Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Απόλυτα επιτυχής η μεταμόσχευση

Περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις σχετικά με την επιχείρηση αερογέφυρας που στήθηκε προχθές από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Παλέρμο Ιταλίας, αλλά και τα επιτυχή αποτελέσματα της μεταμόσχευσης στον Ιταλό λήπτη του μοσχεύματος δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Δημοσθένη Σωτηρόπουλο.

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου το πρωί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έγινε λήψη μοσχεύματος ήπατος.
Η επιχείρηση συντονίστηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μετά από ενέργειες του επιστημονικού ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας ευρέθη συμβατός λήπτης στο Παλέρμο της Ιταλίας.
Ομάδα Ιταλών χειρουργών ειδικευμένων στις μεταμοσχεύσεις αφίχθησαν αεροπορικώς την Τετάρτη το πρωί στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης.
Αμέσως στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ξεκίνησε η προετοιμασία του .......

χειρουργείου από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η διαδικασία αφαίρεσης του ήπατος διήρκεσε πάνω από 2 ώρες. Οι ιατροί ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν την οικογένεια του δωρητή, που έδωσε ελπίδα ζωής σε έναν Ιταλό συνάνθρωπό μας. Επίσης, εξήραν το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας και τον συντονισμό της διαδικασίας. Αμέσως, επέστρεψαν στο Νοσοκομείο «Azienda Policlinico Umberto I» του Παλέρμο της Ιταλίας για να γίνει η μεταμόσχευση.
Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Νοσοκομείο Καλαμάτας με το αντίστοιχο του Παλέρμο η ενημέρωση που υπήρξε ήταν, πως μετά από πολύωρη επέμβαση ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του ήπατος, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως αυτή η επιχείρηση είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Μεσσηνίας, δεν έχει υπάρξει ανάλογο περιστατικό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και η όλη διαδικασία (σ.σ. της εγχείρησης, της αεροδιακομιδής και της σοβαρότητας του περιστατικού) λειτούργησε άψογα όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι. Να υπενθυμίσουμε ότι, πρόκειται για «δώρο ζωής» 54χρονου από την Κυπαρισσία, που μετά τον κλινικό θάνατό του η οικογένειά του προέβη στη γενναία κίνηση της δωρεάς του ήπατός του για τη σωτηρία άλλου ανθρώπου.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.