Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΔΡΙΜΗΣ ΣΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΛΩΝΑ

Ο πρώην Δήμαρχος Αετού και υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας Δημήτρης Α. Δριμής, στελέχη και υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας», μεταξύ των οποίων και ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος Γιώργος Γαλάνης, επισκέφθηκαν τα Πλατάνια και την .....

Αυλώνα το βράδυ του Σαββάτου, 11.5.2019.

Συνομίλησαν με κατοίκους και επαγγελματίες και μοίρασαν φυλλάδιο με θέσεις και προτάσεις της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας».

Οι συζητήσεις ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες για όλους, καθώς αναφέρθηκαν τα προβλήματα των οικισμών και διατυπώθηκαν προτάσεις για την επίλυσή τους.

Στις προτεραιότητες της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» είναι:
1. Η βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας των οικισμών.

2. Η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και η συντήρηση των ζωνών πυρασφάλειας, που έχουν εγκαταλειφθεί. Τόσο για την πρόσβαση των δημοτών στις περιουσίες τους όσο και για την προστασία του αγροτικού χώρου.

3. Ο αγροτικός χώρος αποτελεί, πέραν των άλλων, περιβαλλοντικό πόρο και χρήζει προστασίας, αξιοποίησης και προβολής. Η ορεινή Τριφυλία διαθέτει οικισμούς μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας.

4. Η επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης, για την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της ΝΕΔΑΣ. Τόσο με τη συντήρηση του συστήματος συγκέντρωσης και επεξεργασίας λυμάτων της Αυλώνας (δεν υπάρχει καν πρόσβαση στο χώρο), όσο και με την εγκατάσταση συστήματος βιολογικού στα Πλατάνια.

5. Ο εξοπλισμός με κάδους καθαριότητας των οικισμών, η συνεχής καθαριότητα των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων.

6. Η παραλαβή και αξιοποίηση του κληροδοτήματος «Πύργος Μπάρμπα Αλέκου» και «Αρνοκούρειο θέατρο».

7. Η ολοκλήρωση και υλοποίηση της μελέτης για τη ΝΕΔΑ, που αποτελεί μοναδικό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πόρο για την περιοχή.

8. Η συντήρηση των στηριγμάτων στο μονοπάτι της Νέδας και η βελτίωση της σήμανσης.

9. Η ανάδειξη της κεντρικότητας της περιοχής, που γειτνιάζει με σπουδαία περιβαλλοντικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα και ο Ναός της Αθηνάς στην αρχαία Φιγαλεία.

10. Η συντήρηση και ο τακτικός καθαρισμός των δεξαμενών ύδρευσης καθώς και η τοποθέτηση χλωριοτήρων.

11. Η ενίσχυση του διαδημοτικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τόσο για την ένταξη περισσοτέρων συνδημοτών μας στο πρόγραμμα όσο και για την συχνότερη εξυπηρέτησή τους. Υπενθυμίζουμε πως το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει και αφορούσε στους Καποδιστριακούς δήμους Αετού, Αυλώνος, Είρας. Τώρα εξυπηρετεί και τη δημοτική ενότητα Κυπαρισσίας με το ίδιο προσωπικό και με το ίδιο αυτοκίνητο του τ. δήμου Αετού.

12. Η ανάπτυξη δημοτικού κοινωνικού δικτύου, για την προστασία των κοινωνικά αδύναμων συνδημοτών μας και η συγκράτηση του πληθυσμού με αξιοποίηση τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Οι προτεραιότητες αυτές μας δεσμεύουν.
Εγγύηση το έργο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.