Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Φιλιατρά: Με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και κατάνυξη, εορτάστηκε ο πολιούχος μας Άγιος Χαράλαμπος

Με κάθε επισημότητα λαμπρότητα και κατάνυξη κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Φιλιατρά για τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο.

Πλήθος πιστών με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό επισκέφθηκε την .....

πόλη για να προσκυνήσει την χάρη του Αγίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 7 το πρωί τελέσθηκε η Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά η θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησαν οι προσκεκλημένοι του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομου οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου.

Παρόντες στην δοξολογία ήταν ο ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας (ως οικοδεσπότης) ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ο τ. Βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο τεως Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου με αρμοδιότητα θεμάτων Μεσσηνίας Αντωνια Μπούζα - Κωνσταντελου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περικλής Μαντάς, ο τέως Περιφερειακός Σύμβουλος Μεσσηνίας Γιώργος Μπακούρος, το Θστορικό στέλεψος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Σωτηρης Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήγσου Παναγιώτης Νίκας,τέως Δήμαρχοι, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Ανδρινόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης, Γαργαλιανων Ανδρεας Ματθιουδάκης και οι τοπικοί σύμβουλοι Ευανθία Παπαγεωργίου, Γιώργος Κωτσάκης, Γιάννης Γριβοκωστόπουλος Τοπικοί Σύμβουλοι των Γαργαλιάνων, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Γιώργος Λεβεντάκης και Χάϊδω Παναγιώτοπούλου, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.

Η λιτάνευση της Ιερής εικόνας και Τιμίων Λειψάνων πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά με τα τις 11 το πρωί όπου συνοδεία των Φιλαρμονικών Γαργαλιάνων Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, και μαθητών όλων των σχολείων της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία Καποδίστρια όπου εψάλη δέηση. Η Λιτανεία κατέληξε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου όπου έγινε η απόλυση.



Ακολούθησε μια μικρή δεξίωση στο Δημοτικό κατάστημα των Φιλιατρών όπου ανταλλάχθηκαν ευχές από τους επισήμους οι οποίοι μίλησαν και στην κάμερα του Φιλιατρά News.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.