Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ισχυρή εντολή για να συνεχίσει το έργο του ζήτησε ο Παναγιώτης Κατσίβελας στα Φιλιατρά.

Την κεντρική του ομιλία στα Φιλιατρά πραγματοποίησε απόψε ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.

Ο κ Κατσίβελας στην ομιλία του που κράτησε 50 λεπτά αναφέρθηκε σε .....

αυτα που έγιναν και αυτά που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος μίλησε για έργα των τελευταίων ετών, ενώ άφησε μπηχτή για άλλους υποψηφίους που τώρα ανακάλυψαν την Τριφυλία.
Χωρίς να θέλει να μειώσει το έργο προηγούμενων Δημάρχων, Έκανε μια σύντομη αναφορά σε μικρά έργα που ίσως κάποιοι τα θεωρούν ασήμαντα.

Αναφέρθηκε στο Στάδιο Φιλιατρών. Πως ήταν, την ανακατασκευή που εγινε, και το ταρτάν στίβου που θα μπει το επόμενο διάστημα απο το πρόγραμμα Φιλόδημος.
Αναφέρθηκε στις Αθλητικές υποδομές, τα λεφτά που δόθηκαν για υποδομές, τις μεγάλες Αθλητικές διοργανώσεις που εγιναν στο στάδιο Φιλιατρών και τις αθλητικές υποδομές στο Χαλαζόνι.

Εκανε αναφορές στο Μνημείο Πεσόντων που έγινε στην Δεκατεσσάρων, για την δημοπράτηση των εναπομείναντων συνδέσεων με το υπόλοιπο δίκτυο για τα Φιλιατρά, στην συνολική ανάπλαση της οδού Δεκατεσσάρων, από τα Γεωργικά φάρμακα του κ Σταθόπουλου μέχρι τον Αγιο Χαράλαμπο προϋπολογισμού ύψους 650 χιλιάδων ευρω, για τον δρόμο Βάλτα - Γιόλακα και Βάλτα - Μώρενα

Αναφερθηκε στα δυο ιστορικά Φλωρεντιανά Συντριβάνια τωψν Φιλιατρ΄λων λεγοντας ότι φεραμε το Υποθυργείο πολιτισμού για να κανουν μελέτη καθαρισμού τους.
Μας απαγόρευσαν να ακουμπήσουμε επάνω τους και θα τα αναλάβει το υπουργέιο πολιτισμού.

Για τα σιντριβάνια των Φιλιατρών. «Αυτά είναι τα έργα τα δικά μας, είναι η δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας.

Άφησε και μια μεγάλη μπηχτή στον πρώην Δήμαρχο Τριφυλίας τον Κώστα Κόλλια (δεν ανέφερε το όνομα του) λέγοντας ότι "η πρώτη απόφαση που πήρα όταν ανέλαβα τον Δήμο, να αλλάξει η έδρα του δημοσίου ΙΕΚ, όταν Φιλιατρινός Δήμαρχος δεν τόλμησε να τα πάρει από την Κυπαρισσία, εγω ήμουν αυτός που το έφερα. Η πρώτη απόφαση που πήρα".
Εφερα το γραφείο του ΟΑΕΔ, το κοινωνικό παντωπωλείο.
Για τους ανθρώπους της τέχνης όταν ξεσπιτωνόντουσαν εμείς δώσαμε στέγη στο Τριφυλιακό Θέατρο και εμείς δίνουμε αιώνια στέγη για να μην φύγει ποτέ από τα Φιλιατρά.

Για το παλιό Λύκειο είπε ότι τις επόμενες ημέρες μπαίνει ο εργολάβος.

Για το Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών είπε ότι η μελέτη για την ανακαίνιση του δημοτικού κτηρίου έχει ολοκληρωθεί και θα δημοπρατηθεί από εμένα.

Για την δημοτική οδοποιία ο κ Κατσίβελας είπε ότι έχει φτάσει στον επίτροπο για να γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος για την δημοτική οδοποιία Φιλιατρών. Όταν μου ζήτησαν να επιλέξω ποια πόλη επέλεξα τα Φιλιατρά, σε ενάμισι μήνα θα γίνει», είπε ο κ. Κατσίβελας.

Από την ομιλία του δεν ξέφυγαν οι συνυποψήφιοι του λέγοντας ότι εξαγγελίες συνυποψηφίων του οι οποίοι υπόσχονται έργα από τα υπόλοιπα του ΕΣΠΑ, δεν μπορούν να γίνουν διότι όπως ο ίδιος είπε από τα 30 εκ. ευρώ του προγράμματος τα 25 εκ. ευρώ θα απορροφηθούν από το ΕΣΠΑ για τον δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.

Αναφερόμενος στον τομέα της ασφάλειας για εκείνον πρόταγμα δουλειάς και στόχων είναι ασφάλεια αυτής της κοινωνίας. Όταν συγκρουόμουν με αυτούς που πήραν τις αποφάσεις γιατί δεν τις πήρα εγώ με πέρασαν για γραφικό. Θυμάστε ποιοί ηταν αυτοί που τότυε διαμαρτυρώντουσαν? Σήμερα οι σημερινοί σωτήρες Δεν υπήρχαν. Συγκρούστηκα και με τον Κωνσταντινέα. Τον βόλευε να φταίω εγω.
Εγώ δεν υποχώρησα ποτέ, απ΄πο το βασικό πρόταγμα είναι να επανιδρυθεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών. και σε αυτό δεν θα υποχωρήσω ποτε.
Άλλοι κορόιδευαν ότι θα φέρουν την ΟΠΚΕ. Τον πρωτο καιρό κανανε οτι κανανε για να μας δώσουν ενα δήθεν αίσθημα ασφάλειας. Έγω δεν το ΄πίστεψα ποτε αλλα η κοινωνία κοιμήθηκε.
Για την Δημοτική αστυνομία είπε ότι η Δημοτική αστυνομία έχει την αρμοδιότητα να επιβαλει την ταξη και την ασφάλεια, και να κυνηγήσει το έγκλημα.
Η Δημοτική Αστυνομία είναι για άλλα πράγματα. Και για μενα είναι στόχος να Δημιουργήσουμε Δημοτική Ατσυνομία.
δεν λέω όχι και εγώ το θέλω. Όμως οι εποχές, δεν βοηθήσανε οικονομικά.

Είμαι ο μόνος ικανός να συνεχίσω το έργο που έχει γίνει. Δεν εχω αναγκη τιτλων. την κοινωνική καταξίωση την είχα παρει πρίν ασχοληθώ με την πολιτική
Θέλω ισχυρή εντολή γιατί η επόμενη ημέρα χρειαζεται ανθρώπους να μπορούν να συννενεοουνται να συνομιλούν και όχι να κραυγάζουν και να κορνάρουν κάνοντας εντυπωσιασμούς.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του κ Κατσίβελα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.