Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ

Πολύ πρόσφατα στα Φιλιατρά μια ομάδα από δήθεν "ειδήμονες" και "παντογνώστες" έκανε μια εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών για να ......

ενημερώσουν(!!!!) τους κίνδυνους που έχει η γεώτρηση και η εξόρυξη υδρογονανθρακων στο Κυπαρισσιακό κόλπο, οπότε γίνει αυτό.
Άνθρωποι χωρίς καμία απολύτως κατάρτιση στο αντικείμενο, των υδρογονανθράκων και την εξόρυξη τους σπέρνουν την καταστροφολογία χρησιμοποιώντας σαν ισχυρό επιχείρημα υποτιθέμενες μελέτες του WWF για μόλυνση του οικοσυστήματος, και του περιβάλλοντος και άλλα τέτοια "όμορφα".
Μάλιστα πριν λίγες μέρες λάβαμε από ένα συμπατριώτη μας Φιλιατρινό τον Κώστα Κατσούλη φοιτητή του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και φυσικών πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών, ένα άρθρο(???) το οποίο μάλλον προς την καταστροφολογία κλείνει παρα σε ψύχραιμη και σωστή ενημέρωση.

Το Φιλιατρά News απευθύνθηκε σε ένα έτερο Φιλιατρινό παιδί
τον Σωτήρη Λογγίνο του Νικολάου,
Διπλωματούχο Χημικό Μηχανικό ΕΜΠ με μεταπτυχιακό στην Μηχανική πετρελαίου και φυσικού αερίου του Πανεπιστημίου του Αμπερντιν της Σκωτίας και
Υποψήφιο Διδάκτωρα Μηχανικής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μέσης Ανατολής στην Αγκυρα της Τουρκίας

για να μας μεταφέρει ένα μικρό μέρος των γνώσεων του σε ένα αντικείμενο το οποίο έχει σπουδάσει επί χρόνια και που η άποψη του έχει βαρύνουσα σημασία.

Ο Αγαπητός λοιπόν Σωτήρης ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση μας -τον ευχαριστούμε πολυ- και μας έγραψε αποκλειστικά για το Φιλιατρά News ένα άρθρο για το θέμα βασισμένο στην Επιστημονική του κατάρτιση και όχι σε αοριστίες των περιβαλλοντικών οργανώσεων που κάποιοι δήθεν "ειδήμονες" έχουν κάνει σημαία.

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΕΤΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.