Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Σωτ. Λυμπερόπουλος: Θέλω την Καλαμάτα στην Α' Εθνική

Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε για την παραμονή στη Β’ Εθνική

-ΜΕ ‘Η ΧΩΡΙΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

-«ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ, ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

-ΛΥΣΗ Η ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος ανανέωσε πρόσφατα για τρία ακόμη χρόνια την παραμονή του στην ακριτική ομάδα της Ξάνθης και τη Σούπερ Λίγκα. Η καρδιά του 32χρονου Φιλιατρινού τερματοφύλακα όμως χτυπάει πάντα για την Καλαμάτα, όπου και θέλει να «κρεμάσει τα γάντια του», όταν θα έρθει η ώρα -υγεία να ‘χει, σκοπεύει να παίξει αρκετά χρόνια ακόμη...

«Ονειρεύομαι το τέλος της καριέρας μου στην Καλαμάτα, μέσα σε ένα γεμάτο γήπεδο, όπως ακριβώς ξεκίνησα. Θέλω να δω και πάλι ενωμένους κόσμο, ........

διοίκηση και παίκτες, να ξαναγίνει η έδρα μας “φρούριο”» εκμυστηρεύεται ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος, αλλά εκεί που είναι πραγματικά χειμαρρώδεις είναι όταν μεταφέρει την πικρία που νιώθει για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη Μαύρη Θύελλα και την ανάγκη να γίνει κάνει ώστε να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Η Καλαμάτα είναι μεγάλη και κανείς δεν πρέπει να χαίρεται που μένει στην Β’ Εθνική. Με στεναχωρεί το γεγονός ότι η Μαύρη Θύελλα παλεύει κάθε χρόνο να σωθεί, όταν άλλες ομάδες, χωρίς τη δική της δυναμική, βρίσκονται ή έχουν βλέψεις στη Σούπερ Λίγκα. Για πόσο ακόμη θα είναι τυχερή ή δεν ξέρω τι άλλο και θα σώνεται στο τέλος. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλες τις ομάδες, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο. Εύχομαι να γίνει γρήγορα κάτι γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, με απλήρωτους παίκτες, δεν ξέρω κι εγώ με πόσα χρέη και την ομάδα να χαροπαλεύει, με κίνδυνο να πέσει στη Γ’ Εθνική.

Λέμε όλοι να φύγει ο Γρηγορόπουλος ή παλιότερα να φύγει ο Παπαδόπουλος για να πάμε καλύτερα. Τι είδαμε όμως τελικά με τη μεγάλη εταιρεία που αποδείχθηκε φούσκα; Το θέμα δεν είναι να φύγει ο Γρηγορόπουλος, αλλά αυτός που θα έρθει να είναι πολύ καλύτερος. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και ο ίδιος να σκεφτεί τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Αν αγαπάμε όλοι αυτή την ομάδα πρέπει κάτι να κάνουμε και αυτό αφορά και το Νομάρχη και το Δήμαρχο και τους Βουλευτές.

Εμένα, όπως και κάθε φίλαθλο, με ενδιαφέρει να ανέβει η Καλαμάτα στην Α’ Εθνική και όχι αν θα είναι πρόεδρος ο Γρηγορόπουλος, ο Παπαδόπουλος, ο Γιατράκος ή ο Μαλαφέκας. Ας είναι με το Γρηγορόπουλο, αλλά αν δεν μπορεί να βρεθεί μια άλλη λύση. Όπως είναι η πολυμετοχικότητα, που εφαρμόζεται σε μεγάλους συλλόγους όπως η Μπαρτσελόνα, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός που θ’ ακολουθήσει.

Η Καλαμάτα σίγουρα μπορεί να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια, αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε και ακραία τοπικιστές. Μπορούν να βρεθούν και 2-3 ακόμη άλλοι επενδυτές εκτός νομού, αρκεί να υπάρχει μεράκι, σωστός προγραμματισμός, υποδομές και οι κατάλληλοι άνθρωποι κι όχι ένας που θα ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του δόξα.

Δεν ξεχνώ πόσο πολύ βοηθήθηκα από την Καλαμάτα, κι εγώ και πολλοί άλλοι παίκτες, αλλά και η πόλη θ’ αναπνεύσει αν πάει καλά η ομάδα.

Προσωπικά θα συμμετείχα σε κάτι τέτοιο. Το θέλω ακόμη και σε άλλο πόστο όταν έρθει η στιγμή να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Για να παίξω θα ερχόμουν Καλαμάτα έστω και χωρίς πολλά χρήματα, που όμως θα ήταν σίγουρα, αλλά και με την προϋπόθεση να υπάρχουν γήπεδα και υποδομές, ποιότητα -που δυστυχώς έχει χαθεί από την ομάδα τα τελευταία χρόνια- και φυσικά ο μεγάλος στόχος για επιστροφή στην Α’ Εθνική. Με στεναχωρεί πολύ που δεν βγαίνουν νέα παιδιά από την ομάδα. Δε λέω μόνο με ντόπιους παίκτες, χρειάζονται και οι ξένοι, με τους οποίους θα δεθεί και θ’ αγαπήσει ο κόσμος, όπως ήταν παλιά.

Προσωπικά αισθάνομαι τυχερός που έζησα αυτές τις μεγάλες στιγμές και όλοι όσοι ξέρουν την ιστορία αυτής της ομάδας ξέρουν ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζουν με την παραμονή. Φυσικά κάτω από τις παρούσες συνθήκες πάλι καλά που η ομάδα καταφέρνει να μένει στην κατηγορία και γι’ αυτό αξίζουν πολλά μπράβο στους παίκτες που αγωνίζονται με αυτό τον τρόπο αν και απλήρωτοι για πολύ καιρό, στους προπονητές και το Βασίλη Μαλαφέκα.

Τώρα χρειάζεται όμως μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους, κάτι πρέπει ν’ αλλάξει. Πιστεύω ότι αυτοί που ασχολούνται με την ομάδα κάτι θα κάνουν».

Χριστίνα Ελευθεράκη
Εφημερίδα Θάρρος


1 σχόλιο:

  1. Σωτήρη ως Φιλιατρινός που είσαι πρέπει να κλείσεις την καριέρα σου και να κρεμάσεις τα γάντια σου ΜΟΝΟ στην Εράνη.
    Τον τελευταίο χρόνο που θα αγωνιστείς να αγωνιστείς στην Εράνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.