Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας; ο Δημήτρης Δριμής με τον Συνδυασμό "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία"

“Η επιτυχία ενός Δημάρχου κρίνεται από την ικανότητά του να δίνει λύσεις στα μεγάλα και μικρά προβλήματα του Δήμου.
Κρίνεται από τη δυνατότητά του να συνθέτει και να προτείνει ένα ρεαλιστικό και φιλόδοξο πρόγραμμα, για την αναβάθμιση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του Δήμου.
Κρίνεται, προπαντός, από την ικανότητά του να ενώνει τους πολίτες. Να τους εμπνέει εμπιστοσύνη. Να τους κινητοποιεί, για το μέλλον του Δήμου.”


Φίλες και φίλοι,

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές έχουν καθαρά ......

αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. Θα αναμετρηθούν προτάσεις, ιδέες, οράματα και πρακτικές για το Δήμο και τους ανθρώπους του. Θα κριθούν τα έργα και θα συγκριθούν τα πρόσωπα. Με το νέο εκλογικό νόμο θα αναζητηθούν συνθέσεις και προγραμματικές συγκλίσεις.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών. Είναι κοινή διαπίστωση πως η διαχείριση της καθημερινότητας είναι ανεπαρκής. Προβλήματα στην αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, στα αζήτητα η ανακύκλωση, συνεχείς διακοπές και προβληματικά δίκτυα ύδρευσης, μηδενικό έργο σε ζητήματα άρδευσης, δημοτικός φωτισμός και δημοτική οδοποιία σε κακή κατάσταση, εγκατάλειψη της αγροτικής οδοποιίας, αδυναμία αξιοποίησης των μηχανημάτων του δήμου, υπολειτουργία τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, κ.α... Ο προγραμματισμός, η παραγωγή κοινωνικού και αναπτυξιακού έργου απουσιάζουν. Κυριάρχησε η λογική του «βλέποντας και κάνοντας» που, σε συνδυασμό με την αδιαφάνεια και την καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων, οδήγησε σε αδιέξοδα.

Ο «Καλλικράτης» δημιούργησε έναν τεράστιο δήμο στην περιοχή μας. Το ζήτημα της χωροταξίας μπορεί να συζητηθεί. Ο δήμος Τριφυλίας, όμως, ατύχησε στη διοίκησή του και στο έργο που θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί. Η ευθύνη γι`αυτό έχει ονοματεπώνυμο και δεν αφορά μονοπρόσωπα στο δήμαρχο. Αφορά στο σύνολο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Αφορά σε όλους όσοι κατείχαν και κατέχουν έμμισθες θέσεις ευθύνης. Ο όποιος αντιπολιτευτικός λόγος, αν υπήρξε, δεν ακούστηκε. Οι πολίτες δεν ενημερώθηκαν.

Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες,
Με μεγάλη περίσκεψη, ακούγοντας πολλές και πολλούς από εσάς, αποφάσισα να ζητήσω την ψήφο σας. Να θέσω στην κρίση σας την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου. Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη. Την έλαβα γιατί πιστεύω ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους τόπους μας. Την έλαβα γιατί αισθάνομαι ότι θα είμαι περισσότερο χρήσιμος, στην κοινή μας προσπάθεια, αν βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα που θα δώσει ο δήμος μας.

Η δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές έχει να δώσει μεγάλη μάχη για τη συνολική ανάπτυξη του δήμου. Σε αυτή τη μάχη χρειάζονται θάρρος και ικανότητα, πίστη και αποφασιστικότητα, εμπειρία και όραμα.

Η πολύχρονη θητεία μου στην αυτοδιοίκηση, (δήμαρχος για δύο τετραετίες στον Καποδιστριακό δήμο Αετού), η εμπειρία και η γνώση που απέκτησα, εγγυώνται τη θετική μου συμβολή στο «χτίσιμο» ενός άλλου δήμου. Γνωρίζετε το μεγάλο έργο που παρήχθη στον Καποδιστριακό δήμο Αετού.

