Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Συγχαρητήριο μήνυμα Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου

«Για άλλη μια φορά η νεολαία της Μεσσηνίας μας γέμισε αισιοδοξία και μας έκανε περήφανους, φέρνοντας στον τόπο μας επιτυχίες και ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα προοπτική. Μια προοπτική που δεν αφορά μόνο τον κάθε έναν από τους επιτυχόντες αλλά την κοινωνία στο σύνολό της.

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς όλους τους μαθητές, που κέρδισαν αυτή την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής τους, αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τον «καλό» αγώνα, που έδωσαν από κοινού. Αλλά και σε όσους μαθητές δεν τα κατάφεραν θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι οι δρόμοι δεν κλείνουν με την πρώτη αποτυχία.
Ολόκληρη η ζωή είναι μπροστά τους με .......

νέες προκλήσεις, νέες ευκαιρίες»

Παρέμβαση του Δ. Κουσελά για αλλαγές στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο

Στην αγόρευσή του, κατά τη συζήτηση επί της αρχής, στην Ολομέλεια της Βουλής, του σ.ν. «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις – ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις». ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κατάσταση στην κοινωνική ασφάλιση είναι πάρα πολύ άσχημη, ότι η Κυβέρνηση πήρε στα χέρια της μια απασφαλισμένη βόμβα.
Και είναι γεγονός ότι το κράτος ..........

χρειάστηκε το 2009 να επιχορηγήσει επιπλέον τα ασφαλιστικά ταμεία με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2010 θα χρειαστούν επιπλέον 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ και αν συνεχίζαμε έτσι, το 2011 θα θέλαμε επιπλέον επιχορήγηση της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έχει δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα 4,5 δις ευρώ στο κοινωνικοασφαλιστικό καθεστώς. Η κατάσταση αυτή, βέβαια, δεν είναι τυχαία. Επιδεινώθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια, όχι όμως γιατί, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, δεν πέρασε το 2001 ο γνωστός τότε νόμος Γιαννίτση, αλλά γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που ψηφίστηκε, ο 3029, ο νόμος Ρέππα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν απέδωσε στα ασφαλιστικά ταμεία τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις του κράτους.

Γιατί με τον νόμο Πετραλιά οδηγήθηκαν φύρδην-μίγδην στο ΙΚΑ δεκάδες ταμεία, χωρίς να υποχρεωθούν να μεταφέρουν τις περιουσίες τους, πολλές από τις οποίες χαρίστηκαν στους εργοδότες, είτε στο τραπεζικό σύστημα, είτε αλλού. Γιατί με το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων τα ασφαλιστικά ταμεία απαξιώθηκαν, έχασαν ότι είχε απομείνει από τα διαθέσιμά τους. Γιατί η εισφοροδιαφυγή εκτινάχθηκε κυριολεκτικά στα ύψη. Γιατί οι σχέσεις των εν ενεργεία με τους συνταξιούχους, επιδεινώθηκαν. Η μαύρη, η αδήλωτη εργασία, αλλά και η ανεργία, σκαρφάλωσαν στα ύψη. Έτσι φτάσαμε να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα «κομμάτια και θρύψαλα», ένα ασφαλιστικό σύστημα που οδεύει ολοταχώς στη χρεοκοπία.

Αυτά, αγαπητοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, ήταν τα αποτελέσματα της δικής σας πολιτικής, μιας συνειδητής, θα έλεγα, πολιτικής σε βάρος του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Δεν νομιμοποιείσθε, λοιπόν, σήμερα να έρχεστε εδώ εσείς και η ηγεσία σας και να μας εγκαλείτε. Εάν υπήρχε φιλότιμο, θα έπρεπε να ζητήσετε ταπεινά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, γι’ αυτά που διαπράξατε σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης.»

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Μεσσήνιος βουλευτής τόνισε ότι «το ασφαλιστικό πρόβλημα δεν είναι ένα δημοσιονομικό, αλλά είναι ένα κατ' εξοχήν ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα, με πολύ μεγάλες προεκτάσεις. Και είναι γεγονός ότι η αντιμετώπισή του στη σημερινή συγκυρία και μάλιστα κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη του Μνημονίου δημιουργεί μεγάλα κοινωνικά, πολιτικά, αλλά και ιδεολογικά προβλήματα.» Γι’ αυτό, απευθυνόμενος στον αρμόδιο Υπουργό, κάλεσε την Κυβέρνηση «να εξαντλήσει κάθε περιθώριο βελτίωσης, με στόχο ένα όσο πιο κοινωνικά δίκαιο και ταυτόχρονα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα είναι εφικτό. Δεν αγνοούμε», τόνισε « τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε, στην οποία βρισκόμαστε όλοι στο θέμα αυτό. Εγώ θα επιχειρήσω να συμβάλω θετικά σ’ αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας κάποιες τελευταίες προτάσεις και λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη έχουν γίνει κάποια, μικρά θα έλεγα, βελτιωτικά βήματα:

Το πρώτο είναι η διασφάλιση της τριμερούς χρηματοδότησης. Είναι βασική αρχή της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι βασική προϋπόθεση της βιωσιμότητας των ταμείων. Είναι θετικό ότι η Κυβέρνηση, έστω λεκτικά, εγγυάται την κοινωνική ασφάλιση, όμως αυτό για να έχει πραγματικό αντίκρισμα θα πρέπει να εγγυηθεί και την απρόσκοπτη καταβολή των εισφορών για το σύνολο της κύριας σύνταξης ή να εγγυηθεί την κάλυψη των ελλειμμάτων, εάν υπάρχουν ελλείμματα, σε όλα τα επίπεδα και στην κύρια και στην επικουρική σύνταξη.

Ένα δεύτερο ζήτημα αφορά στην παραμονή, ακόμη και σήμερα, της περικοπής της 13ης και της 14ης σύνταξης. Είναι αδιανόητο, κατά τη γνώμη μου, από τη μια πλευρά να παρακρατούνται εισφορές από τον 13° και το 14° μισθό στον ιδιωτικό τομέα και από την άλλη να μην καταβάλλονται οι αντίστοιχες παροχές. Αυτό δεν βασίζεται σε καμία, μα καμία αρχή δικαίου! Είναι ένα θέμα που πρέπει ή τώρα ή στο προσεχές μέλλον να αλλάξει. Δεν μπορεί, πάντως, σε καμία περίπτωση να σταθεί !

Μιλάμε για εξομοίωση μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και έχει χαρακτηριστεί ως θετική. Προτείνω, λοιπόν, οι διατάξεις για τους πριν το 1983 που αφορούν στις ΔΕΚΟ, τα ειδικά ταμεία και τις τράπεζες, που είναι πράγματι ευνοϊκές, να δείτε στο πλαίσιο λογικής της εξομοίωσης πώς θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους, αφού βάζουμε αυτή τη λογική και λέμε ότι είναι σωστή.

Σε ό,τι αφορά στη θέσπιση της ανταποδοτικής σύνταξης που θα συμπληρώνει τη βασική, δεν καταλαβαίνω, από τη στιγμή που μιλάμε για αναλογική σύνταξη, μιλάμε για ανταποδοτική σύνταξη, με ποια λογική αυτές οι συντάξεις μπορεί να περικόπτονται και μάλιστα όσο ανεβαίνουν τα χρόνια. Είναι και αυτό ένα ζήτημα, που χρειάζεται απάντηση.

