Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

«Είπα, ξείπα, το μοντέλο διοίκησης ενός υβριστή δημάρχου».


Με αγοραίο πολιτικό ύφος και χωρίς κανένα περιεχόμενο ο απερχόμενος και κουρασμένος δήμαρχος Καλαμάτας, προσπαθεί να απαξιώσει σημαντικές πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη .....

Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Τατούλη.

Δεν είχαμε καμία προσδοκία ότι θα μπορούσε ο κ. Νίκας να αντιληφθεί τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο περιφερειάρχης σχετικά με τη διαστημική επιστήμη και τις διαστημικές εφαρμογές, ώστε να είναι η Πελοπόννησος σε θέση να αξιοποιήσει τα σπουδαία συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε σχέση με την τεράστια οικονομία που αναπτύσσεται γύρω από το διάστημα.

Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι θα συνεχίσει να κοροιδεύει τους πολίτες, θεωρώντας ότι έχουν ξεχάσει ότι ήταν ο ίδιος που μόλις ένα χρόνο πριν υπέγραψε ψήφισμα, με το οποίο ζητούσε από τον κ. Τσίπρα να κάνει βάση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού την Καλαμάτα! (συνημμένο το σχετικό έγγραφο)

Προκειμένου λοιπόν , να δώσει περιεχόμενο στον κενό πολιτικό του λόγο και να συνεχίσει τις ύβρεις και την συκοφάντηση της περιφερειακής Αρχής θυσιάζει μια απόφαση των φορέων και του δημοτικού του συμβουλίου, που ο ίδιος συνυπέγραψε. Αγνοώντας βέβαια επιδεικτικά ότι η συνεργασία που έχει ήδη αναπτύξει ο περιφερειάρχης με το κορυφαίο ινστιτούτο διαστημικής επιστήμης του ΝΑΤΟ ήδη αρχίζει να αποδίδει καρπούς, με κορυφαία την συμφωνία για τον σχεδιασμό μικροδορυφόρου με το όνομα «Μυθική Πελοπόννησος – Mythical Peloponnese Satelite (MythPelSat).

Και επειδή ο κ. Νίκας δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει διαστημική επιστήμη, ας μας μιλήσει για τα επίγεια:

• Xρηματοδοτήσατε έστω και με ένα ευρώ τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν σήμερα στο Αεροδρόμιο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος ή ντροπιάσατε την περιοχή μας όταν δεν ανταποκριθήκατε στην δέσμευση σας στην Ryan Air, την μόνη συμμετοχή που μέχρι σήμερα σας ζητήθηκε;
• Είχατε κάποια συνεισφορά στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης σας;
• Φέρατε ένα σημαντικό τουριστικό γεγονός;
• Αγνοείτε ότι η αύξηση των εσόδων στον τουρισμό για την Πελοπόννησο άγγιξε τα 108 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι, σημειώνοντας την 2η μεγαλύτερη αύξηση στην χώρα; (στοιχεία Τράπεζας της Ελλάδας).
• Αγνοείτε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει χρηματοδοτήσει με πάνω από 1 εκατ. Ευρώ τις αεροπορικές εταιρείες που σήμερα πετούν στην Καλαμάτα, δίνοντας τη δυνατότητα σε επενδυτές να θέσουν την Πελοπόννησο στο επίκεντρο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων;
Κύριε Νίκα:
• Κάνατε τον Ταύγετο σκουπιδότοπο.
• Πετάξατε λεφτά σε αναθέσεις για σκουπιδομεταφορές.
• Τα σκουπίδια σας βρέθηκαν θαμμένα στην Φολόη και εσείς όχι απλά σφυρίζατε αδιάφορα, αλλά αντίθετα, προχωρήσατε σε νέα ανάθεση στον ίδιο σκουπιδομεταφορέα που η δικαιοσύνη είχε συλλάβει.
• Αφήσατε την Καλαμάτα να πνιγεί και όταν γίνατε πρωτοσέλιδο για την μοιραία εξέλιξη για ανθρώπινες ζωές δηλώσατε αντρόπιαστα “μη μου φορτώνετε ευθύνες που δεν έχω , έχω τόση ευθύνη όση έχει ένας αντιδήμαρχος ή ένας δημοτικός σύμβουλος”.

Αυτό είναι το μοντέλο διοίκησης που προτείνετε; Με αυταρχισμό; Με ανευθυνότητα; Με υπεροψία;
Σταματήστε το ποίημα και τα ραβασάκια σας. Παρά το ότι είστε λαλίστατος στις ύβρεις, ακόμη δεν μας έχετε απαντήσει πώς διαχειριστήκατε με αναθέσεις τα 7 εκατομμύρια ευρώ για τα σκουπίδια της Καλαμάτας.

psifisma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.