Ενδεικτικά: νομοθετική κατοχύρωση του παραδοσιακού Παζαριού, δημοπράτηση πρότυπης ζωαγοράς και διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Κοπανακίου. Βελτίωση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, δημιουργία νέων οδικών δικτύων, όπως Κοπανάκι – Κεφαλόβρυση, κ.α.. Σύγχρονα, ασφαλή και υγιεινά δίκτυα ύδρευσης παντού, παρελθόν ο αμίαντος. Αποχέτευση σε Αετό και Κοπανάκι, δίκτυα αποχέτευσης στο Γλυκορρίζι, κατασκευή και ανάπλαση πλατειών και κτιρίων, όπως το δημοτικό σχολείο Αετού, και απόδοσή τους σε νέες χρήσεις, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Συντήρηση σχολικών κτιρίων, κατασκευή και συντήρηση παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων, όπως το γήπεδο 5Χ5, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, νέες θέσεις εργασίας, δράσεις πολιτισμού και κοινωφελούς εργασίας. Αναγνώριση οικισμών, αύξηση της δημοτικής περιουσίας και των μηχανημάτων του δήμου, διαδημοτικά έργα με όμορους δήμους, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που εξυπηρετεί σήμερα και τη δημοτική ενότητα Κυπαρισσίας, το δρόμο Καμάρι – Σιδηρόκαστρο κ.α.. Μαζί με τους συνεργάτες μου, η προσπάθεια ήταν συλλογική, διεκδικήσαμε εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, προετοιμάσαμε και διαχειριστήκαμε εθνικά (ΕΠΤΑ, ΘΗΣΕΑΣ) και ευρωπαϊκά (Γ` ΚΠΣ, ΟΠΑΑΧ ΝΕΔΑΣ, Πρόγραμμα ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, ΕΣΠΑ) προγράμματα. Τα καταφέραμε. Ο δήμος Αετού ενέταξε το πρώτο δημοτικό έργο του νομού μας στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα το έργο «Κατασκευή αποχέτευσης δ.δ. Κοπανακίου και Κεντρικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Αετού» με χρηματοδότηση 3.251.630,00 Ευρώ.

Στην αυτοδιοικητική μου διαδρομή επιδίωξα και πέτυχα την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συσπείρωση κοινωνικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων. Υπηρέτησα με συνέπεια τις αρχές της συνεργασίας, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας, της κοινωνικής συνοχής, της αποτελεσματικότητας, του μετρήσιμου έργου. Μόνο έτσι, άλλωστε, μπορούμε να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολιτών και τους τόπους μας.

Φίλες και φίλοι,
Σας καλώ να δώσουμε τη μάχη για ένα δήμο:

• του πολιτισμού και της ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό στους πολίτες, το περιβάλλον, την Τριφυλιακή γη,

• της υπεράσπισης της κοινοτικής και αυτοδιοικητικής μας παράδοσης, της δημοκρατίας και της συμμετοχής, της διαφάνειας και της λογοδοσίας,

• της συνεργασίας με όλες τις τοπικές συλλογικότητες και τους συλλόγους ετεροδημοτών,

• της στήριξης της επιχειρηματικότητας των νέων, ώστε να μείνουν στον τόπο τους,
για ένα δήμο:

• που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας των κοινωνικά αδύναμων,

• που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και παράγει εμφανές έργο για όλους τους πολίτες, για όλους τους τόπους,

• που βελτιώνει την ποιότητα ζωής και την αίσθηση ασφάλειας στις πόλεις και τα χωριά μας,

• που δίνει πνοή ανάπτυξης στον ορεινό μας όγκο και στο παραλιακό μέτωπο,

• που είναι παρών και μελετητικά ώριμος στη διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων,
για ένα δήμο:

• με ισχυρή ενδοδημοτική αποκέντρωση και μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στις επιμέρους δημοτικές ενότητες και κοινότητες.

Αγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες,
με τη δική σας εντολή και συμβολή, με τη δική σας ενθάρρυνση αλλά και αυστηρή κριτική θα πετύχουμε.
Πατάμε γερά.
Στοχεύουμε ψηλά.
Προχωράμε μπροστά.
Σχεδιάζουμε μαζί, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, το μέλλον των τόπων μας.
Ξεκινάμε έναν όμορφο προεκλογικό αγώνα.

Για έναν ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΟ.
Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Δημήτρης Α. Δριμής
τ. Δήμαρχος Αετού
Υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.