Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Υπέρ αυξησης Δημοτικών τελών Kατσίβελας, Τσίγγανος και Μερκούρης αν προσληφθούν οι συμβασιούχοι - παρατασιούχοι με δικαστική απόφαση. ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Ηχητικό αρχείο της συνεδρίασης

«Λαχταριστά Λαβράκια» έβγαλε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου στην Κυπαρισσία.
«Λαβράκια» που......

θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τους οι ψηφοφόροι στις κάλπες των Δημοτικών εκλογών του Μαΐου όταν θα επιλέγουν τον υποψήφιο Δήμαρχο από τους ήδη υπηρετούντες στον Δήμο Τριφυλίας.
Το Ηχητικό αρχείο που είναι στο τέλος της Δημοσίευσης δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης από κανέναν από όσα θα διαβάσετε και θα ακούσετε παρακάτω.

Το αίτημα για το έκτακτο ΔΣ ήρθε από δέκα (10) Δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που ζητούσαν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου οι 25 συμβασιούχοι – παρατασιούχοι που υπηρετούσαν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου και βρίσκονται στα δικαστήρια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προκειμένου την απόφαση αυτή να τη χρησιμοποιήσουν ως στοιχείο υπεράσπισης στην εκδίκαση της αγωγής τους στις 17 Απριλίου 2019 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.



Αν και θα έχετε την δυνατότητα ν’ ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί, ΟΛΗ τη συνεδρίαση στην κάθε λεπτομέρεια της, θέλω να σταθώ σε δυο τρία σημεία.

Στην συνεδρίαση αναγκάστηκαν κάποιοι να προβούν οικειοθελώς σε αποκαλύψεις για τα μελλοντικά τους σχέδια αν εκλεγούν για το πώς θα καλυφθούν τα έξοδα μισθοδοσίας των υπαλλήλων.
Αν και όλοι οι Σύμβουλοι τάχθηκαν υπερ των συμβασιούχων – παρατασιούχων δεχόμενοι ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, αλγεινή εντύπωση έκανε η τοποθέτηση του Δημάρχου Τριφυλίας, και εκ νέου υποψήφιο κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Μερκούρη, του πρώην Αντιδημάρχου καθαριότητας και υποψηφίου Δημάρχου κ. Παναγιώτη Τσίγγανου οι οποίοι εκείνη την ώρα σε μια σοβαρότατη «κρίση ειλικρίνειας» που πέρναγαν μίλησαν για αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη για να καλυφθεί η μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Από τους υπόλοιπους υποψηφίους Δημάρχους που είναι εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος αν και είπε ότι το θέμα δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα, είπε ότι θα πρέπει να δοθεί μια θετική απόφαση στους εργαζόμενους ενώ για την μισθοδοσία τους είπε πως δεν είναι δυνατόν ένας τόσο μεγάλος δήμος να μην μπορεί να βρει τα έσοδα από περικοπές και σπατάλες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Στάθης Ανδρινόπουλος, είπε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου, ενώ απέφυγε να αναφερθεί στο οικονομικό.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σαράντος Κουκούμης πρότεινε να είναι θετική η απόφασή που θα πάρουν λέγοντας ότι πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ώστε κάποια στιγμή να δικαιωθούν και να επανέλθουν στην εργασία τους.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσίγγανος συμφώνησε με την γνώμη του Σωτήρη Μπακούρου πως δεν πρόκειται για προεκλογικού χαρακτήρα απόφαση.
Ο Δήμος θέλει όλους τους εργαζόμενους καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου. Το οικονομικό είναι ένα άλλο θέμα.
ο κ. Παναγιώτης Τσίγγανος είπε επι λέξει:
«Όσοι άκουσαν την εισήγηση μου και δεν αποχώρησαν, θα θυμούνται τι είπα. Προσωπικά εγώ, η θέση μου είναι ότι ΝΑΙ Μπορεί να πάμε και σε αύξηση Δημοτικών τελών. Ενδεχομένως. Ναι. Δεν λέει κανείς όχι. Πρώτος εγώ είπα σε λόγους μου εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι Δημότες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι για την καθαριότητα τους πρέπει να πληρώσουν. Και για κάθε υπηρεσία πρέπει να πληρώσουν. Στο μέτρο που τους αναλογεί. [.....]
Επαναλαμβάνω την άποψη μου για να ακουστεί. Ότι δεν μπορούμε να πάμε σε αύξηση Δημοτικών Τελών και να το πούμε στην Κοινωνία αυτό.
Αλλά όχι σήμερα.
Ξέρετε πότε θα γίνει αυτό? Ξέρετε πότε θα γίνει αυτό? Όταν γίνει το δικαστήριο, και αν το δικαστήριο τους προσλάβει και μας κοινοποιήσουν την απόφαση τους που θα λέει Δήμε Τριφυλίας προσέλαβε τους, τότε προφανώς το δημοτικό συμβούλιο θα έρθει και θα εξετάσει τους τρόπους χρηματοδότησης. Τελεία. Παύλα. Παράγραφος.»


Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μερκούρης αφού μάλωσε την Γιάννα Μαραβελή για το ότι δεν είχε τα οικονομικά στοιχεία, είπε ότι για να προσληφθούν οι υπάλληλοι χρειάζονται 130.000 ευρώ επιπλέον, ενώ αν προστεθούν και οι υπάλληλοι της 3Κ θα χρειαστούν ακόμη 200.000 ευρώ. Οπότε η αύξηση των Δημοτικών τελών είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είπε ο κ Μερκούρης.
Για να βρεθούν τα χρήματα θα πρέπει να γίνει τροποποίηση προϋπολογισμού με αφαίρεση έργων, ή αύξηση των δημοτικών τελών.

Κάποια στιγμή ο κ. Κατσίβελας πρότεινε στο Σώμα στην απόφαση που θα πάρει να προστεθεί και η πρόταση που να αναφέρει, «Δεχόμαστε το αίτημα των εργαζομένων έστω και αν χρειαστεί να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη», κάτι που δεν έγινε αποδεκτό και ψηφίστηκε η πρόταση που είχαν φέρει οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης.

Τελικά, η απόφαση στην "εισήγηση των 10" (δείτε παραπάνω εικόνα) πάρθηκε κατά πλειοψηφία με 12 ψήφους «υπέρ», 4 «κατά» και 1 «παρών».
Συγκεκριμένα «υπέρ» τάχθηκαν οι, Στάθης Ανδρινόπουλος, Σωτήρης Μπακούρος, Αλέκος Κουτρουμπής, Ιωάννα Μαραβελή, Σαράντος Κουκούμης, Ανδρέας Μπουγάς, Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος, Παναγιώτης Κόλλιας, Παναγιώτης Τσίγκανος, Βασίλης Παπαθεοδοσίου και Μαρία Πανουσιοπούλου.
«Κατά» οι, Γιάννης Καλκαβούρας, Γιάννης Κατσούλας, Γιάννης Μερκούρης και Δημήτρης Σαρμαντζής, ενώ «παρών» ψήφισε ο Θεόδωρος Τσαλαμανδρής.

Καταλάβατε αγαπητοί αναγνώστες τι συμβαίνει?
Χρησιμοποιούν εντέχνως τους Συμβασιούχους – παρατασιούχους σαν σάκο του μποξ με την πρόσληψη τους για να επιβάλλουν αύριο αν εκλεγεί ένας εκ των δυο δήμαρχος, (Κατσίβελας ή Τσίγγανος που τάχθηκαν υπέρ των αυξήσεων στα τέλη) αυξήσεις στα ΗΔΗ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ Δημοτικά Τέλη που πληρώνουμε και ολόκληρος ο Δήμος βρωμάει!!! Για να μην πω ΣΚΥΛΟβρωμαει.
Και για τις αυριανές αντιδράσεις στις αυξήσεις θα βάλουν μπροστά τους εργαζόμενους να «απορροφήσουν το ξύλο».
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Τώρα που την ξέρετε, Σκεφτείτε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΝ Υποψήφιο Δήμαρχο θα ψηφίσετε.

Ακούστε ΟΛΟ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ από την συνεδρίαση.



Αλήθεια κ Δήμαρχε και κ..κ Υποψήφιοι Δήμαρχοι που ήδη υπηρετείτε σήμερα αυτόν τον Δήμο.
Πως δικαιολογείτε τα πανακριβα Δημοτικά Τέλη που πληρώνουμε και τα σκουποίδια είναι σωροί εκτός πόλης επει 20ήμερο??
Ψάχνετε ισοδύναμα? ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΕΣ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.