εργολάβο –ήδη επικοινώνησα χθες- και μου υποσχέθηκε μετά από πιέσεις ότι μέχρι το τέλος του μήνα –του Γενάρη- η επιχωμάτωση και η οδοστρωσία αλλά και τα στηθαία ώστε ο δρόμος να έχει προσβασιμότητα και εφόσον το επιτρέπει ο καιρός….» και συνεχίσατε παρακάτω λέγοντας ότι «παρ όλα αυτά εμείς επιμένουμε ότι η εργολαβία θα ολοκληρωθεί τέλος Γενάρη όσο αφορά την προσβασιμότητα να μπορούν να επικοινωνούν οι κάτοικοι των Φιλιατρών και οι επισκέπτες των Φιλιατρών με τον Μάραθο που είναι πραγματικά τουριστικός προορισμός.»
Ιδού και το σχετικό Video με την δήλωση σας γιατί μας αρέσει να μιλάμε με στοιχεία.



Σήμερα έχουμε 5 Φεβρουαρίου κ. Αλευρά. Έφυγε και ο Γενάρης που είχατε πει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τέλος του μήνα. Φανήκατε και στις τρεις προαναφερθείσες περιπτώσεις - επιτρέψτε μας- ανακόλουθος. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.
Οι κάτοικοι νιώθουν απομονωμένοι αλλά το ακόμα σοβαρότερο είναι ότι οι επαγγελματίες της Μαραθούπολης έχουν υποστεί πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά και διαμαρτύρονται έντονα για την αργοπορία των έργων.

Σε επαφή που είχε ο Διαχειριστής του Gargalianoi On Line με τον εργολάβο του έργου του ειπώθηκε πως αν δεν αποπερατωθεί με ασφαλτόστρωση, μπάρες, και επαρκέστατη σήμανση δεν θα το δώσει σε κυκλοφορία.
Όσο για την έστω και κατά προσέγγιση ημερομηνία παράδοσης, ΟΥΤΕ Λόγος….
Ειπώθηκε όμως -όπως ανέφερε ο Διαχειριστής του Gargalianoi On Line- πως αν η περιφέρεια Πελοποννήσου επιμείνει να περνάνε τα αυτοκίνητα χωρίς να έχει τελειώσει το έργο, τότε αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ με υπεύθυνη δήλωση της Αντιπεριφέρειας ή της Περιφέρειας ότι σε περίπτωση ατυχήματος ο εργολάβος δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για ενδεχόμενο συμβάν και την ευθύνη φέρει πλήρως η Αντιπεριφέρεια ή η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Οδεύουμε στα Μέσα Φεβρουαρίου και φώς στο τούνελ τουλάχιστον για κάτι άμεσα δεν βλέπουμε όσο και αν προσπαθούμε να το δούμε.

Μπορείτε να μας ενημερώσετε –αυτή την φορά με συγκεκριμένα στοιχεία- για το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα του έργου;;;
(Χρόνος αποπεράτωσης των επιχωματώσεων, χρόνος ασφαλτόστρωσης, τοποθέτηση απαραίτητων μπαρών και χρόνο τοποθέτησης επαρκούς σήμανσης και τέλος ημερομηνία παράδοσης του έργου με απόκλιση +/- 5 έως 10 μέρες;;;

Κ. Αντιπεριφερειάρχα ο κόσμος της Τριφυλίας (Φιλιατρών και Γαργαλιάνων) και κυρίως οι κάτοικοι και επαγγελματίες της Μαραθούπολης αναμένουν από σας απαντήσεις στο θέμα.
Με χαρά θα τις δημοσιεύσουμε προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος.

Με εκτίμηση
Οι Διαχειριστές των Blog Φιλιατρά News και Gargalianoi On Line