Τέλος, είναι θετικό ότι προβλέπονται μέχρι και επτά πλασματικά χρόνια. Είναι θετικό, επίσης, ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την εξαγορά του χρόνου της στρατιωτικής θητείας και τη δωρεάν εξαγορά ενός χρόνου από τις μητέρες για το χρόνο της κύησης. Θα πρότεινα, κύριε Υπουργέ, να ελαφρύνει το κόστος εξαγοράς και για τα υπόλοιπα ζητήματα στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων.

Σε ότι αφορά, τέλος, στις μεταβατικές περιόδους, πρέπει να υπάρξουν μεγαλύτερες μεταβατικές περίοδοι και στα βαριά και ανθυγιεινά και για τις μητέρες. Πιστεύω ότι δεν αντέχεται η απότομη, η επώδυνη, η αιφνίδια αλλαγή στη ζωή του άλλου, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.»

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο κ. Κουσελάς τόνισε πως «πρέπει να γίνουν, στο μέτρο του δυνατού, ακόμα βελτιώσεις, γιατί το μεγάλο ζήτημα δεν είναι αυτό το σχέδιο νόμου να ψηφιστεί από τη Βουλή, είναι το πώς θα περάσει στην καρδιά των ανθρώπων, στην καρδιά του μέσου Έλληνα πολίτη».

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Με 159 «ναι», 137 «όχι» και 2 «παρών», επί συνόλου 298 ψήφων, υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Σημειώνεται ότι υπέρ ψήφισαν η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης.

Προηγήθηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου, ενώ κάλεσε τους συναρμόδιους υπουργούς να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν παρατηρήσεις και προτάσεις των βουλευτών.

Όπως ανέφερε, αν τα πράγματα στο ............

ασφαλιστικό μείνουν ως έχουν, θα κινδυνεύσουν οι πολίτες, όχι η κυβέρνηση, τονίζοντας πως δεν πρέπει οι επόμενες γενιές «να αντιμετώπισουν τις συνέπειες μιας φυγομαχίας».

«Η μεγάλη ανατροπή που κάνουμε αποτελεί κάτι πολύ σημαντικότερο από την παροχή ή όχι ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», παρατήρησε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε πως «έφτασε η ώρα να λάβουμε ιστορικές αποφάσεις και για το ασφαλιστικό σύστημα» με στόχο να καταστεί βιώσιμο.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η πρόκληση είναι ξεκάθαρη: «Αν θα λάβουμε αποφάσεις που επιτείνουν τη αδράνεια, την ατολμία ή αν θα σταθμίσουμε το συμφέρον αυτών που δεν έχουν καν ακόμη γεννηθεί».

Συνεχίζοντας, δεσμεύθηκε πως «όταν η οικονομία σταθεί στα πόδια της, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συντάξεις, θα μπορέσουμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους». «Αυτός είναι ο στόχος παρά τις δυσκολες αποφάσεις που είμαστε υποχρεωμένοι σήμερα να πάρουμε για να διασώσουμε την οικονομία και και το ασφαλιστικό» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να υπερβούν το μικροκομματικό συμφέρον και να συνταχθούν με την κυβέρνηση στην προσπάθεια, όπως είπε, για μια καλύτερη Ελλάδα.

Επίθεση στη ΝΔ

Δριμεία ήταν η επίθεση του Πρωθυπουργού εναντίον της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι επικαλείτε τον πατριωτισμό προκειμένου να κρύψει τις ευθύνες της. «Ας εφάρμοζαν 6,5 χρόνια αυτά που σήμερα προτείνουν», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι «το μνημόνιο αποτελεί το μνημόσυνο της διακυβέρνησης της ΝΔ».

Αναφέρθηκε εξάλλου και στην υπόθεση «ΑΓΡΟΓΗ», επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν είπε «ούτε μισή λέξη καταδίκης για την αδικία και τη λεηλασία».

Πρόσθεσε δε ότι «έφτασε στο σημείο να καταψηφίσει το νόμο του ΠΑΣΟΚ για τις διαδικασίες προσλήψεις στο Δημόσιο».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «το βασικό διακύβευμα είναι να αλλάξουμε τόσο ριζικά την Ελλάδα ώστε να μην χρειαστούμε πια Μνημόνια, να μην κινδυνέψουμε με χρεοκοπία».

«Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης αλλαγής», τόνισε και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών.

Η συζήτηση, μέχρι την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση θα δέχεται τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Δεν θα ψηφίσει το άρθρο για τη διαιτησία ο Απ. Κακλαμάνης

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το άρθρο που αφορά τη διαιτησία, ζητώντας την αλλαγή του. Επίσης πρόσθεσε πως «δεν έχουμε κανένα λόγο να καταργούμε τη 13η και τη 14η σύνταξη».

Δημοψήφισμα ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Νωρίτερα δε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε το ασφαλιστικό να τεθεί σε δημοψήφισμα.

«Ενδιαφέρον» χαρακτήρισε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Παρατήρησε, ωστόσο, πως δεν είναι δυνατόν αντίστοιχα αιτήματα να εξαντλούνται σε κοινωνικής φύσεως ζητήματα και όχι σε εθνικά, όπως το όνομα των Σκοπίων.

Δεν θα αποχωρήσει από τη συζήτηση επί των άρθρων το ΚΚΕ

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, ανακοίνωσε την τελική απόφαση του κόμματος να παραμείνει στη συζήτηση και επί των άρθρων, σε αντίθεση με προηγούμενη ανακοίνωσή του, προκειμένου, όπως είπε, «να μην δώσουμε σε κάποιους το δικαίωμα να ισχυριστούν πως με την αποχή μας απετράπη η καταψήφιση άρθρων».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Και όμως αυτός ο... αξιωματικός παραμένει στην θέση του !!!

Αήθη επίθεση με χυδαίες ύβρεις και εξύβριση των Θείων από ανώτερο αξιωματικό του Πυροσβεστικού σώματος σε επώνυμο blogger

Πρωτοφανή επίθεση δέχθηκε επώνυμος Blogger για αναρτήσεις που έχει κάνει στο Blog που διατηρεί στο οποίο καυτηρίαζε τα κακώς κείμενα και την αδράνεια του Πυροσβεστικού Σώματος στις μεγάλες φωτιές που επέφεραν το καλοκαίρι του 2007 βιβλικές καταστροφές στην Κεντρική Μεσσηνία.
Με απειλές κατά της σωματικής ..........

ακεραιότητας, χυδαίες εκφράσεις εξύβριση των Θείων συνεπικουρούμενος από εποχικό δασοπυροσβέστη επιτέθηκε εναντίον του ευρισκόμενος πιθανότατα σε κατάσταση μέθης.

