Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΔΑΟΚ Τριφυλίας: Χορήγηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου 2019

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας ανακοινώνεται ότι:
Kατά το έτος 2019 θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων που ......

διαθέτει η χώρα, σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου του 2017 (Υ.Α. 609/16822/14-02-2017).

Οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, πρέπει να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά μέχρι 27 Μαρτίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.minagric.gr  Ψηφιακές Υπηρεσίας  Αίτηση Αδειών Φύτευσης Αμπέλου).

Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ' αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. Στην περίπτωση που δεν επισυνάπτονται δικαιολογητικά που αφορούν κριτήρια προτεραιότητας, η αίτηση είναι επιλέξιμη, αλλά δεν βαθμολογείται για τα κριτήρια αυτά.

Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση δηλώνεται η έκταση (σε στρέμματα) και οι συντεταγμένες των κορυφών κάθε αγροτεμαχίου για το οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα και το τοπωνύμιο της περιοχής.
Για να είναι επιλέξιμες οι αιτήσεις θα πρέπει ο αιτών να διαθέτει αγροτεμάχιο/α έκτασης τουλάχιστον ίσης με την έκταση που αιτείται.

Η αιτούμενη για άδεια νέας φύτευσης έκταση δύναται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια και ως ελάχιστη αιτούμενη έκταση ανά αγροτεμάχιο ορίζεται το 1 στρέμμα.
Οι εν λόγω εκτάσεις δύνανται να είναι ιδιόκτητες ή ενοικιαζόμενες (διάρκειας άνω των 7 ετών).

Δικαιολογητικά τα οποία επισυνάπτονται ηλεκτρονικά (σε μορφή pdf) στην αίτηση

α) Για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια, ένα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Συμβόλαια αγοράς νομίμως μεταγραμμένα,
Αποδοχή κληρονομιάς,
Αποδεικτικά δωρεάς ακινήτων,
Κτήση με προσκύρωση,
Με δικαστική απόφαση απονομή κυριότητας,
Κληρονομητήριο.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις Ε9.

β) Για τα μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια συμβολαιογραφικά έγγραφα, ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (ενοικιαστήρια) σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή χρησιδάνεια.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες :
• Στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, 1ος όροφος, Γραφεία 2 και 3, Τηλ: 27610-24287.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.