Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Το νέο blog των Γαργαλιάνων

Το νέο blog των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του μεγάλου Δήμου της Τριφυλίας με το όνομα: www.gargalianoi.com είναι «στον αέρα» εδώ και μερικές ημέρες.

Σκοπός μας είναι η άμεση πληροφόρηση των δημοτών του Δήμου Τριφυλίας με νέα του νέου Δήμου μας και όχι μόνο. Είμαστε Γαργαλιανιώτες και Τριφύλιοι που αγαπάμε το τόπο μας και θέλουμε να βοηθήσουμε και να αναδείξουμε με οποιονδήποτε τρόπο τον επίγειο παράδεισο που είναι όλη η περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.
Φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε στην .........

δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων Ενεργών Πολιτών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους εμάς που ζούμε στον όμορφο Δήμο Τριφυλίας.

Δεν έχουμε δογματισμούς, δεν είμαστε τηλεκατευθυνόμενοι, δεν «ανήκουμε» πουθενά, είμαστε απλά πατριώτες που θέλουμε ότι καλύτερο για τον τόπο μας. Μέσα από το www.gargalianoi.com θα ακούγεται η «Φωνή του Πολίτη» χωρίς την παραμικρή λογοκρισία. Ελπίζουμε να αποτελέσουμε ένα ελεύθερο βήμα διαλόγου και επικοινωνίας με τους συνδημότες μας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Τριφυλίας, με την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με ελεύθερο δημοκρατικό τρόπο. Ο κάθε πολίτης μπορεί να στείλει (επώνυμα ή ανώνυμα) με email στο politis@gargalianoi.com μια καταγγελία ή ένα οποιαδήποτε θέμα. Το θέμα ή η καταγγελία θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο για να γίνει άμεσα γνωστό στα μέλη και τους επισκέπτες του www.gargalianoi.com , χωρίς καμιά απολύτως λογοκρισία. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος το γρηγορότερο δυνατόν.

Επισκεφτείτε και εσείς το νέο blog www.gargalianoi.com γίνετε τώρα και εσείς Ενεργοί Πολίτες του Δήμου Τριφυλίας.

Στείλτε το δικό σας θέμα ή τη δική σας καταγγελία στο email: politis@gargalianoi.com

Δεν είμαστε επαγγελματίες, συγχωρέστε μας τα λάθη, μαθαίνουμε... Καλοδεχούμενες οι προτάσεις σας για να γίνουμε καλύτεροι .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ...

Σας περιμένω στην παρέα μας .

Ο διαχειριστής του blog www.gargalianoi.com

Stop στις προσλήψεις στους ΟΤΑ λόγω εκλογών

Απαγορεύονται από αύριο, Πέμπτη, πλην εξαιρέσεων, οι διορισμοί και οι προσλήψεις κάθε κατηγορίας προσωπικού των ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού και των φορέων που εποπτεύονται απ΄αυτούς, σύμφωνα με το σχετικό νόμο (30 ημέρες πριν τη διενέργεια των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων) και την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΣΕΠ

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι .........

αναστέλλονται όλες οι διαδικασίες επιλογής προσωπικού των ως άνω φορέων. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ή ενστάσεων που είχαν ανακοινωθεί διακόπτονται και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής και μέχρι τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση εναπομείναντος χρονικού διαστήματος για την ολοκλήρωσή τους.

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι φορείς των οποίων οι διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης εμπίπτουν στην παραπάνω απαγόρευση και ελέγχονται από το ΑΣΕΠ οφείλουν να προσαρμόσουν τις προθεσμίες αιτήσεων και ενστάσεων που τους αφορούν σύμφωνα με τα ανωτέρω.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνδιασμός Σωτηρόπουλου «Ο Δήμος Τριφυλίας μας ενώνει!»

Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η κατάρτιση του ψηφοδελτίου της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας» με υποψήφιο δήμαρχο το γιατρό Δημήτρη Σωτηρόπουλο και σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, είτε ανά Δημοτική Ενότητα είτε συνολικά.
Σε ό,τι αφορά τις προγραμματικές αρχές, θέσεις και προτάσεις του συνδυασμού, ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επεξεργαστεί και καταγραφεί, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συσκέψεις ..........

του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Σωτηρόπουλου με επιτελείς του συνδυασμού του και οι επαφές με πολίτες, ενώ καταρτίζεται το πρόγραμμα των επίσημων περιοδειών σε πόλεις και χωριά, επισκέψεων και συναντήσεων – συζητήσεων σε υπηρεσίες και με φορείς, συλλόγους.
Για τα τέλη της εβδομάδας, αναμένεται να προγραμματιστούν τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας».
Στο μεταξύ, «Δήμος Τριφυλίας – Δήμος για όλους!» και «Ο Δήμος Τριφυλίας μας ενώνει!» προκρίνονται να είναι τα βασικά συνθήματα του συνδυασμού, τα οποία δίνουν και το «στίγμα» της ενότητας και της δυναμικής αναπτυξιακής προοπτικής!

