Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Στο Νομαρχιακό συμβούλιο θα συζητηθεί η ανάρτηση μας για το στοίχιωμα του Νέου Λυκείου Φιλιατών.

Στο Νομαρχιακό συμβούλιο πρόκειται να συζητηθεί η ανάρτηση που είχαμε κάνει στις 8 Απριλίου με τίτλο: "Εως πότε θα στοιχιώνει το Νέο Λύκειο Φιλιατρών Κε Δράκο????".
Ο Νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κος Θεόδωρος Μπρεδήμας μετά την ανάρτηση μας, ενδιαφέρθηκε να επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα και ζητά μέσω της ερώτησης του που κατέθεσε σήμερα να μάθει τι πρόκειται να γίνει σχετικά με την ολοκλήρωση του νέου Λυκείου Φιλιατρών

Αναλυτικά η ερώτηση του Κου Μπρεδήμα έχει ως εξής: ...........

Προς
Το Νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θεόδωρου Παν. Μπρεδήμα σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της ανέγερσης του νέου Λυκείου Φιλιατρών.

«κ. Νομάρχη,

Εδώ και πολλά χρόνια -αν δεν κάνω λάθος το 2004 ή 2005- έχει ξεκινήσει το χτίσιμο του νέου Λυκείου στα Φιλιατρά. Ένα λύκειο το οποίο θα ήταν κόσμημα για την πόλη σύμφωνα με τα σχέδια που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας.

Ένα λύκειο που θα είχε όλες εκείνες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου κτηρίου, με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, με αίθουσες υπολογιστών, αίθουσες εργαστηρίων κλπ κ.λπ.

Αρκετά χρόνια μετά, το Λύκειο είναι ακόμη με τον σκελετό του έχοντας εγκατασταθεί σε αυτό νυχτερίδες και αράχνες.

Στις 11 Δεκέμβρη του 2008, ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, σε επίσκεψη που είχε κάνει στο Δημαρχείο Φιλιατρών για τη σύσκεψη σχετικά με τις αγροτικές καλλιέργειες και τις επενδύσεις του αγροτικού τομέα, είχε αναφερθεί με δηλώσεις του στο Λύκειο Φιλιατρών λέγοντας, ότι η αποπεράτωση των εργασιών του Λυκείου Φιλιατρών, το οποίο -όπως έλεγε τότε- θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2009, και είναι ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Τόνιζε τότε ο κος Δράκος ότι πρόκειται για το 1ο έργο της ΝΑΜ που θα δημοπρατηθεί από το ΕΣΠΑ.

Από τις 11 Δεκέμβρη του 2008, μέχρι και σήμερα 8 Απριλίου 2010 (δυο χρόνια και κάτι μήνες μετά) το Λύκειο παραμένει στην ίδια κατάσταση. Ένας σκελετός και τίποτε άλλο.

Εν όψει όλων αυτών ΡΩΤΑΜΕ τον κ. Νομάρχη

1. Εάν προτίθεται να ενημερώσει το Σώμα και

2. Να μας αναφέρει πότε θα ολοκληρωθεί το έργο;»

Καλαμάτα 20-4-2010

Ο ερωτών

(Θ. Π. Μπρεδήμας)


Ευχαριστούμε πολύ τον Μπρεδήμα για την ερώτηση που κατέθεσε προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.