Τώρα το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο, ενημέρωσε πως η κινεζική εταιρεία Weihai Fangzheng International Personnel Technical & Cooperative Co προσπαθεί να κατοχυρώσει την κυκλοφορία αμφιβόλου ποιότητας ελαιολάδων κάτω από την εμπορική επωνυμία «SITIA».
Η κινεζική εταιρεία έχει ήδη πάρει προέγκριση για το συγκεκριμένο όνομα ενώ ............
θα ακολουθούσε και πλήρης έγκριση αν μέχρι τις 7 Απριλίου η Ένωση Σητείας δεν κατέθετε ένσταση.
Ειδικότερα, η Ένωση της Σητείας που παράγει το πολυβραβευμένο «SITIA», προσέφυγε εμπρόθεσμα στην κινεζική δικαιοσύνη και παράλληλα συνεχίζει την αποστολή πειστηρίων στα κινεζικά δικαστήρια. Επίσης, ενημέρωσε σχετικά και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
Θεωρείται δεδομένο ότι οι Κινέζοι παραχαράκτες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι στη χώρα τους είναι γνωστό το ελαιόλαδο Καλαμάτας, καθώς ιδιώτες και συνεταιρισμοί εξάγουν κάποιες μικρές ποσότητες και πολλές φορές Κινέζοι επιχειρηματίες έχουν επισκεφθεί την Μεσσηνία και τις εγκαταστάσεις της Ένωσης.
Και στη φέτα την ίδια ώρα, υπήρξαν καταγγελίες ότι «φέτα Λήμνου» προέλευσης Αυστραλίας, κυκλοφορεί στην αγορά της Ταϊλάνδης. Ως γνωστόν η κατοχύρωση του ονόματος φέτα για αποκλειστική χρήση από τη χώρα μας, δεν αφορά τις αγορές τρίτων, εκτός Ε.Ε. χωρών. Η λύση, όπως υποδεικνύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ασχολήθηκε με το θέμα, είναι να κατοχυρώσουν το όνομα οι έλληνες παραγωγοί φέτας και να υποβάλουν αιτήσεις καταχώρισης ονομασίας προέλευσης στην Ταϊλάνδη (και σε... όλες τις χώρες του κόσμου).
Πηγή: Επικαιρότητα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.