Ενώθηκε το «παζλ»

Ενώθηκαν τα κομμάτια του «παζλ» της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Τριφυλίας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Το έμβλημα του συνδυασμού είναι 3 ενωμένα κομμάτια παζλ. Ένα γαλάζιο με δύο ανθρωπάκια, ένα πράσινο με ένα κλαδί ελιάς και ένα πορτοκαλί με τρία σπιτάκια και τον ήλιο να λάμπει! Σηματοδοτεί την ενότητα, την πολυσυλλεκτικότητα και το κοινό όραμα, με προτεραιότητες τον άνθρωπο, τα τοπικά προϊόντα και το περιβάλλον! Μάλιστα, δημιουργήθηκε και ομάδα στο facebook, της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας»!

Θάρρος

Ευχαριστήρια επιστολή στους γιατρούς του νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την επιστολή μας αυτή κατά πρώτον θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια την ευγνωμοσύνη μας προς τον Παθολόγο Ιατρό κ. Γεώργιο Ρούσση, Διευθυντή στο Κέντρο Υγείας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, γιατί με την ταχύτατη διαγνωστική του προσέγγιση, την άμεση έναρξη ενδεικνυόμενης θεραπευτικής αγωγής και την επείγουσα διακομιδή του γιού μας Κωνσταντίνου Κόντη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "ΡΙΟ" Πάτρας (άμεση εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) είχε σαν αποτέλεσμα τη σωτηρία της ζωής του.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον ..........

υποδειγματικό αυτόν λειτουργό της Υγείας και άνθρωπο, ενώ συγχαίρουμε θερμά τον λαμπρό επιστήμονα.

Συγκεκριμένα: Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Αυγούστου 2010, μετά από σύσταση του οικογενειακού μας ιατρού, συνοδεύσαμε τον δεκαεννιάχρονο γιό μας στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, με αιφνίδιο πρόβλημα υγείας και με υποψία σοβαρότατης ασθένειας που έθετε τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο. Οι εφημερεύοντες ιατροί των εξωτερικών ιατρείων, ζήτησαν την επέμβαση του κ. Ρούσση, ο οποίος προχώρησε ταχύτατα στις δέουσες ιατρικές ενέργειες, έκανε άμεση έναρξη θεραπείας και διακόμισε το παιδί χωρίς χρονοτριβή με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "ΡΙΟ", όπου διασωληνώθηκε και νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σήμερα, παρά το Γολγοθά που βιώσαμε σχεδόν για ένα ολόκληρο μήνα, ο γιός μας είναι μαζί μας, υγιής και αρτιμελής. (Θα ήταν σοβαρή παράλειψή μας εάν δεν αναφερόμαστε και στην πληρέστατη από κάθε πλευρά αντιμετώπιση του παιδιού μας στο Νοσοκομείο "ΡΙΟ" και εν συνεχεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θεραπευτηρίου "ΟΛΥΜΠΙΟΝ", όπου νοσηλεύτηκε μέχρι αποθεραπείας, ευγνωμονώντας Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό). Κοινή διαπίστωση όλων των ιατρών που συμμετείχαν στην αποθεραπεία του παιδιού, καθηγητών, εντατικολόγων, λοιμωξιολόγων, αλλά και του οικογενειακού μας ιατρού από τα Φιλιατρά, ήταν ότι: καθοριστικός παράγων της σωτηρίας του παιδιού μας υπήρξε η άμεση έναρξη θεραπευτικής αγωγής από τον κ. Ρούσση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Με την σκέψη μας πλέον καθαρή και χωρίς καμιά διάθεση υπερβολής, αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που η φοβερή αυτή δοκιμασία μας έφερε σε αυτό το Περιφερειακό Νοσοκομείο όπου όλοι, γιατροί, νοσηλευτές και πλήρωμα του ασθενοφόρου, φρόντισαν να μη χαθεί ούτε ένα πολύτιμο λεπτό. Δυστυχώς τις πολύ δύσκολες εκείνες στιγμές δεν μπορέσαμε να μάθουμε τα ονόματα των ανθρώπων που μας βοήθησαν. Τους ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας.

Μετά απ' αυτή μας την δραματική εμπειρία, απευθύνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς για τη διατήρηση και ενίσχυση της λειτουργίας του Νοσοκομείου στην Κυπαρισσία. Ενδεχόμενη κατάργηση ή υποβάθμιση του, όπως πρόσφατα ακούστηκε, είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει ισχυρότατο πλήγμα για τους κατοίκους της Τριφυλίας και των γύρω περιοχών και αναμφίβολα θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή μας.

