Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Εκοψε την πίτα του ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών "Ο Πυρσός"

Σε μια πολύ ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα Έκοψε την πίτα του συλλόγου του ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών ο Πυρσός.
Ένας σύλλογος με πολύ μεγάλη προσφορά στα τοπικά δρώμενα των Φιλιατρών υποδέχτηκε χθες το απόγευμα τα μέλη και τους .....

φίλους του στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του προκειμένου να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και όλοι μαζί να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πυρσού και κατέκλεισε το Μορφωτικό Σύλλογο για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και να τον στηρίξει στη νέα προσπάθεια που κάνει το νέο ΔΣ για να ανεβάσει ξανά τον Πυρσό ψηλά.

Ανάμεσα στους πολίτες που παρευρέθηκαν ήταν ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης, η υποψήφια Δήμαρχος Τριφυλίας Χάιδω Παναγιωτοπούλου, και εκπρόσωποι συλλόγων.

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας έκανε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαίρη Γκότση, πλαισιωμένη από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στο καλοσώρισμα της η κ Πρόεδρος αφού καλωσόρισε τον κόσμο που κατέκλεισε τη αίθουσα, αναφέρθηκε στην μερική ανακαίνιση που έγινε πρόσφατα από τον γιο του Χαράλαμπου Φουρναράκη, Γιάννη.

Όπως τόνισε στον λόγο της η κ Γκότση κάνουμε μια νέα προσπάθεια και είναι η δεύτερη εκδήλωση που γίνεται μετά την ανακαίνιση.
Το μεγάλο μας έργο είπε που μένει να κάνουμε είναι η βιβλιοθήκη και χρειαζόμαστε ένα βιβλιοθηκονόμο να ταξινομήσει τα 10.000 και πλέον βιβλία που υπάρχουν.

Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη ιστορία του Πυρσού που εδώ και 60 χρόνια προσφέρει την πόλη πέρασε ημιτονοειδώς σε πολλές φάσεις.
Εξέφρασε καίρια και αποφασιστικά όλες τις τάσεις της κοινωνίας.
Σήμερα εκφράζει πάλι μια ανοδική πορεία.
Τα Φιλιατρά μαζί με τον Σύλλογο Φιλοπροόδων και τον Σύλλογο Πυρσό έχουν μια κοινή πορεία στα πολιτιστικά και όχι μόνο. Η Κοινωνία απαιτεί συνέργειες και είναι πολλαπλασιαστικές όταν υπάρχει όραμα κέφι ανιδιοτέλεια και ενότητα.

Ακολούθησαν χοροί από τα παιδιά του μικρού τμήματος του Συλλόγου και ακολούθως η ομάδα των ενηλίκων ενώ παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά χοροί με Αργεντίνικο τάνγκο, που κατενθουσίασε τους παρευρισκόμενους οι οποίοι καταχειροκρότησαν τα χορευτικά τμήματα και όλοι τους εκφράστηκαν με πολύ κολακευτικά σχόλια για τα όσα είδαν.
Τυχερή της βραδιάς που βρήκε το Φλουρί της Βασιλόπιτας ήταν η κ Παναγιώτα Μπεζεντέ η οποία κέρδισε μια εξάμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου προσφορά του Ασφαλιστικού γραφείου Δημητρόπουλος.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.