Από τη μία πλευρά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της διαβόητης ενεργητικής τελειοποίησης του ελαιολάδου και από την άλλη προτάσσει το ποιοτικό διατροφικό μοντέλο σε συνδυασμό με τον ελληνικό πολιτισμό για την προώθηση και εξαγωγή ελληνικού τυποποιημένου ελαιολάδου στο εξωτερικό. Ο λόγος για την πρόταση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) περί ολοκληρωμένης “Εθνικής Στρατηγικής για τον Ελαιοκομικό τομέα”. Σε συνάντηση επιτελείου της ΕΔΟΕΕ – από το οποίο απουσίαζε η ΠΕΜΕΤΕ (επιτραπέζια ελιά) – με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Κιλτίδη, η Διεπαγγελματική κατέθεσε σε εμπεριστατωμένο κείμενο αναλυτικές και καίριες παρεμβάσεις που ...
πρέπει να γίνουν στον ελαιοκομικό τομέα, αλλά άφηνε κάποια “παραθυράκια” ανοιχτά, τα οποία καταδεικνύουν και την εμμονή του Τζ. Καραμίχα με συγκεκριμένες επιδιώξεις.
Συνοπτικά, όπως δημοσιεύτηκε από την ΕΔΟΕΕ, η πρότασή της είναι η εξής: Εθνική στρατηγική για τον ελαιοκομικό τομέα
Agronews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.