Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Νίκας: Καταστροφικά θεσμικά πλαίσια ο Καλλικράτης – Κλεισθένης.Ας γυρίσουμε στην “κρατική” Περιφέρεια

“Το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει.Λιγότερο ο Καλλικράτης, περισσότερο ο Κλεισθένης πρέπει να αλλάξει. Είναι καταστροφικά πλαίσια για την αυτοδιοίκηση.Δεν μπορεί το 1986 να μιλούσαμε για δημοκρατικό προγραμματισμό και το 2019 να κυριαρχεί η μονοκρατορία. Αν δεν μπορούμε να ......

κάνουμε κάτι άλλο, ας γυρίσουμε στο παρελθόν στην εποχή εκείνη που η Περιφέρεια ήταν κρατική και τουλάχιστον στο Περιφερειακό συμβούλιο που συμμετείχα και εγώ και οι βουλευτές μας γινόταν κουβέντα για τα έργα.”

Αυτά δήλωσε σε χθεσινή του συνέντευξη σε περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Και εαν αυτή η δήλωση προερχόταν απο έναν οποιονδήποτε δήμαρχο θα μπορούσε να κατανοηθεί, αν και στην προκειμένη περίπτωση έχουμε κάποιες αμφιβολίες, διότι ο Καλλικράτης έφερε και μεγάλη ισχύ στους δημάρχους ,περισσότερες αρμοδιότητες και χάραξε τον δρόμο για την αυτονομία της αυτοδιοίκησης , μαζί με τα όποια λάθη του αλλά και τα πολλά ευεργετήματά του.

Η παραπάνω δήλωση ωστόσο προέρχεται απο έναν υποψήφιο Περιφερειάρχη που 4 μήνες πριν τις εκλογές,και ενώ έχει γυρίσει τον “κόσμο ανάποδα” το κόμμα που τον στηρίζει για να “επιβληθεί” στην συνείδηση της κοινωνίας, εκείνος δεν πιστεύει στον ίδιο τον θεσμό που “θέλει να υπηρετήσει”.

Τον χαρακτηρίζει καταστροφικό ..Και όχι μόνον αυτό!Αναπολεί τις εποχές που η περιφέρεια ήταν κρατική.Στην προκειμένη περίπτωση οι ευεργετημένοι ήταν οι αρεστοί της κάθε κυβέρνησης και του τότε “τοπάρχη” δηλ. του εκάστοτε Νομάρχη!Του κάθε κομματάρχη!

Αυτό το μοντέλο διοίκησης επιθυμεί ο κ. Παναγιώτης Νίκας και το δηλώνει ευθαρσώς. Βάση αυτής της δήλωσης μπορούν να ερμηνευθούν πολλά που αφορούν την εκστρατεία του , ως υποψηφίου Περιφερειάρχη.Οι κλειστές κομματικές εκδηλώσεις, η πίεση των κομματικών στελεχών, οι διαγραφές των “αντιφρονούντων”, τα ευχαριστώ σε όλη την “κλίμακα του κόμματος”και τα “δεν θα σας διαψεύσω”.Μπροστά το κόμμα και πίσω ο υποψήφιος. Πόσες δεκαετίες πίσω μπορεί να φτάσει ο νους για να θυμηθεί την εικόνα αυτή, αλλά και τα βιώματα;

Τώρα εξηγείται και το γεγονός πως ο κ. Νίκας μέχρι στιγμής δεν έχει τολμήσει τις ευρείες δημόσιες εμφανίσεις και τον διάλογο με τις άλλες κομματικές αποχρώσεις της κοινωνίας.

Όπως και να έχει το ότι ένας υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν πιστεύει στον θεσμό για τον οποίο ζητά την ψήφο των πολιτών για να τον υπηρετήσει, είναι επικίνδυνο.

Η ατυχής αυτή δήλωση, ελπίζουμε να ανακληθεί.

Morias News

ΣΧΟΛΙΟ
Ακόμα και να την ανακαλέσει δεν παύει να την έχει κάνει.
Και φυσικά εξέφραξε ξεκάθαρα τα Αρχαία πιστεύω του.
Υπάρχει κόσμος που θα ψηφίσει αυτόν τον άνθρωπο με το παλαιοκομματικό μυαλό που βρωμάει ναφθαλίνη???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.