Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Αποστομωτική απάντηση του Πυρσού προς το ΔΣ του ΤΕΘ για την "αναγκαστική" αποχώρηση του από τον Πυρσό

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Απαντητική επιστολή για τα όλα όσα καταλογίζει το ΔΣ του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου προς το ΔΣ του Πυρσού εξέδωσε σήμερα το ΔΣ του Πυρσού στην οποία αποκαλύπτουν ότι ήταν ειλημμένη η απόφαση να φύγουν από το κτηριο του Φουρναρακειου..

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή του Πυρσού αναφέρει:.....


ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Ο ΠΥΡΣΟΣ
EDUCATIONAL ASSOCIATION OF FILIATRA «PIRSOS»

Φιλιατρά 13-02-2019
αρ. πρωτ.

Προφανώς “ενοχλεί” το σημερινό Δ.Σ. του ΠΥΡΣΟΥ, το οποίο, σεβόμενο την ιστορία αυτού του 60 χρόνων Συλλόγου της πόλης μας, δραστηριοποιείται, οργανώνεται, εκσυχρονίζεται, λάμπει!!!

“Ενοχλούσαν “μέχρι πρότινος τα απερχόμενα Δ.Σ. του ΠΥΡΣΟΥ, γιατί το Φουρναράκειο, αδρανούσε, παράπαιε, εγκαταλειπόταν. Ιδίως η έγγραφη εμπάθεια (όπως τα ντοκουμέντα που έχουμε στη διάθεσή μας καταμαρτυρούν), από μέλος του ΤΕΘ, προς το προηγούμενο Δ.Σ. και ειδικά προς το πρόσωπο του Προέδρου Κου Νίκου Αντωναρόπουλου, διατυπώνεται αν μη τι άλλο απεχθής!
Σήμερα, το ΤΕΘ, δημόσια, εκθειάζει τον Κο Αντωναρόπουλο!
Για όλους εμάς στον ΠΥΡΣΟ, ο Κος Αντωναρόπουλος, αποτελεί ιστορία, και μακρόχρονη προσφορά και μόνο σεβασμό οφείλουμε στο πρόσωπό του!!!

Γεγονός είναι, πως ορισμένους ανθρώπους, δεν γίνεται με κανέναν τρόπο να τους αφήσεις ανενόχλητους!!! Ιδίως αυτούς, που θεωρούν τους εαυτούς τους μοναδικούς και τέλειους!!!
Κοινά αποδεκτή είναι επίσης η διαπίστωση, πως “Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου”.
Το Δ.Σ. του ΠΥΡΣΟΥ, σύσσωμο, σέβεται και τιμά τον μεγάλο του δωρητή Dr HARRY FOURNIER, όπως και τον άξιο συνεχιστή του έργου του Κο Ιωάννη Φουρναράκη -Dr JOHN FOURNIER, κάτι που οφείλουμε να επισημάνουμε πως δεν ισχύει από το ΤΕΘ!!!

Το Δ.Σ. του ΠΥΡΣΟΥ, στις 11 Φεβρουαρίου, πληροφορήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και πριν παραληφθεί από την Πρόεδρο επίσημη ενημέρωση, πως το ΤΕΘ αποχωρεί από τον ΠΥΡΣΟ!!! Την ίδια ημέρα, το ΤΕΘ, φρόντισε να μεταφέρει εξοπλισμό, σε αποθήκη του ΠΥΡΣΟΥ, στο Κάστρο των Παραμυθιών!!!
Αξίζει να τονιστεί, πως ουδέποτε κοινοποιήθηκε στον ΠΥΡΣΟ, ούτε εγγράφως, ούτε προφορικά, η απόφαση του Δ.Σ. του ΤΕΘ της 05-02-2019, κατά τα γραφόμενά του: “να παραμείνουμε στο Φουρναράκειο, ικανοποιώντας όλους τους όρους σας”.

