Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

"Αγάπη παράνομη". Η παράσταση του Θεάτρο του Ιονίου στον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

imageΟ Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στις 8.00 το βράδυ φιλοξενεί στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ που θα παρουσιάσει το αριστούργημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη «ΑΓΑΠΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ» με τη Δώρα Παπανικολάου σε διασκευή – σκηνοθεσία Πέτρου Αυγερινού.

Ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης (1872-1923), ένας από τους επιφανείς εκπροσώπους της Επτανησιακής λογοτεχνικής σχολής (γνωστός στο ευρύτερο κοινό από .....

τα μυθιστορήματά του: «Η τιμή και το χρήμα», «Ο Κατάδικος», «Η ζωή και ο θάνατος του Καραβέλα»), πρωτοποριακός για την εποχή του, γράφει το διήγημά του ΑΓΑΠΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ στα 1906 στηριγμένος σε πραγματική ιστορία που συνέβη τότε στα μέρη του… Είναι από τις ιστορίες που δύσκολα βγαίνουν «από τους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού». Είναι από τις ιστορίες που η «κοινωνία», η «εκκλησία», η «δικαιοσύνη» κι ο «νόμος» σωπαίνουν.

«Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2007 από νέους ανθρώπους στην πόλη της Κέρκυρας… Μέσα απ’ την αισθητική και καλλιτεχνική καλλιέργεια του κοινού του, φιλοδοξεί να αποτελέσει πυρήνα σύγχρονης καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας…»

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την παράσταση. «Πρόκειται για ερμηνεία που στιγμές στιγμές συγκλονίζει. Πρόκειται για μια πλούσια, γεμάτη παράσταση απλού, λαϊκού θεάτρου. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανένας.» Θ.Κ.7/4/18.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.