Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Δωρα Πανταζοπούλου: Στην επιτυχία και την αποτυχία γυρίζουμε την πλάτη και παμε γι άλλα.

Το πρώτο βήμα έγινε!!! Η επιτυχία είναι γεγονός!!! Τα Φιλιατρά μίλησαν!!! Η Τριφυλία μίλησε!!!
Απέδειξαν, πως τα αδύνατα είναι δυνατά, πως όλοι είμαστε αδέρφια ενωμένα, πως όταν θέλουμε, μπορούμε, ενάντια σε συστήματα, ενάντια σε κατεστημένα, ενάντια σε φόβους!!!

Το πρώτο βήμα έγινε, η σπίθα άναψε, όμως τα δύσκολα, τώρα .....

αρχίζουν...
Γιατί δεν αρκεί μία νικητήρια ψήφος, για να ταξιδέψει το καράβι μακριά από ξέρες... Ούτε ο καπετάνιος είναι ο μόνος που έχει την ευθύνη, για το ταξίδι που ονειρευόμαστε!
Δεν είναι αρκετό να έχουμε "Δήμαρχο της Καρδιάς μας", αλλά απαιτείται, να έχει καθένας από εμάς καρδιά, που να αναβαθμίσει τη νοοτροπία του τόπου!

Χρειάζονται, σεβασμός, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, για να λάμψει ο τόπος! Χρειάζεται παιδεία! Χρειάζεται ο καθένας να κάνει αυτό που μπορεί σωστά και τίμια, χωρίς να ζηλεύει ή να ανταγωνίζεται τον διπλανό του! Χρειάζεται να υπάρχει αλληλουποστήριξη και αγάπη! Χρειάζεται οι νέοι άνθρωποι να βρουν τη θέση που τους αξίζει μέσα στην κοινωνία μας και όχι να παραγκωνίζονται από τους ξεπερασμένους και τους πεπαλαιωμένους διαρκώς! Χρειάζεται τα κάστρα αυτών που η δυναμική τους εξαντλείται, στο να χτίζουν φωλιές δίπλα στο νικητή, να παραλείψουν, να γκρεμιστούν!!! Χρειάζεται η "πίτα"των Φιλιατρών, η "πίτα" της Τριφυλίας, να ενωθεί για να είναι ισχυρή και να πάψει να αποτελεί "κομματάκια" πολυσχιδών συμφερόντων!

Χρειάζεται να καταλάβουμε, πως με τη νοοτροπία που πορευόμαστε τόσα και τόσα χρόνια, την κατ επιφάνεια δηλαδή, οδηγηθήκαμε στο σημείο μηδέν! Στον πάτο!!! Χρειάζεται να αντιληφθούμε, πως υπάρχει και πιο κάτω απ΄τον πάτο και το κυριότερο πως όπως δουλεύει ο καθένας πληρώνεται!!! Νόμος της φύσης!!! Νόμος της ζωής!!!

Ας κατέβουν λίγο λοιπόν οι ψηλωμένες μύτες, ας κάτσουν στον πάγκο οι "δήθεν", ας αξιοποιηθεί η ενέργεια της ψυχής του καθενός με αγάπη για το κοινό καλό, που θα σημάνει την πρόοδο, την εξέλιξη, την ευημερία!!!
Στην αποτυχία και στην επιτυχία γυρίζουμε την πλάτη και πάμε γι άλλα!!!

Για να ξυπνάμε το πρωί με κέφι, δημιουργική διάθεση και χαρά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.