Αντιθέτως, στις 07-02-2019, ζητήθηκε από την Πρόεδρο του ΤΕΘ με γραπτό μύνημα στην Πρόεδρο του ΠΥΡΣΟΥ, η έγγραφη επιβεβαίωση του Δ.Σ. του ΠΥΡΣΟΥ, πως συμφωνεί με το πρόγραμμα των προβών του ΤΕΘ. Αυτονόητο είναι -όπως η εξέλιξη δείχνει- πως δεν το εννοούσε, καθώς ταυτόχρονα σχεδόν δημοσιοποίησαν την αποχώρησή τους, “σαν έτοιμοι από καιρό”.

Όσο για την Κα Γκότση, η οποία ως Πρόεδρος, έχει και τη βασική επιμέλεια του προγράμματος χρήσης του Φουρναράκειου, είναι βέβαιο πως αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, καθώς, τόσο το πρόγραμμα προβών, όσο και των παραστάσεων του ΤΕΘ, δεν είχε για εμάς σαφή εικόνα και οι ημερομηνίες μετατίθονταν ανά εβδομάδα! Είναι αναληθής η πληροφορία όπως αναγράφεται για το ανέφικτο χρήσης της αίθουσας τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου, γιατί εμάς η τελευταία ενημέρωσή μας αφορούσε και όλον τον Απρίλη τελικά!!!

Αναλήθειες, ανακρίβειες και αντιφάσεις διακρίνονται άλλωστε σε πολλά σημεία του εγγράφου που δημοσιοποιήθηκε!
Εμείς , το Δ.Σ. του ΠΥΡΣΟΥ, ακριβώς γιατί επιθυμούμε να τηρούμε τους κανόνες της διαφάνειας, της οργάνωσης και της τυπικότητας, επιλέγουμε τον δρόμο της γραπτής επικοινωνίας και της τήρησης της ιεραρχίας! Γιατί απλά, τα λόγια πετούν,τα γραπτά μένουν!!! “Verba volant, scripta manent”

Όχι πως η “σημαία “μας είναι τα πρωτόκολλα, όχι πως μας λείπει η ευελιξία, αλλά στην ίντριγκα δεν επιδοθήκαμε ποτέ από φύση και φυσικά δεν έχουμε κανένα λόγο να ενδώσουμε ,από θέση!!!
Είμαστε άλλωστε Μη κερδοσκοπικός οργανισμός και τα μέλη του Δ.Σ., είναι αφιλοκερδώς εμπλεκόμενα!!! Ισχύει το ίδιο για το ΤΕΘ;;;

Όλοι εμείς στον ΠΥΡΣΟ, σημειολογικά αναλύοντας τα γεγονότα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα από την πρώτη μας συνάντηση ακόμα ακόμα,τα δύο νεοσύστατα Δ.Σ., έχουμε τη βεβαιότητα πως η απόφαση αποχώρησης του ΤΕΘ από το Φουρναράκειο ήταν ειλημμένη, και χειραγωγημένη ενδεχομένως από κύκλους που απώτερο στόχο είχαν εδώ και καιρό την αποχώρηση της έδρας του ΤΕΘ από τα Φιλιατρά!!!

Κατά συνέπεια, το ΤΕΘ που έχει Τριφυλιακό χαρακτήρα, διακρίνουμε, πως βρίσκεται σε εσωτερική ασυμφωνία, για την οποία ουδεμία ευθύνη φέρει ο ΠΥΡΣΟΣ!!!

Το Δ.Σ. του ΠΥΡΣΟΥ, θλίβεται με αυτήν την εξέλιξη, γιατί το ΤΕΘ, είναι βιολογικό παιδί του ΠΥΡΣΟΥ, που μάλιστα, ακόμη και η πλειοψηφία του υπάρχοντος Δ.Σ. του, είναι ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ!!!

Είναι κρίμα επίσης, γιατί ο ΠΥΡΣΟΣ, μεγάλωσε ένα παιδί με αγάπη και αυτοθυσία, που αρνείται να δεχτεί όμως κανόνες και φεύγει από το πατρικό του χωρίς καν να ενημερώσει!!!

Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ.

       Η Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας

      Μαρία Γκότση                                   Θεοδώρα Πανταζοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.