Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Με ομόφωνη απόφαση πέρασε η κατασκευή του ταρτάν στο Στάδιο Φιλιατρών

Ψηφίστηκε ομόφωνα χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας το θέμα που τέθηκε και αφορούσε τη κατασκευή ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών.

Κατά την ......

διάρκεια της συζήτησης ανέβηκαν κατακόρυφα οι τόνοι με υπαιτιότητα των Σαράντου Κουκούμη αλλά και του «συνήθη υπόπτου» προέδρου του Δ.Σ. Γιάννη Καλκαβούρα.
Αλλα ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το τρίτο θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη ήταν «Περί Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του έργου «Κατασκευή Συνθετικού Τάπητα Στίβου (ταρτάν) στο Δημοτικό στάδιο Φιλιατρών»

Στην εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γιαννης Κατσούλας, είπε ότι υποβλήθηκε στο Φιλόδημος 2 από το Δήμο Τριφυλίας για το έργο του ταρτάν προϋπολογισμού 602.000 μαζί με ΦΠΑ.

Η Επικεφαλής της ΡΑΚΙ Ιωάννα Μαραβελή ρώτησε πως έγινε η κοστολόγηση των 600.000 καθώς επίσης με ενημέρωση που είχε ένα αντίστοιχο έργο στην Πύλο κόστισε 320.000 Και ζήτησε να μάθει γιατί αυτή η διαφορά.
Η απάντηση που έλαβε από τον κ. κατσούλα ότι έγινε από την τεχνική υπηρεσία και διευκρίνισε ότι είναι διαφορετικό κουλουάρ της Πύλου που διαθέτει τέσσερις (4) διαδρόμους ενώ των Φιλιατρών οκτώ (8) διαδρόμους.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΛΑ.ΣΥ. Σαράντος Κουκούμης ο οποίος με την τοποθέτηση του άρχισε να ανάβει τα αίματα λέγοντας επι λέξει:
«Δεν έχουμε αντίρρηση να γίνει αυτό το έργο. Απλώς υπάρχει ένα παράπονο από τους Παράγοντες του .... όσοι ασχολούνται τέλος πάντων και κάνουν χρήση του γηπέδου της Κυπαρισσίας, που ενώ μιλάνε ότι υπάρχει μελέτη εδώ και χρόνια και έπρεπε να γίνει μια επικαιροποίηση από τη μεριά της τεχνικής υπηρεσίας για να μπει σε κάποιο πλαίσιο χρηματοδότησης και να γίνουν τα αναγκαία έργα και παρεμβάσεις γιατί έχει ένα χάλι εκεί τα αποδυτήρια και ο περιβάλλον χώρος και οπωσδήποτε δεν μιλάμε τώρα για στίβο που δεν υπάρχει, τουλάχιστοιν να δεσμευτεί η όποια Δημοτική Αρχή μεθαύριο, από την έκπτωση αυτού του έργου, όποια δοθεί, να συμπληρώσει και ο Δήμος, να έχει προτεραιότητα το γήπεδο της Κυπαρισσίας..».

Ακούστε το συγκεκριμένα απόσπασμα και στο τέλος θα έχουμε σχόλιο για τον κ Κουκούμη



Η τοποθέτηση αυτή του Σαράντου Κουκούμη ήταν η αφορμή να εκραγεί ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου ο οποιος τον ρώτησε καλα εσύ είσαι εκπρόσωπος των Φιλιατρών για να παρει το σχόλιο από τον Κουκούμη αν εχει δικαίωμα εκείνος (ο Παπαθεοδσοσίου) να τον ελέγξει και να ακολουθήσει διένεξη στην οποία μπήκε και ο Προέδρος Γιάννης Καλκαβούρας, με αποτέλεσμα να γίνει φασαρία.

Λειτουργώντας πυροσβεστικά ο Γιάννης Κατσούλας διευκρίνισε ότι ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ Φιλιατρών έχει τον χώρο για κουλουάρ.
Για ΤΟ γήπεδο Κυπαρισσίας είπε ότι πρέπει αν μετακινηθεί το γήπεδο δηλαδή ο Αγωνιστικός χώρος να μετακινηθεί ώστε να βρεθεί ο χώρος.

Από τους Δημοτικούς Συμβούλους ο Σωτήρης Μπακούρος Τόνισε ότι δεν πρέπει αν υπάρχει συνάδελφος που να μην χαίρεται που στην πόλη των Φιλιατρών θα γίνει αυτό το έργο.
Υπάρχει ένα στάδιο καταπληκτικό , υπάρχει έτοιμη η υποδομή του στίβου, και σαφώς υπερθεματίζουμε να γίνει το έργο αυτό στην πόλη των Φιλιατρών. Αυτό το ψηφίζουμε ομόφωνα.
Τόνισε ωστόσο ναι στην κατασκευή του σταδίου Φιλιατρών αλλά στόχος – Διεκδικητικό πλαίσιο του Δήμου να γίνει και στην Κυπαρισσία το έργο του στίβου.
Ανεπιτυχής ωστόσο ήταν η προσπάθεια του κ. Μπακούρου να δικαιολογήσει τον Σαράντο Κουκούμη.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Τσιγγάνος είπε ότι κανονικά το θέμα αυτό δεν έπρεπε να μας απασχολήσει πάνω από είνα δευτερόλεπτο.