Είναι ντροπή για το ένδοξο Πυροσβεστικό σώμα να αμαυρώνεται από την συμπεριφορά ορισμένων στελεχών του οι οποίοι προκειμένου να αναρριχηθούν σε καίριες θέσεις άφησαν την Μεσσηνία να καεί και αυτοί έτρεχαν σε ρόλο κομματάρχη στα Πολιτικά γραφεία προκειμένου να αποκτήσουν την εύνοια της εξουσίας και σήμερα... εξαργυρώνουν τις υπηρεσίες που προσέφεραν σε καίριες θέσεις του Πυροσβεστικού σώματος …

Κε Χρυσοχοίδη ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ

Πηγή: metamorfosis-messinias

Και χειρόγραφες αποδείξεις από τα ταξί

Νέες διευκρινίσεις αναφορικά με την ένταξη των εκμεταλλευτών ταξί στο κανονικό καθεστώς φορολόγησης, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο του γ.γ. φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων Δ.Γεωργακόπουλου, οι εκμεταλλευτές ταξί θα μπορούν να δίνουν χειρόγραφες θεωρημένες αποδείξεις στους πελάτες τους αν δεν λειτουργεί η μηχανή έκδοσης αποδείξεων λόγω βλάβης, συντήρησης, πλήρωσης και αντικατάστασης φορολογικής μνήμης ή μη έγκαιρης (έως 1/7/2010) εγκατάστασης νέου μηχανισμού που έχει ήδη αγορασθεί, κ.λπ.

Επίσης, σε περίπτωση που ο επαγγελματίας ..........

εκμεταλλευτής ΕΔΧ έχει απολέσει το βιβλιάριο συντήρησης του οχήματος (ΒΣΕ) μπορεί να απευθύνεται σε αρμόδιους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς φορολογικών ταξιμέτρων για την άμεση έκδοση νέου βιβλιαρίου συντήρησης, σε αντικατάσταση του παλαιού απολεσθέντος, μέχρι 30/9/2010 χωρίς ο επαγγελματίας να επιδεικνύει αντίγραφο πράξης επιβολής προστίμου λόγω απώλειας ΒΣΕ. Από την πλευρά τους, οι υπάλληλοι των ΔΟΥ θα προβαίνουν στη θεώρηση του νέου ΒΣΕ χωρίς την επιβολή προστίμου λόγω απώλειας του παλαιού.

Αναλυτικά από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Δεδομένου ότι μέχρι 30/6/2010 και όσον αφορά τους εκμεταλλευτές ΤΑΞΙ οι οποίοι υπάγονταν σε τεκμαρτό προσδιορισμό εισοδήματος και (κατ’ επιλογή) τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού και απόδοσης ΦΠΑ η οποιαδήποτε απώλεια φορολογικού μηχανισμού ή βιβλιαρίου συντήρησης δεν συνεπάγεται απόκρυψη ή απώλεια φορολογητέας ύλης αφού ο προσδιορισμός των φόρων και του εισοδήματος των επαγγελματιών αυτών γίνονταν με τεκμαρτό τρόπο, όπως στο παρελθόν είχε αντιμετωπιστεί με την εγκύκλιο 1120200/1612/0015/15.4.2008.

Με βάση τα παραπάνω και κατά την προσέλευση των ανωτέρω επαγγελματιών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την ένταξη αυτών την 1/7/2010 στο νέο σύστημα λογιστικού προσδιορισμού σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του Κ.Β.Σ. (Π.Δ. 186/1992) και για την διευκόλυνση τόσο των εν λόγω επιτηδευματιών όσο και των διαδικασιών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. , δύναται ο επαγγελματίας εκμεταλλευτής ΕΔΧ στην περίπτωση που έχει απολέσει το ΒΣΕ να απευθύνεται σε αρμόδιους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς φορολογικών ταξιμέτρων οι οποίοι υποχρεούνται στην άμεση έκδοση νέου βιβλιαρίου συντήρησης σε αντικατάσταση του παλαιού απολεσθέντος και μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία (30/9/2010), χωρίς ο επαγγελματίας να επιδεικνύει αντίγραφο πράξης επιβολής προστίμου λόγω απώλειας ΒΣΕ.

Επισημαίνεται δε, ότι με την προσέλευση των επιτηδευματιών αυτών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και με την προσκόμιση του νέου ΒΣΕ οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα προβαίνουν στην θεώρησή του (νέου ΒΣΕ) που εκδόθηκε (σε αντικατάσταση του απωλεσθέντος) χωρίς την επιβολή προστίμου λόγω απώλειας του παλαιού.

Οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. θα θεωρούν ικανό αριθμό χειρόγραφων αποδείξεων στους ανωτέρω επιτηδευματίες ΕΔΧ για όλες τις περιπτώσεις μη λειτουργίας φορολογικού μηχανισμού λόγω βλάβης, συντήρησης, πλήρωσης και αντικατάστασης φορολογικής μνήμης ή μη έγκαιρης (έως 1/7/2010) εγκατάστασης νέου μηχανισμού που έχει ήδη αγορασθεί κ.λ.π. για την έκδοση αποδείξεων προς τους πελάτες.

Σημειώνεται, ότι η θεώρηση χειρόγραφων αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και τιμολογίων είναι ανεξάρτητη από τη θεώρηση ή μη του βιβλίου εσόδων – εξόδων το οποίο μπορεί να θεωρηθεί έως 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Τα προσκομιζόμενα για θεώρηση βιβλία και στοιχεία των επιτηδευματιών αυτών δεδομένου ότι ήταν ήδη επιτηδευματίες και δεν αφορά «πρώτη» θεώρηση αυτών κατά την έναρξη εργασιών μπορεί να παραδίδονται και σε τρίτο πρόσωπο με απλή εξουσιοδότηση.

Η παραδοχή της θέσης που διατυπώθηκε στη 1096/21.6.2010 εγκύκλιο για μη καταλογισμό προστίμου έως 30 Σεπτεμβρίου 2010 όσον αφορά τις διαδικασίες θεώρησης ΒΣΕ ή υποβολής δηλώσεων φορολογικών ταξιμέτρων, καταλαμβάνει τόσο τους επιτηδευματίες που συνεχίζουν τις εργασίες τους μετά την 1/7/2010 καθώς και εκείνους που έχουν κάνει διακοπή εργασιών πριν την ημερομηνία αυτή, εφόσον εκπληρώσουν τη σχετική υποχρέωσή τους έως τη 30η Σεπτεμβρίου 2010.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Υποβολή αιτήσεων Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών

Την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εκπαιδευτικούς Ειδικών Κατηγοριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά:

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 -Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ13, ΠΕ14 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ15, ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΤΕ16, ΠΕ17 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ18 (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΤΕ.01 (όλες οι ειδικότητες) και ΔΕ.01 (όλες οι ειδικότητες) - Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - εφόσον είναι: .......

α) Γονείς περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν,

β) Με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12)μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30 Ιουνίου 2010,

γ) Γονείς τέκνων με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού μέχρι 30 Ιουνίου 2010 και

δ) Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που έχουν υπηρετήσει επί έξι σχολικά έτη με δεκαοκτάωρη εβδομαδιαία διδασκαλία για κάθε σχολικό έτος ή σε περίπτωση μειωμένου ωραρίου διδασκαλίας συμπληρώνουν, με αναγωγή αυτού, δεκαοκτάωρη εβδομαδιαία διδασκαλία για τέσσερα, τουλάχιστον, σχολικά έτη και απολύονται αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων, ή με καταγγελία της σύμβασης εργασίας μέχρι 30-6-2010, να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη και κατάταξή τους σε ειδικό πίνακα της αντίστοιχης κατηγορίας κατά κλάδο και ειδικότητα.

Επισημαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω κατηγοριών πρέπει να έχουν αποκτήσει την αντίστοιχη ιδιότητα μέχρι 30 Ιουνίου 2010.

Προθεσμία υποβολής ορίζεται από 08 - 07 - 2010 μέχρι και 16 - 07 - 2010.

Η σχετική εγκύκλιος βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr

Ολοκληρώνεται η Συνάντηση Φιλαρμονικών στα Φιλιατρά

Την Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ στο πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά ολοκληρώνεται η καθιερωμένη ετήσια Συνάντηση Φιλαρμονικών, που οργανώνει ο Σύλλογος Φιλοπροόδων. Τη Συνάντηση θα κλείσει το Κουαρτέτο Σαξοφώνων της Αθήνας. Συναυλίες έδωσαν την περασμένη εβδομάδα η Φιλαρμονική της Λαμίας και η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας δημιουργήθηκε το 1997 από το Θανάση Ζέρβα και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου. Κάνει συχνές εμφανίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις και αίθουσες συναυλιών, στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, ενώ έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από εκατό πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Μολονότι το ρεπερτόριο του Κουαρτέτου περιλαμβάνει έργα ποιοτικής μουσικής από όλες τις περιόδους και στυλ, μεγάλος αριθμός έργων προέρχεται μετά το 1945.
Ο ήχος του είναι λαμπερός, λυρικός και εξαιρετικά ........

ευέλικτος σε ζητήματα στυλιστικής ερμηνείας και νέων τεχνικών, γεγονός που οφείλεται στις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και τα ενδιαφέροντα των μελών του. Τα μέλη του ΚΣΑ είναι βιρτουόζοι σαξοφωνίστες με πείρα στην εκτέλεση αλλά και τη διδασκαλία, ενώ εκτός από σολιστική καριέρα είναι μέλη επαγγελματικών μουσικών συνόλων και διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ωδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ όπως κάθε χρόνο συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Α. Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ), το Δήμο Φιλιατρών και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Οι εκλογικές δαπάνες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών επί του προσχεδίου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή.

Από τις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου, στόχος των ρυθμίσεων που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου είναι «η ουσιαστική αναμόρφωση της διαδικασίας ελέγχου των εσόδων και των δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων, που θα γίνεται με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας».

Ειδικότερα προβλέπονται τα ακόλουθα:.......

-Η χρηματοδότηση των δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων θα προέρχεται από φυσικά πρόσωπα και η διακίνηση των ποσών, που αναφέρονται σε έσοδα και δαπάνες, για το σύνολό τους θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, σε αντίθεση με την υφιστάμενη ρύθμιση, η οποία αφορούσε μόνο το 80% των ποσών αυτών και άφηνε περιθώριο καταστρατηγήσεων .

-Καταργείται η αδιαφανής και αναχρονιστική διαδικασία άντλησης εσόδων από τη διάθεση «κουπονιών».

-Επιτρέπεται η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, υπέρ συνδυασμών και υποψηφίων, προς τους οποίους έχουν, δημόσια εκφράσει την υποστήριξή τους, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι οι δραστηριότητες αυτές δεν συνιστούν άμεση ή έμμεση χρηματοδότησή τους.

-Με εξαίρεση, μόνο, για τους επικεφαλής των συνδυασμών και τους άμεσα αιρετούς αντιπεριφερειάρχες, οριοθετείται ο αριθμός των επιτρεπτών εμφανίσεων των υποψηφίων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας.

- Καθίσταται υποχρεωτικός ο ορισμός διαχειριστή των οικονομικών των συνδυασμών, προκειμένου για τις περιφερειακές εκλογές, καθώς και για τις δημοτικές εκλογές, εφόσον, όμως, διενεργούνται σε δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των δέκα χιλιάδων κατοίκων.

-Τα βιβλία εσόδων και δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων θεωρούνται, πλέον, από τον Δ/ντή της οικείας Δ.Ο.Υ. -- Στις αναλυτικές καταστάσεις εσόδων και δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων μνημονεύονται, υποχρεωτικά, ως αποδεικτικά στοιχεία τούτων, τα σχετικά τραπεζικά παραστατικά.

- Θεσπίζεται η υποχρέωση των συνδυασμών που είναι υποψήφιοι σε περιφέρειες και σε δήμους άνω των 10.000 να αναρτούν σε κεντρική βάση δεδομένων που είναι εγκατεστημένη στο Υπουργείο Εσωτερικών, όλα τα έσοδα και τις δαπάνες τους, συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων τους μνημονεύοντας τα αντίστοιχα παραστατικά.

-Η προεκλογική περίοδος περιορίζεται από την τετράμηνη χρονική διάρκεια που ίσχυε, μέχρι σήμερα, σε δίμηνη και τέλος, με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή δύο μήνες (αντί των 30 ημερών που ισχύει) πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, αναστέλλεται κάθε διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή αυτών , με εξαίρεση τη διαδικασία μετατάξεων, που προβλέπεται στο πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Πηγή: ota.gr

Όχι στην κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων

Τις απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ προκειμένου να μην καταργηθούν οι ενισχύσεις στους αγρότες, ζητά με επιστολή π0ου απευθύνει προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος.

Ο κ. Δράκος αναφορικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις και το νέο σύμφωνο σταθερότητας ζητά από την κ. Μπατζελή να παρέμβει την Πέμπτη 8 Ιουλίου, όταν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καταθέσουν τις θέσεις τους, εν όψει της Αναθεώρησης της Κ.Α.Π μετά το 2013.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Προς Την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Κατερίνα Μπατζελή

Θέμα: Αγροτικές επιδοτήσεις και νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Είναι σαφές ότι το επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 Ιουλίου, θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για πάρα πολλά ζητήματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τη μελλοντική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμα κρισιμότερο φαίνεται ότι θα είναι για τις χώρες όπου παρουσιάζουν μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα και όπου δεν έχουν τηρηθεί κατά το παρελθόν οι όροι και οι προδιαγραφές των ευρωπαϊκών συμφωνιών.

Ιδιαίτερα μας ανησυχεί η άποψη ότι θα παγώνουν τα κοινοτικά κονδύλια είτε από το Ταμείο Συνοχής είτε από τον προϋπολογισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Αυτό σημαίνει σύμφωνα με την εισήγηση, ότι οι παραβάτες του νέου Συμφώνου Σταθερότητας δεν θα λαμβάνουν τα κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Βεβαίως υπογραμμίζεται εις την εισήγηση ότι στο πρώτο στάδιο των κυρώσεων, τις αγροτικές επιδοτήσεις υποχρεούνται να καταβάλουν τα κράτη προς τους αγρότες, από τα εθνικά ταμεία. Εάν η χώρα δεν προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις, προτείνεται το οριστικό πάγωμα των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων.

