Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Φιλοπροόδων

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλοπροόδων αμέσως μετά τη συγκρότησή του σε σώμα έθεσε κάποιες προτεραιότητες στις δράσεις που προγραμμάτισε για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανάμεσά τους ήταν και εργασίες στο Πάρκο και το Βορρέειο που θα βελτιώσουν την εικόνα και τη .....

λειτουργικότητά τους. Ήδη ο πρώτος κύκλος των προγραμματισμένων εργασιών τελείωσε.
Κλαδεύτηκαν τα δέντρα και οι θάμνοι στο ανατολικό Πάρκο, κάηκαν τα κλαδιά και καθαρίστηκε ο χώρος. Έτσι είναι πια πιο «ανοικτός». Υπάρχει οπτική επαφή από έξω σε όλα τα σημεία του Πάρκου, αναδεικνύεται ο Ναός και αποφεύγονται οι νυχτερινές ανεπιθύμητες επισκέψεις.

Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στο ανατολικό σιντριβάνι και λειτουργεί ο πίδακας του νερού. Κλαδεύτηκαν οι θάμνοι του σιντριβανιού και περιφερειακά του φυτεύτηκαν χαμηλοί θάμνοι.

Στο δυτικό Πάρκο μπροστά από το Βορρέειο κατασκευάστηκε ένα αποστραγγιστικό κανάλι που διοχετεύει τα νερά της βροχής που λίμναζαν έξω από το Πάρκο.

Στο ίδιο σημείο, απομακρύνθηκε το μικρό μισοκαταστραμένο σιντριβάνι που ήταν ανενεργό πολλές δεκαετίες και ήταν επικίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών που το χρησιμοποιούσαν για παιχνίδι.

Στην είσοδο του Βορρέειου αποκαταστάθηκαν οι φθορές από την υγρασία χάρη στην εθελοντική εργασία του κ. Βασίλη Γιάννη.
Επιπλέον κατασκευάστηκε μία βιτρίνα που τοποθετήθηκε στην είσοδο του Βορρέειου και φιλοξενεί ενθύμια και επαίνους του Συλλόγου.

Για τις εργασίες στο Πάρκο και την κατασκευή της βιτρίνας την πρωτοβουλία και το συντονισμό είχε ο υπεύθυνος του Πάρκου κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Οι δαπάνες όλες καλύφθηκαν με έξοδα χορηγών και μελών του Δ.Σ..

Τους ευχαριστούμε θερμά και τιμώντας τους αναφέρουμε τα ονόματά τους:

Βασίλης Γιάννης, Κουρτέσης Βασίλης, Φώτης Πλέσσας – Βιβλιοπωλείο, Σγαντζώνυχας Γιώργος – Υαλοτεχνική, Hair Styling Σαμαρτζής, Τσίγκανος Σταμάτης – Καθαριστήρια, Γιαννακόπουλος Μπάμπης – Εμπόριο Υδραυλικών Ηλεκτρικών, Άλκης Ξύγκας – Φαρμακείο, Μεσόγειος Hotel, Θανάσης Καππής – Ηλεκτρολόγος, Καναλουπίτης Τάκης Ξυλουργός, Νικολακόπουλος Μπάμπης – Πιτσαρία Όαση, Λογγίνος Σωτήρης – Καύσιμα, Δημητρόπουλος Αντώνης – Ταβέρνα Αγία Κυριακή, Παναγιωτόπουλος Νίκος – Λουκάνικα Φιλιατρών, Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών (για την κατασκευή της Βιτρίνας), Κατσούλη Μπέτυ και Παντελάκη Παρασκευή.

Οι παρεμβάσεις στο Πάρκο θα συνεχιστούν μόλις ο καιρός το επιτρέψει ώστε το καλοκαίρι η εικόνα του χώρου να έχει βελτιωθεί ουσιαστικά.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Η Πρόεδρος
Παντελάκη Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.