Η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Πανουτσοπούλου είπε χαίρεται για το έργο των Φιλιατρών που θα το λειτουργήσουμε και εμείς και οι νεότερε γενιές.
Τόνισε ότι και η Κυπαρισσία έχει ιστορία 60 ετών στον στίβο. Υπάρχουν παιδιά που πήραν πρωτάθλημα.
Υπάρχει μελέτη στα συρτάρια και παρακαλώ να επικαιροποιηθεί για να είμαστε έτοιμοι σε νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Στο σημείο αυτό το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου λέγοντας ότι το γήπεδο αυτό δεν είναι των Φιλιατρών αλλά της Τριφυλίας και πήγε να κάνει αναφορά στη Ιστορία του Έργου.
Ο Πρόεδρος εντελώς αδικαιολόγητα διέκοψε τον ομιλητή κάτι που ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με τους τόνους να ανεβαίνουν επικίνδυνα με εγκλίσεις και αντέγκλησης.
Οι τόνοι υψώθηκαν επικίνδυνα, με τον Βασίλη Παπθεοδοσίου να αποχωρεί εκνευρισμένος με τον πρόεδρο του Σώματος και την διακοπή που δέχτηκε, γεγονός που ξεσήκωσε εντονότατες διαμαρτυρίες ακόμα και από τους παρευρισκόμενους.
Και ενώ ο λόγος εδόθη στον Δημήτρη Σαρματζή ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου επανήλθε φανερά εκνμευρισμένος προκειμένου να ολοκληρώσει τον λόγο του.

Μετα από νέα διακοπή και νεα αντέγκληση ο κ Παπαθεοδοσίου συνέχισε ενώ ο κ Καλκαβούρας κουνούσε πάνω κάτω το κεφάλι του.

Εντονη αντίδραση είχε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ασημακόπουλος που επεσήμανε όιτι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν Τριφύλιοι εδώ και οκτώ χρόνια γιατί δεν έγινε ποτέ ισόρροπη ανάπτυξη. Κατέληξε ότι η δημοτική αρχή απέτυχε και δήλωσε ότι θα ψήφισε την κατασκευή του ταρτάν.

Η πρόεδρος τη ΔΕ Κυπαρισσίας κ Αλεξοπούλου Σταματία στην τοποθέτηση της είπε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια συνάντησή με Αθλητικούς συλλόγους της Κυπαρισσίας για να επικαροποιηθεί η μελέτη που υπάρχει.
Στο σημερινό Τοπικό που έγινε αποφασίσαμε να ζητήσουμε επικαιροποίηση της μελέτης. Δεν αντιτιθέμεθα στην κατασκευή του γηπέδου στα Φιλιατρά αλλα να μπει σε μια σειρά και το δικό μας στη Κυπαρισσία γιατί και εδώ υπάρχουν πολλά παιδιά.
Δεν θέλουμε να ψοφήσει η γίδα του γείτονα αλλα να εχει περισσότερο γάλα για να πιούμε κι εμείς.

Εδώ υπήρξε εκ νέου ένταση καθώς τα λόγια της κ Αλεξοπούλου παρερμηνεύτηκαν ενώ η στάση της ήταν απολύτως ξεκάθαρη ότι τα χρήματα του Φιολόδημος θα πάνε στην Εράνη.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και η συζήτηση προχώρησε σε επόμενα θέματα.

Ακούστε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την συζήτηση του θέματος για το ταρταν του γηπέδου Φιλιατρών



ΣΧΟΛΙΟ
Ο κ Κουκούμης ψηφίζεται απο τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ και τουλάχιστον σε αυτή την θητεία -δεν θυμάμαι στην προηγούμενη - ΚΑΤΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.
Αν μη τι άλλο θα πρέπει να Εκπροσωπεί τα Φιλιατρά και οχι να ειναι ΠΑΡΑΤΥΠΑ σύμβουλος Κυπαρισσίας.
Ξεκίνησε με σταχτη στα μάτια και δεν μπόρεσε να κρυφτεί υπέρ της Κυπαρισσίας
Ακουστε τον και ξαναψηφίστε τον στις εκλογές για να μην ασχολείται με τα Φιλιατρά αλλά να στηρίζει Κυπαρισσία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.