Αυτή τη στιγμή, ως σύγχρονη ελληνική πολιτεία, δεν μπορούμε να κωφεύσουμε εις αυτή την εξέλιξη η οποία, παρά την άποψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα η χορήγηση των κονδυλίων από τους εθνικούς προϋπολογισμούς, οδηγεί τις επιδοτήσεις σε μία φάση προσωρινότητας και ενδεχομένως και περικοπής εις το μέλλον, μέχρι και κατάργησής τους.

Οι αρχικές δηλώσεις του Όλι Ρεν πραγματικά μας ανησυχούν, παρά το ότι υπάρχει στόχευση για λήψη των τελικών αποφάσεων τον προσεχή Οκτώβριο, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Γι’ αυτό υψώνουμε την αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ζητάμε από την πολιτεία και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων:

- να παρέμβουν άμεσα, την προσεχή Πέμπτη 8 Ιουλίου, όπου τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καταθέσουν τις θέσεις τους, εν όψει της Αναθεώρησης της Κ.Α.Π μετά το 2013, και

- να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, διαβουλεύσεις, παρεμβάσεις και αντιδράσεις που απαιτούνται, έως το προσεχές Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., ώστε να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια εξέλιξη οποία θα επιφέρει ζημιά, όχι μόνο στον αγροτικό κόσμο πολλών χωρών της Ε.Ε και της Ελλάδας, αλλά θα τορπιλίσει τον αγροτικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο θα εξέθετε τους αγρότες στο έλεος του ανταγωνισμού και της χρεοκοπίας, σε εποχές οικονομικής κρίσης, θα είναι πραγματικά οδυνηρό όχι μόνο για τους αγρότες αλλά για τις χώρες και για την ίδια την ευρωπαϊκή προοπτική.


Διευκρινήσεις για τις προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ από την Κ. Μπατζελή

"Σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις μας, ούτε διαμέσου της ΑΓΡΟΓΗΣ, να καταργήσουμε τις εργασιακές σχέσεις αορίστου χρόνου. Αυτό το οποίο καταργούμε είναι οι εργασιακές σχέσεις τύπου πελατειακών συμβάσεων" υπογράμμισε μεταξύ άλλων η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή σε συνεντεύξεις που έδωσε σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα την Τρίτη σχετικά με τις προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ.

Η υπουργός τόνισε ότι "οι 75 υπάλληλοι που ............

προσελήφθησαν κανονικά στην ΑΓΡΟΓΗ θα μεταφερθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ αφού νωρίτερα περάσουν από συνεντεύξεις και ότι προβλέπει ο νόμος".

Ξεκαθάρισε ότι "από τη πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το υπουργείο γνωρίζαμε το θέμα της ΑΓΡΟΓΗΣ και τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι προσλήψεις" ενώ για την "εκκαθάριση της ΑΓΡΟΓΗΣ" είπε ότι έγινε σύμφωνα με "το νόμο περί ανωνύμων εταιρειών".

Πηγή: ΑΠΕ

Απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Ζάκυνθο

Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Καταστάρι της Ζακύνθου.

Δύο άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους μπήκαν στο υποκατάστημα και με την απειλή περιστρόφου ζήτησαν από την ταμία τα χρήματα του χρηματοκιβωτίου.

Η καθυστέρηση που σημειώθηκε στο άνοιγμα .........

του μηχανισμού του χρηματοκιβωτίου προκάλεσε πανικό στους δράστες με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή δίχως να πάρουν χρήματα.

Πηγή: E-net

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη κατά του Ασφαλιστικού

Παραλύει αύριο Πέμπτη όλη η χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00 το πρωί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Ομόνοια κάνει το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι ........

δημόσιοι υπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς θα μείνει την Πέμπτη το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών θα κάνει ο ΟΣΕ, καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, για μία ακόμη ημέρα μέχρι και τις 8 Ιουλίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι, ώστε να παραμείνουν κλειστά τα δικαστήρια την ημέρα που ψηφίζεται το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

Τη συμπαράστασή της στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ εκφράζει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Πηγή: Απόσπασμά από ΤΑ ΝΕΑ

Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών

Το 22% των φορολογουμένων έχει εκκρεμότητες.

Στην αποστολή 2.640.837 εκκαθαριστικών σημειωμάτων έχει προχωρήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Από αυτά τα 2.059.507, δηλαδή ποσοστό 77,99% επέχουν θέση φορολογικής ενημερότητας.

Αυτό σημαίνει πως ένας στους πέντε ............

φορολογούμενους παραλαμβάνει εκκαθαριστικό σημείωμα χωρίς να χαρακτηρίζεται φορολογικά ενήμερος.

Η μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας αφορά κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες και αποτελεί μέσο πίεσης στους οφειλέτες του Δημοσίου, προκειμένου να εισπραχθεί ένα τμήμα των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

Για τη χορήγηση του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας το υπουργείο Οικονομικών έχει υποχρεώσει τις εφορίες να λαμβάνουν υπόψη:

-Την υποβολή της τελευταίας εκκαθαριστικής δήλωσης απόδοσης ΦΠΑ.

-Τη διαπίστωση υποβολής όλων των περιοδικών δηλώσεων (ΦΠΑ) που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν από την ημερομηνία αίτησης έκδοσης του αποδεικτικού ενημερότητας. Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που προέρχονται από ατομικά χρέη, αλλά και αυτές για τις οποίες ο ενδιαφερόμενος έχει υποχρέωση καταβολής.

-Την υποβολή της τελευταίας δήλωσης Φόρου Εισοδήματος.

Εξάλλου, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην εκκαθάριση της 5ης αποστολής του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2010.

Από τα συνολικά 680.289 εκκαθαριστικά, 179.070 σημειώματα είναι χρεωστικά και οι παραλήπτες τους καλούνται να καταβάλουν το ποσό των 372,3 εκατ. ευρώ, 194.245 είναι πιστωτικά με το συνολικό επιστρεφόμενο ποσό να ανέρχεται στα 136,4 εκατ. ευρώ και 306.974 είναι μηδενικά.

Η καθαρή θέση του Δημοσίου ανέρχεται σε 235,9 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ο δεκάλογος του Μηχανογραφικού

1 Ο υποψήφιος μπορεί να δηλώνει στο Μηχανογραφικό όσες σχολές επιθυμεί, ακόμη και όλες όσες περιλαμβάνονται σε ένα ή δύο το πολύ από τα πέντε Επιστημονικά Πεδία.

2 Μπορεί να δηλώνει με όποια σειρά επιθυμεί τις σχολές, ανεξάρτητα από το Επιστημονικό Πεδίο στο οποίο περιλαμβάνονται.

3 Εχει τη δυνατότητα, ανεξάρτητα από το αν ........

ακολουθεί τη Θεωρητική, τη Θετική ή την Τεχνολογική Κατεύθυνση, να δηλώσει όποιο Επιστημονικό Πεδίο επιθυμεί.

4 Οταν ομως δηλώσει Επιστημονικό Πεδίο που απαιτεί μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην Κατεύθυνση που ακολουθεί, τότε χάνει μόρια.