Με εκτίμηση
Κίμων και Σοφία Κόντη

Ο Σαμαράς πρωταγωνιστής σε spot του... ΠΑΣΟΚ!

Θα παρουσιάζονται δηλώσεις του για το έλλειμμα την περίοδο που ήταν υπουργός

Όπως αναμενόταν, το τραπέζωμα του νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στους πολιτικούς συντάκτες βγάζει ουκ ολίγες ειδήσεις. Έτσι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Ιπποκράτους ετοιμάζει διαφημιστικό σποτ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο οποίο θα παρουσιάζονται εναλλάξ κάποιες δηλώσεις του Σαμαρά για το έλλειμμα την περίοδο που ήταν υπουργός και οι αντίστοιχες σημερινές τοποθετήσεις του.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να καταδείξει .......

πως τα όσα λέει ο Σαμαράς ως αρχηγός της ΝΔ, διαφέρουν απ’ αυτά που έλεγε την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή.

«Νεκρώνει» αύριο ο δημόσιος τομέας

«Παραλύει» αύριο ο δημόσιος τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Λόγω της κινητοποίησης ματαιώνονται ή τροποποιούνται δεκάδες αεροπορικά δρομολόγια.

Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων αντιδρά στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου που προωθείται και ζητεί την ακύρωση των «αντιλαϊκών πολιτικών που επιβάλλει το μνημόνιο».

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση ...........

στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, στις 11:00 στην πλατεία Ομονοίας και στις 10:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. (νομαρχίες και δήμοι), καθώς επίσης οι καθηγητές και δάσκαλοι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, λόγω της συμμετοχής των νοσοκομειακών γιατρών στην κινητοποίηση.

Σε τετράωρη στάση εργασίας (3:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ.) προχωρούν αύριο και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν ή να τροποποιηθούν δεκάδες πτήσεις.

Από ΤΑ ΝΕΑ

Αναβάλλεται η συναυλία των Scorpions

Πριν λίγο, έγινε γνωστό από τους γιατρούς που εξέτασαν τον τραγουδιστή των Scorpions Klaus Meine, ότι πάσχει από οξύα λαριγγίτιδα και του συνέστησαν αφωνία για μία εβδομάδα.

Ως εκ τούτου, η σημερινή συναυλία ..........

αναγκαστικά αναβάλλεται αλλά σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία (πιο πιθανή φαίνεται να είναι η Δευτέρα 25 Οκτωβρίου) και όλα τα εισιτήρια θα ισχύουν γι’ αυτή τη νέα ημερομηνία.

Για την τελική επιβεβαίωση της παραπάνω ημερομηνίας θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση τις επόμενες μέρες.

ΟΤΕ: Νέα προσφορά για το Ίντερνετ

Μία νέα προσφορά, με την οποία οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν απεριόριστο Internet από 9,90 ευρώ / μήνα για 6 μήνες, ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, η προσφορά περιλαμβάνει:

• Conn-x 2 Mbps: 9,90 ευρώ/μήνα για 6 μήνες (αντί 17,06€) ή

• Conn-x 24 Mbps: 14,90 ευρώ/μήνα για 6 μήνες (αντί 23,26€)

Η νέα προσφορά μπορεί να συνδυαστεί και ..........

με πακέτα χρόνου και με το Conn-x TV, την τηλεόραση από τον ΟΤE, δίνοντας στους συνδρομητές τον έλεγχο τόσο της ψυχαγωγίας όσο και της επικοινωνίας τους.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από το 13888, στα καταστήματα του ΟΤΕ - oteshop - Γερμανός ή στο online κατάστημα www.oteshop.gr

Ηλεκτρονική ενημέρωση για την πρόοδο εκτύπωσης των αδειών οδήγησης

Για την πρόοδο εκτύπωσης των αδειών οδήγησής τους θα μπορούν να ενημερώνονται ηλεκτρονικά οι πολίτες, έπειτα από την ολοκλήρωση σχετικής διαδικτυακής εφαρμογής από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν, εισάγοντας τον αριθμό της άδειάς τους ή τον αριθμό πρωτοκόλλου και το έτος του Δελτίου Εκπαίδευσης και Εξέτασης Υποψηφίου Οδηγού, καθώς και τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης), να ενημερωθούν με λεπτομέρεια για όλα τα στάδια προόδου εκτύπωσης της άδειας οδήγησης.

Σύνδεσμος που οδηγεί στην παραπάνω ......

εφαρμογή υπάρχει στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ( www.yme.gr ).

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.