Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Windows 7 και Yahoo στο προσκήνιο για τη Microsoft

Σε ένα από τα πλέον πολυάσχολα καλοκαίρια των τελευταίων ετών εξελίσσεται το τρέχον για τη Microsoft. Καταρχήν, ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη διάθεση των Windows 7, ήτοι της νέας έκδοσης του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος στον κόσμο, τα οποία, μάλιστα, θα διατεθούν στην Ευρώπη σε συμφωνία με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά δεύτερον, ξεκινά άμεσα η δεκαετής συμφωνία συνεργασίας με τη Yahoo!, στόχος της οποίας δεν είναι άλλος από την αμφισβήτηση της πρωτοκαθεδρίας της Google στο χώρο της αναζήτησης πληροφοριών στο Διαδίκτυο και της online διαφήμισης.

Το Bing στη Yahoo!...........


Η συμφωνία προβλέπει πως η Yahoo! θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τη νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft, ονόματι Bing, στις ιστοσελίδες που λειτουργεί και οι οποίες είναι από τις πιο δημοφιλείς του Διαδικτύου.

Από την άλλη πλευρά, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν στενά στον τομέα της online διαφήμισης. Σημειωτέον πως το 2008 η αγορά της online διαφήμισης παρουσίασε ρυθμό αύξησης 22%, ενώ για το 2009 ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 10%, τη στιγμή που η διαφήμιση μέσω των παραδοσιακών μέσων επικοινωνίας αναμένεται να μειωθεί.

Windows 7

H συνεργασία με τη Yahoo! είναι σίγουρα πολύ σημαντική, στη Microsoft, όμως, γνωρίζουν ότι βραχυπρόθεσμα αυτό που θα μετρήσει περισσότερο είναι η επιτυχία των Windows 7, τα οποία αναμένονται στις 22 Οκτωβρίου. Από τη στιγμή που τα Vista δεν έγιναν αποδεκτά από το ευρύ κοινό και τις επιχειρήσεις, η Microsoft γνωρίζει ότι αν τα Windows 7 απογοητεύσουν και αυτά, τότε το πεδίο θα είναι πιο ώριμο για εταιρείες όπως η Google να διεισδύσουν δυναμικά στο χώρο των λειτουργικών συστημάτων. Κάτι που θα είναι πλήγμα απευθείας στην «καρδιά» του αμερικανικού κολοσσού.

Γι’ αυτό και η Microsoft δεν ρίσκαρε ούτε στο ελάχιστο και αποφάσισε να διαθέσει τα Windows 7 στην Ευρώπη χωρίς να ενσωματώνει τον Internet Explorer ως πρόγραμμα πλοήγησης στο Web. Αυτό που θα γίνεται είναι ότι κατά τη διάρκεια της αρχικής εγκατάστασης ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει ποιο πρόγραμμα επιθυμεί (στη λίστα θα περιλαμβάνονται εκτός από τον ΙΕ και οι υπόλοιποι δημοφιλείς browsers, όπως ο Firefox, ο Opera και ο Chrome) και τα Windows θα αναλαμβάνουν να το «κατεβάσουν» και να το εγκαταστήσουν.

Το μόνο βέβαιο είναι, πάντως, ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στη διάθεση των Windows 7, δεδομένου ότι στις 22 Ιουλίου ξεκίνησε η αποστολή της τελικής έκδοσης του νέου λειτουργικού συστήματος στους κατασκευαστές υπολογιστών, προκειμένου να τα προεγκαθιστούν στα προϊόντα τους που θα είναι διαθέσιμα από το τέλος Οκτωβρίου. Παράλληλα, έχουν αρχίσει να προχωράνε και οι διαδικασίες πιστοποίησης κατασκευαστών PC και δημιουργών λογισμικού, προκειμένου τα προϊόντα τους να είναι έτοιμα για τα Windows 7.

Για παράδειγμα, από ελληνικές εταιρείες, Info-quest και Entersoft έχουν ήδη ανακοινώσει ότι έλαβαν τις σχετικές πιστοποιήσεις. Επιπλέον, αρκετοί κατασκευαστές, όπως η Asus, ανακοινώνουν τα προγράμματα αναβάθμισης για τους υπάρχοντες χρήστες υπολογιστών που δεν θέλουν να αλλάξουν και υπολογιστή μαζί με το λειτουργικό τους σύστημα. Το ερώτημα αναφορικά με την αποδοχή από τους καταναλωτές δεν πρόκειται, πάντως, να απαντηθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.