5 Ο υποψήφιος μετέχει στην επιλογή μόνο των τμημάτων για τα οποία δήλωσε προτίμηση, με βασικό κριτήριο τον αριθμό των μορίων που του δίνουν ο γενικός βαθμός πρόσβασης και οι βαθμοί των δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας. 6 Για σχολές που είναι κοινές στα δύο Επιστημονικά Πεδία τα οποία επέλεξε ο υποψήφιος, λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή του το μεγαλύτερο από τα δύο σύνολα μορίων που αντιστοιχούν σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο που επέλεξε, ανεξάρτητα από αυτό στο οποίο δήλωσε την προτίμησή του. 7 Αντιθέτως, για τα τμήματα που είναι κοινά σε δύο Επιστημονικά Πεδία αλλά ο υποψήφιος επέλεξε μόνο το ένα, λαμβάνονται υπόψη τα μόρια που αντιστοιχούν στο Επιστημονικό Πεδίο που δήλωσε την προτίμηση.

8 Σε περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στην τελευταία θέση εισακτέων κάποιου τμήματος, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης. Αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας. Αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες.

9 Αν ο υποψήφιος βάσει των μορίων μπορεί να εισαχθεί σε περισσότερες από μία σχολές από αυτές που έχει δηλώσει, τότε θα εισαχθεί σ΄ αυτή που έχει δηλώσει πρώτη. Αν όχι στη δεύτερη, κ.λπ. Για τον λόγο αυτόν η σειρά των προτιμήσεων χρήσιμο είναι να εκφράζει την πραγματική επιθυμία του υποψηφίου.

10 Μετά την οριστική κατάθεσή του Μηχανογραφικού δεν επιτρέπεται αλλαγή, διόρθωση, τροποποίηση ή αντικατάστασή του. Μετά τις 20 Ιουλίου δεν γίνεται δεκτό Μηχανογραφικό για οποιονδήποτε λόγο.

Προσοχή στα «ανάδελφα» Τμήματα

ΟΣΟΙ υποψήφιοι δικαιούνται μετεγγραφής και ποντάρουν στην αξιοποίησή της θα πρέπει να προσέξουν κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου να μην να εισαχθούν σε κάποιο από τα 47 «ανάδελφα» Τμήματα (μη αντίστοιχα) που υπάρχουν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Είναι προφανές ότι σε τέτοια περίπτωση το δικαίωμα μετεγγραφής θα παραμείνει ανικανοποίητο, εφόσον τα Τμήματα αυτά δεν συνδέονται με κανένα άλλο προς το οποίο να μπορεί να κατευθυνθεί ο υποψήφιος.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ολες οι νέες ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές. Θα γίνονται με βάση τους βαθμούς.

Αλλάζει τον νόμο για τις μετεγγραφές τις επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδείας, περιορίζοντας δραστικά τον συνωστισμό στις κεντρικές σχολές υψηλής ζήτησης μέσω ομαδοποίησης των τμημάτων και επιβολής πρόσθετου βαθμολογικού κριτηρίου για όσους έχουν δικαίωμα μετεγγραφής.

Το ζήτημα των μετεγγραφών βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενόψει της κατάθεσης των μηχανογραφικών που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου, καθώς με τον τρόπο που γίνονται σήμερα προκαλούν υπερφόρτωση των κεντρικών σχολών αιχμής και αποψίλωση δεκάδων περιφερειακών.

Κάθε χρόνο ικανοποιούνται 5.000- 6.000 ........

αιτήσεις μετεγγραφών, οι περισσότερες από τρίτεκνες οικογένειες. Εφέτος, με την κατάργηση της βάσης του δέκα που θα οδηγήσει στα περιφερειακά ΤΕΙ περίπου 14.000 περισσότερους υποψηφίους σε σχέση με πέρυσι, ο αριθμός αυτός αναμένεται να εκτιναχθεί. Εάν λοιπόν δεν εξορθολογιστούν οι μετεγγραφές, πολλά κεντρικά τμήματα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν το επόμενο έτος λόγω συνωστισμού φοιτητών! Για τον λόγο αυτό πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ έχουν ζητήσει έως και πλήρη κατάργηση των μετεγγραφών, ενώ συζητείται και το ενδεχόμενο επιβολής ποσοστού στις μετεγγραφές τρίτεκνων οικογενειών, που είναι οι περισσότερες, και σήμερα γίνονται άνευ περιορισμού. Αποφασίστηκε κατ΄ αρχάς η εξισορρόπηση της κατάστασης μέσω επιβολής και βαθμολογικού κριτηρίου σε όσους δικαιούνται μετεγγραφή και ομαδοποίηση των αντίστοιχων τμημάτων σε κοντινά πανεπιστήμια, ώστε οι μετεγγραφόμενοι να μοιράζονται σε περισσότερες σχολές. Οι μετεγγραφές θα γίνονται αναλογικά με τον αριθμό εισακτέων κάθε τμήματος, ενώ τα πιο υψηλόβαθμα τμήματα θα δέχονται και τους πιο υψηλόβαθμους από τους αιτούντες μετεγγραφή.

Για παράδειγμα, υποψήφιος από την Αθήνα που δικαιούται μετεγγραφή και εισάγεται στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (βάση 2009:

15.361 μόρια) μπορούσε με τα περυσινά δεδομένα να κερδίσει 2.418 μόρια και να μετεγγραφεί στο αντίστοιχο Τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, που είναι το πλέον υψηλόβαθμο των Οικονομικών Τμημάτων (βάση 2009: 17.779 μόρια). Με το νέο σύστημα η μετεγγραφή θα γίνεται με πρόσθετο κριτήριο την επίδοσή του, σε σύγκριση με τις επιδόσεις των υπολοίπων δικαιούχων μετεγγραφής προς αυτό το Τμήμα. Ετσι θα είναι δυνατόν αντί να μετεγγραφεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο να καταλήξει σε κάποια άλλη Οικονομική Σχολή της Αττικής, π.χ. του Πανεπιστημίου Πειραιά (βάση 2009: 16.938 μόρια) ή του Πανεπιστημίου Αθηνών (16.512 μόρια).

Ποιοι δικαιούνται μετεγγραφή

Δικαίωμα μετεγγραφής χωρίς ποσοστικό περιορισμό έχουν σήμερα τα μέλη πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, παιδιά θυμάτων της τρομοκρατίας, ορφανοί από έναν ή δύο γονείς, διακριθέντες στον τομέα του αθλητισμού και πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες.

Με ποσοστικό περιορισμό (έως 10% του αριθμού εισακτέων στα περιφερειακά ιδρύματα και έως 5% σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη) επιτρέπονται μετεγγραφές για λόγους οικονομικούς και λόγους υγείας των γονέων. Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής έχουν τα τέκνα των γονέων των οποίων ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ.

Αν υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι με τις ίδιες προϋποθέσεις, προηγούνται τα τέκνα των οικογενειών που έχουν έναν τουλάχιστον αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε ίδρυμα που βρίσκεται σε διαφορετική πόλη από τον τόπο μόνιμης κατοικίας των γονέων («τρία ή περισσότερα σπίτια») εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματός τους δεν είναι μεγαλύτερος των 5.000 ευρώ του μέσου όρου του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των άλλων υποψηφίων. Τα δικαιολογητικά για όλες τις κατηγορίες υποβάλλονται από 1 έως 15 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Αλλαγές στο ασφαλιστικό την τελευταία στιγμή

Τέσσερις προσθήκες και νομοθετικές επαναδιατυπώσεις της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό ανακοίνωσε κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, το δημόσιο εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις σε όλους τους δικαιούχους, μειώνεται κλιμακωτά από 30% έως 50% το κόστος εξαγοράς του πλασματικού χρόνου της στρατιωτικής θητείας, το κράτος θα είναι συγχρηματοδότησης στην τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, ενώ το επίδομα των 800 ευρώ, που αντικαθιστά την 13η και 14η σύνταξη, θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στο βαθμό που τα οικονομικά της χώρας το επιτρέψουν και μετά από οικονομική μελέτη.

