Pages

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗ.

Μαγιό, αντηλιακό, βατραχοπέδιλα, πετσέτα, το κινητό τηλέφωνο. και φύγατε.
Καλοκαιρινές διακοπές παρέα με τον αχώριστο φίλο σας, το κινητό σας, σε κάποιο νησί του Ιονίου η του Αιγαίου. Θα βγάλετε φωτογραφίες, θα ακούτε μουσική θα μιλάτε με τους φίλους σας.

Μεταξύ όλων των.......

άλλων ευκολιών και υπηρεσιών που παρέχουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι και η περιαγωγη.
Η περιαγωγη λοιπόν είναι μια υπηρεσία που μας επιτρέπει όταν βρισκόμαστε εκτός Ελλάδας να μπορούμε να καλούμε και να δεχόμαστε κλήσεις από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με μια σχετική δαπάνη η οποία όμως μερικές φορές μπορεί να είναι σημαντική και εξαρτάται από την χώρα που βρισκόμαστε.
Γιατί μας το λες τώρα αυτό; Θα διερωτηθείτε. Προσέξτε αυτό που ακολουθεί. Έχει ενδιαφέρον.
Εάν λοιπόν πάτε για διακοπές στην Κέρκυρα η στη Σάμο η στην Ικαρία η στην Βόρεια Ελλάδα και είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία της περιαγωγης τότε:
Εάν βρεθείτε σε κάποιο μέρος που το σήμα του δικτύου που εξυπηρετείστε δεν είναι καλό (είναι ασθενικό) η δεν υπάρχει καθόλου τότε αυτόματα το τηλέφωνο σας θα συνδεθεί με το ξένο δίκτυο (Ιταλικό, Βουλγαρικό, Σέρβικο, Ρουμανικό, και, κυρίως, Τούρκικο) που συνεργάζεται με το αντίστοιχο Ελληνικό, και εσείς θα εξυπηρετείστε μέσα από αυτό και είναι πιθανόν να μην το καταλάβετε καν.

Εμείς στην Ελλάδα διαμαρτυρόμαστε και φωνάζουμε για την κεραία της κινητής τηλεφωνίας που πρόκειται να τοποθετηθεί στην ταράτσα του διπλανού κτιρίου, όταν οι γείτονες μας, Τούρκοι κατά κύριο λόγο, και για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους γεμίζουν τα παράλια με κεραίες στις οποίες δίνουν και λίγο μεγαλύτερη ισχύ από το κανονικό για να εξυπηρετούν εμάς τους κουτόφραγκους που δεν θέλουμε τις κεραίες στα κεφάλια μας.
Όταν λοιπόν εσείς πάτε στην Ικαρία π.χ. αντί να εξυπηρετηθείτε από ένα από τα ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα βρίσκετε ένα <καμπάνα> σήμα της TURK CELL, θα κάνετε τις επικοινωνίες σας μέσα από αυτό το δίκτυο και θα πληρώνετε την τούρκικη εταιρεία για να μιλάτε σε ελληνικό νησί.
Τι θα κάνετε λοιπόν; Θα πληρώσετε περιαγωγη στους γείτονες;

Εμείς λοιπόν σας λέμε να κάνετε κάτι από τα πιο κάτω. Οι περιπτώσεις για να μην την πατήσετε είναι οι εξής δυο:
Η πρώτη είναι να ζητήσετε από το δίκτυο που εξυπηρετείστε να καταργήσει την περιαγωγη για όσο διάστημα θα είσαστε στην περιοχή και η δεύτερη να δεσμεύσετε σε χειροκίνητη λειτουργία το δίκτυο μέσα από το μενού της τηλεφωνικής σας συσκευής, ούτως ώστε το τηλέφωνο σας να μην μπορεί να επιλέξει άλλο δίκτυο.

ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΝΙΓΜΟ

Το νερό είναι θανάσιμος εχθρός των ηλεκτρονικών συσκευών. Οι κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα, τα λαπτοπ και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές γενικότερα είναι μερικές μόνο από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά και που πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με το νερό.
Το μοιραίο όμως δεν θέλει πολύ να γίνει, έτσι σε περίπτωση που βρεθείτε σε αυτήν την δυσάρεστη θέση, καλό είναι να έχετε στο νου τις παρακάτω συμβουλές- πρώτες βοήθειες- που θα σας βοηθήσουν τουλάχιστον να σώσετε κάτι από τα βρεγμένα. Αν ην συσκευή είναι ακόμα ανοικτή, να την σβήσετε αμέσως και να μετακινήσετε μπαταρία CD και κάρτα μνήμης εφόσον υπάρχουν μέσα στην συσκευή. Αν το θύμα είναι notebook μετακινήστε Pc cards η οποιοδήποτε άλλο drive έχετε συνδεδεμένο εκείνη τη στιγμή με τον υπολογιστή σας και σκουπίστε με κάποια στεγνή πετσέτα τη συσκευή σας. Ο στόχος είναι να στεγνώσετε το drive όσο πιο γρήγορα γίνεται, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Πρέπει όμως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μη τυχόν και άθελα σας προκαλέσετε μεγαλύτερη βλάβη από την ήδη υπάρχουσα. Μια ακραία άποψη είναι να βουτήξετε τη βρεγμένη συσκευή σε αλκοόλ (με 99% οινόπνευμα και όχι το συνηθισμένο 70%) κάτι που θα εξατμίσει το υγρό.
Αν πάλι βραχεί το πληκτρολόγιο σας μια πρώτη ενέργεια που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να το κρατήσετε κάθετα για λίγα λεπτά για να βγει το νερό από μέσα. Σε περίπτωση που έχετε χύσει κάτι κολλώδες, όπως αναψυκτικό. Στο λαπτοπ η στο κινητό σας θα χρειαστεί να το τρίψετε, αφού θα έχει στεγνώσει, και με μια πετσέτα βρεγμένη με λίγο οινόπνευμα. Όπως και να έχει ο καλύτερος τρόπος να φυλάξετε τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα αγοράζοντας τα αντίστοιχα αξεσουάρ, μιας και ο κίνδυνος να έρθουν σε επαφή με νερό είναι αυξημένος το καλοκαίρι. Με μια μικρή έρευνα αγοράς μπορείτε να βρείτε αδιάβροχες και υποθαλάσσιες θήκες για τη φωτογραφική σας μηχανή το κινητό σας ακόμη και για το iPod, θήκες που είναι εξίσου ανθεκτικές και σε πτώσεις.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ.

Τώρα που ξεκινά το καλοκαίρι και θα βρισκόσαστε στη παραλία με το πιστό και αχώριστο φίλο, το κινητό σας, θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα απαραίτητα για την καλή λειτουργία της συσκευής σας.
Υπάρχουν πολλοί εχθροί που παραμονεύουν καθημερινά. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος είναι πολύ επικίνδυνα. Απαγορεύεται η παραμονή και έκθεση των τηλεφώνων σε κλειστούς χώρους (όπως είναι τα πορτμπαγκάζ των αυτοκίνητων) επί μακρό διάστημα, όπως απαγορεύεται και η έκθεση των τηλεφώνων στον ήλιο (ούτε και για μικρό διάστημα). Μην αφήνετε τα τηλέφωνα εκτεθειμένα στο ταμπλό του αυτοκινήτου, ούτε να τα παίρνετε μαζί σας όταν κάνετε ηλιοθεραπεία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα τηλέφωνα δεν μαυρίζουν όπως εσείς (εξ αλλού τα περισσότερα είναι μαύρα από μόνα τους).
Προσοχή! Τα κινητά τηλέφωνα δεν μαθαίνουν κολύμπι. Μην μπαίνετε μαζί τους στη θάλασσα, μην τα τυλίγετε με βρεγμένες πετσέτες μην τα βάζετε στη τσέπη του βρεγμένου μαγιό σας. Μην το κρεμάτε στην ομπρέλα που είστε από κάτω , γιατί με ένα αεράκι θα βρεθούν και τα δυο στη θάλασσα. Εάν κάνετε κάτι από όλα τα πιο πάνω δεν θα δροσίσετε το κινητό σας. Απλά θα το καταστρέψετε. Ο χειρότερος εχθρός του κινητού σας τηλεφώνου είναι το νερό και μάλιστα το θαλασσινό. Μετά από ένα τέτοιο ατύχημα και να επισκευαστεί το κινητό σας ποτέ δεν θα ξαναγίνει όπως όταν ήταν στην αρχή.
Επίσης όταν τρώτε η πίνετε τον καφέ σας, μην αφήνετε το κινητό σας πάνω στο τραπέζι. Ένα ποτήρι νερό η ένα ποτήρι μπύρα (δεν έχει σημασία αν είναι παγωμένο) άμα πέσει στο τηλέφωνο θα κάνει μεγάλη ζημιά.
Μεγάλη προσοχή θέλει και στα κτυπήματα και πεσίματα. Μην αφήνετε τα τηλέφωνα πάνω σε καρέκλες, τραπέζια, στο καπό του αυτοκίνητου όταν ξεκινά το αυτοκίνητο και γενικά σε μέρη που έχουν μεγάλες πιθανότητες να πέσουν και να σπάσουν. Και εδώ δεν καλύπτεστε από εγγύηση και οι εταιρείες σέρβις θα αρνηθούν να το επισκευάσουν.
Για όλους αυτούς τους λόγους αγοράστε μια καλή αδιάβροχη θήκη και ένα ζευγάρι ακουστικά. Τι αξία μπορεί να έχουν 20 ευρώ μπροστά στην ανεκτίμητη (όχι πάντα υλική) αξία της συσκευής σας;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.