Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Π. Νίκας: Ένας υποψήφιος χωρίς πρόγραμμα και πυξίδα

panagiotis-nikas-1035x425

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του υποψηφίου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στην Καλαμάτα. Θα περίμενε κανείς πως από την πόλη του θα έκανε μια ......

πανηγυρική εμφάνιση, και θα ξεδίπλωνε και θα ανέλυε τις σκέψεις και τα οράματά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου .

Είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις ο κάθε υποψήφιος να δίνει το στίγμα του ,ώστε να το επικοινωνήσει με το ακροατήριο και αυτό να διαχυθεί στην επικράτεια. Και στον τόπο του, που θεωρητικά και επόμενα ,είναι το περιβάλλον στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους πολίτες , αναμέναμε πολλά.

39 ημέρες και μια, μετράμε προς τις εκλογές και δυστυχώς ούτε και χθες ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του για την Πελοπόννησο. Δεν διατύπωσε έστω ούτε μια πρόταση, ως πρόθεση για τον Μοριά.

Υποψήφιος από τον Οκτώβρη, περιφέρει εαυτόν ανά την Πελοπόννησο, ως εν δυνάμει Περιφερειάρχης, ο οποίος δεν έχει αρθρώσει ούτε φράση προγραμματικού λόγου για την επόμενη ημέρα.

Και μπορεί μέχρι πρότινος η κριτική που ασκούσε στην Περιφερειακή αρχή να θεωρείται αναμενόμενη στοχεύοντας στην συσπείρωση του συνδυασμού του, από χθες και επισήμως καταγράφεται ως επικίνδυνη ,αφού πλέον ο ίδιος αναδεικνύεται σε έναν υποψήφιο Περιφερειάρχη που επαναλαμβάνεται καθημερινά, σε κάθε πόλη και χωριό, από τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα, ασκώντας κριτική εξαιρετικά απλοική και επομένως πρόχειρη, λαικίστικη, δίχως επιχείρημα και φυσικά δίχως αντιπρόταση.

39 ημέρες και μια μέχρι τις εκλογές, και εμείς θα τις μετράμε από εδώ και στο εξής, για να δούμε πότε θα αρθρωθεί ο διαφορετικός αυτοδιοικητικός λόγος.

Δυστυχώς η κόλλα αναφοράς που περιφέρει ο κ. Νίκας στις περιοδείες του διαβάστηκε και στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Καλαμάτα.

Θα περιμέναμε από εκείνον που θέλει και επιμένει να θεωρείται ως ένας «στιβαρός αυτοδιοικητικός άνδρας» ,να ακούσουμε έναν μεστόαυτοδιοικητικό λόγο.

Και το προσδοκούσαμε για να ανέβει λίγο το επίπεδο, να ανοίξει η ατζέντα για το μέλλον των πολιτών.

Και φαίνεται πως αυτή η ατζέντα περιορίζεται ακόμα μια φορά σε γραφικά φληναφήματα που έχουν γίνει πλέον και σλόγκαν στην προεκλογική πιάτσα.(βλέπε υπογεννητικότητα, κακομεταχείριση των γυναικών, δέντρα που βγάζουν λεφτα , λεφτά για τα πανηγύρια κτλ)

Ήρθε η ώρα λοιπόν, με σοβαρότητα ο κ. δήμαρχος της Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, να μας πει , τι θα κάνει εκείνος για το μέλλον μας και την ζωή μας.

Ούτε χθες μας έδωσε κάποια υποψία.

Και αυτό ως φαινόμενο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον δημοσιογραφικά, πώς δηλαδή ένας υποψήφιος μπορεί να προσδοκά την εμπιστοσύνη των πολιτών, κρύβοντας τις προθέσεις του.

Είναι όμως και εξαιρετικά επικίνδυνο.

Τζένη Σουκαρά - Ηλέκτρα ΤV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.