Εν τω μεταξύ, λαμβάνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός.........

εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας, το οποίο, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος αφορά το σύνολο των διατάξεων αλλά και επιμέρους άρθρα. Ωστόσο, στη συνέχεια, η ένσταση αυτή απορρίφθηκε.

Αναπτύσσοντας τις ενστάσεις της ΝΔ περί αντισυνταγματικότητας, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε κυρίως στις διατάξεις που προβλέπουν την μη κάλυψη από το κράτος, των ελλειμμάτων των επικουρικών ταμείων, την ολοσχερή περικοπή συντάξεων σε περίπτωση ετεροαπασχόλησης, τον ενιαίο φορέα ασφάλισης ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, την μείωση της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης, την χαμηλότερη βασική αμοιβή για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και τον ορισμό των νέων διατάξεων περί την εργατική διαιτησία, με τρόπο όχι αυστηρά καθορισμένο.

«Το ασφαλιστικό ζήτημα δεν είναι συνταγματικό, αλλά οικονομικό και πολιτικό - και ο υπουργός δίνει πολιτική λύση» απάντησε ο Ντίνος Ρόβλιας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υφίστανται παραβιάσεις του Συντάγματος. Το κράτος οφείλει να εγγυάται το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, το οποίο όμως δεν μπορεί να υφίσταται όταν το σύστημα δεν είναι βιώσιμο. Αυτή τη βιωσιμότητα διασφαλίζει το νομοσχέδιο. Διότι, αν δεν προστατεύσουμε την ύπαρξη του ας, αν το αφήσουμε να καταρρεύσει, τότε εμείς παραβιάζουμε το Σύνταγμα. Και το Σύνταγμα δεν περιέχει καμία ρητή διάταξη για προστασία των συντάξεων ορισμένου ποσού. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2008 και 2010, έχει αποφασίσει πως η αρχή της ανταποδοτικότητας δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ούτε η αναλογία μεταξύ εισφορών και παροχών. Άρα συνταγματικό πρόβλημα δεν υφίστατο, ούτε και τώρα υφίσταται».

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας έθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθανάσιος Παφίλης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό. Έκανε μάλιστα λόγο για ασφαλιστική «σφαγή».

Το ΚΚΕ δέχεται ότι υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, τη στιγμή που δεν δέχεται το Σύνταγμα, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης. Κατηγόρησε δε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι έχουν κάνει το Σύνταγμα, όπως είπε, «λάστιχο». Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «βαρβαρότητα της βαρβαρότητας».

Και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε γνωστοποιήσει πως και ο ΣΥΡΙΖΑ επρόκειτο να υπερψηφίσει το αίτημα αντισυνταγματικότητας.

«Δεν φοβόμαστε το δικαστικό έλεγχο»

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν φοβάται το δικαστικό έλεγχο των πολιτών. Ο πολίτης που προσφεύγει στα δικαστήρια ασκεί δικαίωμά του. Οψέποτε αυτός αποδώσει για την Ελλάδα είναι ευπρόσδεκτη η νομολογία», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

Σημείωσε δε ότι «ο νομικός έλεγχος, οι παρατηρήσεις των συναδέλφων της αντιπολίτευσης είναι αφορμή να βελτιώσουμε το νομοσχέδιο».

Ο υπουργός Εργασίας απέρριψε το επιχείρημα της αντιπολίτευσης πως το νομοσχέδιο δεν βασίζεται σε αναλογιστική μελέτη αλλά σε μη στοιχειοθετημένο «σημείωμα». Ανέφερε μάλιστα ότι «η μελέτη συντάχθηκε από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και επικυρώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας στη Γενεύη».

Ονομαστική ψηφοφορία

Η επί της αρχής ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει με ονομαστική ψηφοφορία, μετά από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΕΡΑΝΗ: Κοντά σε Δασκαλάκη

Ο Κυριάκος Λυμπερόπουλος παραμένει η μοναδική ολοκληρωμένη μετεγγραφή της Εράνης, αλλά οι ανακοινώσεις δεν θ’ αργήσουν πολύ.

Αν και οι Φιλιατρινοί αποφεύγουν να δημοσιοποιούν ονόματα πριν «κλείσουν» από κάθε άποψη, ανάμεσα στα νέα πρόσωπα θα είναι πιθανότατα και ο Θοδωρής Δασκαλάκης, ο οποίος έμεινε πριν λίγες ελεύθερος από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Η περίπτωση του Καλαματιανού μεσοεπιθετικού είναι ......

αναμφισβήτητα πολύ καλή, καθώς μάλιστα πληρεί και το κριτήριο της εντοπιότητας (όχι εκτός νομού).

Πηγή: Θάρρος

H πρόταση Ραγκούση για τις εκλογικές δαπάνες σε δημοτικές- περιφερειακές εκλογές

Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο η εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών, Γ.Ραγκούση, σχετικά με το προσχέδιο νόμου για τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, το οποίο θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Από τις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου, στόχος των ρυθμίσεων που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου είναι «η ουσιαστική αναμόρφωση της διαδικασίας ελέγχου των εσόδων και των δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων, που θα γίνεται με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας».

Ειδικότερα προβλέπεται: ......


-Η χρηματοδότηση των δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων θα προέρχεται από φυσικά πρόσωπα και η διακίνηση των ποσών, που αναφέρονται σε έσοδα και δαπάνες, για το σύνολό τους θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών, σε αντίθεση με την υφιστάμενη ρύθμιση, η οποία αφορούσε μόνο το 80% των ποσών αυτών και άφηνε περιθώριο καταστρατηγήσεων .

-καταργείται η αδιαφανής και αναχρονιστική διαδικασία άντλησης εσόδων από τη διάθεση «κουπονιών».

- Επιτρέπεται η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, υπέρ συνδυασμών και υποψηφίων, προς τους οποίους έχουν, δημόσια εκφράσει την υποστήριξή τους, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι οι δραστηριότητες αυτές δεν συνιστούν άμεση ή έμμεση χρηματοδότησή τους.

- Με εξαίρεση, μόνο, για τους επικεφαλής των συνδυασμών και τους άμεσα αιρετούς αντιπεριφερειάρχες, οριοθετείται ο αριθμός των επιτρεπτών εμφανίσεων των υποψηφίων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας.

- Καθίσταται υποχρεωτικός ο ορισμός διαχειριστή των οικονομικών των συνδυασμών, προκειμένου για τις περιφερειακές εκλογές, καθώς και για τις δημοτικές εκλογές, εφόσον, όμως, διενεργούνται σε δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των δέκα χιλιάδων κατοίκων.

