«Ο τεμαχισμός των καρότων αυξάνει την ελεύθερη επιφάνειά τους, οπότε όταν βράζουν διαρρέουν στο νερό περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά τους» εξήγησε στο Reuters η Δρ Κίρστεν Μπραντ, επικεφαλής των ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάσλ.
Τα ολόκληρα καρότα, αντίθετα, διατηρούν κλειδωμένα μέσα τους τόσο την ουσία ........
φαλκαρινόλη, η οποία έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, όσο και τα σάκχαρα που δίνουν γεύση.
Πράγματι, οι τυφλές δοκιμές που πραγματοποίησαν οι ερευνητές με τη συμμετοχή 100 εθελοντών έδειξαν ότι το 80% προτιμούσε τη γεύση των καρότων που είχαν μαγειρευτεί ολόκληρα.
Η Δρ Μπραντ, σε συνεργασία με συναδέλφους της στο Πανεπιστήμιο της Δανίας, είχε ανακαλύψει την ευεργετική δράση της φαλκαρινόλης πριν από τέσσερα χρόνια.
Όταν όμως τα βάζεις στο μπλέιντερ δεν είναι εύκολο.
ΑπάντησηΔιαγραφή