Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Συλλεκτική έκδοση του 1ου Τεύχους του Περιοδικού Φιλιατρά. - Πρόσκληση ενδιαφέροντος.

image

Το ΔΣ της Αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής «Η ΕΡΑΝΗ» με χαρά ανακοινώνει την απόφασή του για την επανέκδοση σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, του συλλεκτικού πρώτου τεύχους του περιοδικού «ΦΙΛΙΑΤΡΑ».

Το πρώτο αυτό τεύχος εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 1956. Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας τότε αδελφότητας μας ήταν ο ......

Διονύσιος Ν Σταματόπουλος με διοικούσα επιτροπή τους Ν. Δ. Λυκούρεσης (αντιπρόεδρος), Χ. Χτενάς (γραμματεύς), Μ. Βαρβαρίγος (ταμίας), Γ. Σύλλας (έφορος) και Χριστίνα Κασίμη, Δ. Λειβαδίτου, Κ. Θεοδωρόπουλος, Τ. Κάης, Ν. Χάλαρης (μέλη) και Συντακτική Επιτροπή οι: Δ.Ν. Σταματόπουλος (Δημοσιογράφος), Ν.Δ. Λυκούρεσις (Γυμνασιάρχης), Χ.Ι. Μαυροειδής (Φαρμακοποιός) και Π.Χ. Παπαχριστόπουλος (Καθηγητής).

Σε αυτό θα διαβάσετε για την ιστορία του τόπου μας, για το μεγάλο σεισμό που ισοπέδωσε την πόλη μας, για σημαντικές φυσιογνωμίες που πέρασαν, για τα βυζαντινά μνημεία μας και γυρίζοντας πίσω στο χρόνο θα θαυμάσετε παλιές φωτογραφίες των Φιλιατρών από το 1790.

Η Αδελφότητά μας και το περιοδικό «ΦΙΛΙΑΤΡΑ» μετρούν πάνω από εξήντα χρόνια προσφοράς και πολιτισμού στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Με το περιοδικό μας κατά καιρούς έχουν συνεργαστεί μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών και της διανόησης του τόπου μας.

Μέσα στις σελίδες του καταγράφεται με σεβασμό και υπευθυνότητα η ιστορία των Φιλιατρών πάνω από μισό αιώνα.
Είναι λοιπόν σημαντικό για κάθε συμπολίτη μας να συμπεριλάβει στην βιβλιοθήκη του το συλλεκτικό πρώτο τεύχος του περιοδικού μας και με αυτό τον τρόπο να ενισχύσει οικονομικά την Αδελφότητα για να υπάρξει συνέχεια στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Είναι πολύ σημαντικό να προστατέψουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Παρακαλούμε λοιπόν τα μέλη μας, τους φίλους αλλά και όλους του συμπατριώτες μας οι οποίοι θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν το συλλεκτικό πρώτο τεύχος του περιοδικού «ΦΙΛΙΑΤΡΑ» να επικοινωνήσουν έως τις 31/03/2019 στα παρακάτω τηλέφωνα:

Πρόεδρος. Βορρές Νικόλαος: 6974 828 923
Αντιπρόεδρος. Χαρτάλος Ευστάθιος: 6945 490 833
Γεν. Γραμματέας. Ποταμιάνος Γεώργιος: 6977 711.323
Τιμή τεύχους 10 €.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.