-Τα βιβλία εσόδων και δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων θεωρούνται, πλέον, από τον Δ/ντή της οικείας Δ.Ο.Υ. -- Στις αναλυτικές καταστάσεις εσόδων και δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων μνημονεύονται, υποχρεωτικά, ως αποδεικτικά στοιχεία τούτων, τα σχετικά τραπεζικά παραστατικά.

- Θεσπίζεται η υποχρέωση των συνδυασμών που είναι υποψήφιοι σε περιφέρειες και σε δήμους άνω των 10.000 να αναρτούν σε κεντρική βάση δεδομένων που είναι εγκατεστημένη στο Υπουργείο Εσωτερικών, όλα τα έσοδα και τις δαπάνες τους, συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων τους μνημονεύοντας τα αντίστοιχα παραστατικά.

-Η προεκλογική περίοδος περιορίζεται από την τετράμηνη χρονική διάρκεια που ίσχυε, μέχρι σήμερα, σε δίμηνη και τέλος, με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή δύο μήνες (αντί των 30 ημερών που ισχύει) πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, αναστέλλεται κάθε διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή αυτών , με εξαίρεση τη διαδικασία μετατάξεων, που προβλέπεται στο πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

ΕΠΣΜ: Στις 18 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα της Α’ Τοπικής

ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΟ ’90 ΟΙ ΤΡΕΙΣ «ΜΙΚΡΟΙ»

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες έναρξης των βασικών διοργανώσεων της προσεχούς περιόδου. Ενδιαφέρον έχει επίσης η άνοδος κατά ένα χρόνο του ορίου ηλικίας των «μικρών» που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α’ και Β’ Τοπική.
Έτσι, από 20 που ήταν πέρυσι γίνεται 21 και διευκρινίζεται ..........

επακριβώς ότι αφορά παιδιά που έχουν γεννηθεί από την 1 Ιανουαρίου του 1990 και εντεύθεν.

Η νέα αγωνιστική περίοδος στη Μεσσηνία θα ξεκινήσει στις 21-22 Αυγούστου με το κύπελλο ερασιτεχνών.
Θ’ ακολουθήσει στις 18-19 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα της Α’ Τοπικής, ενώ η Β’ κατηγορία θα αρχίσει στις 2-3 Οκτωβρίου.
Στις 16-17/10 έχει οριστεί η έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Τοπικής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 2 Αυγούστου, ενώ απομένει ν΄ανακοινωθεί από την ΕΠΣΜ η ημερομηνία διεξαγωγής των κληρώσεων.

Πηγή: Θάρρος

Καλαμάτα: Σύλληψη απόστρατου ταξίαρχου για παιδική πορνογραφια

Στη σύλληψη ενός ταξίαρχου εν αποστρατεία οδήγησε η επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας.

Ο απόστρατος συνελήφθη στα μέσα Ιουνίου στην Καλαμάτα όπου και κατοικεί, καθώς στον υπολογιστή του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η επιχείρηση είναι ακόμα σε εξέλιξη και οι .........

αστυνομικοί αναζητούν και άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Πηγή: The Best

Σοκ: αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Τέλος στη ζωή του προσπάθησε να βάλει ένας μαθητής από τη Νέα Σμύρνη, επειδή απογοητεύτηκε από τη βαθμολογία του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με «Το Έθνος», ο 18χρονος αυτοπυροβολήθηκε με πιστόλι κρότου στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην .......

οδό Πατριάρχου Γρηγορίου Ε.

Την Πέμπτη η κλήρωση της Ευρωλίγκας

Την ερχόμενη Πέμπτη στη Βαρκελώνη θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Ευρωλίγκας της σεζόν 2010-2011.

Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο. Το Μαρούσι που θα αγωνιστεί στα προκριματικά της διοργάνωσης, θα μπει αυτομάτα στο έκτο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας, όπως και η δεύτερη ομάδα, που βρίσκεται στην ίδια μοίρα με την ομάδα των βορείων προαστίων.

Οι ομάδες τοποθετήθηκαν σε έξι γκρουπ βάσει της .........

ειδικής κατάταξης της Ευρωλίγκας και όσες βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας, δεν θα τεθούν αντιμέτωπες στην πρώτη φάση.

Θα προκύψουν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων και στο Top 16 θα προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις. Στην κλήρωση της πρώτης φάσης δεν μπορούν να βρεθούν στον ίδιο όμιλο ομάδες από το ίδιο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά και ομάδες από την ίδια χώρα. Μοναδική εξαίρεση η Ισπανία, η οποία εκπροσωπείται από πέντε ομάδες.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας :

1ο Γκρουπ : ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Κάχα Λαμποράλ.
2ο Γκρουπ : Σιένα, Παναθηναϊκός, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ρεάλ Μαδρίτης.
3ο Γκρουπ : Παρτιζάν, Βαλένθια, Ουνικάχα Μάλαγα, Λιέτουβος Ρίτας.
4ο Γκρουπ : Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Πρόκομ, Εφές Πίλσεν, Βίρτους Ρόμα.
5ο Γκρουπ : Ζαλγκίρις Κάουνας, Τσιμπόνα, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Μπάμπεργκ
6ο Γκρουπ : Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Σολέ, δύο ομάδες προκριματικών.

Όσον αφορά στην πρόκριση των δύο ομάδων στους ομίλους του θεσμού, η κατάσταση θα είναι πιο περίπλοκη από πέρυσι. Οι 16 ομάδες που συμμετέχουν έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, με το Μαρούσι να βρίσκεται στο τρίτο.

Οι ομάδες που είναι στο πρώτο μπορούν να αναμετρηθούν με αυτές του τετάρτου στον πρώτο γύρο και αυτές του δευτέρου με αυτές του τρίτου. Οι ομάδες που έχουν υψηλότερη βαθμολογία στην κατάταξη της Ευρωλίγκας, θα έχουν τον επαναληπτικό στην έδρα τους.

1ο Γκρουπ : Άλμπα Βερολίνου, Χίμκι, Βιλερμπάν, Ούνιξ Καζάν.
2ο Γκρουπ : Χέμοφαρμ, Νίμπουρκ, Μπουντιβέλνικ, Λε Μαν.
3ο Γκρουπ : Χάποελ Γκαλίλ Ελιόν, Μαρούσι, Σαρλερουά, Μπάνβιτ.
4ο Γκρουπ : Καζέρτα, Μπουντούτσνοστ, Ροάν, Γκρόνινγκεν.

Πηγή: I-live

Ασφαλιστικό: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο

Η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το νομοσχέδιο άδικο και αναποτελεσματικό, ενώ τόνισε ότι δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος, δε συνιστά μεταρρύθμιση, δεν είναι οικονομικά υγιές και κοινωνικά δίκαιο.

Παράλληλα, επανέλαβε την άποψη .........

ότι πρέπει να χορηγηθεί ενιαία σύνταξη και προσέθεσε ότι οι νέες ρυθμίσεις ενισχύουν την εισφοροδιαφυγή.

Επισημαίνεται ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου τα οποία, όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πηγή: I-live

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ - ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ(ΤΑ ΙΣΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ)





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Ιουλίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.