Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Ντίνα Νικολάκου: «Οι δηλώσεις του κ. Νίκα αποτελούν μνημείο πλήρους άγνοιας διαχείρισης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, πολιτικής ανηθικότητας και συκοφαντίας.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Νίκα σχετικά με το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων
«Οι δηλώσεις του κ. Νίκα αποτελούν μνημείο πλήρους άγνοιας διαχείρισης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, πολιτικής ανηθικότητας και συκοφαντίας.

Οι πολίτες ......

γνωρίζουν πολύ καλά ότι το σύνολο των Κέντρων Υγείας στην Πελοπόννησο, φέρουν τη σφραγίδα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, καθώς με δική του πρωτοβουλία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ωρίμασαν τις απαιτούμενες μελέτες και εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020. Ήδη μάλιστα στην πλειοψηφία τους έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις σε αυτά, όπως στις περιπτώσεις των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων της Μεσσηνίας, του Αγίου Νικολάου, της Μεσσήνης, της Πύλου και του Βλαχόπουλου.

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι το έργο εντός 20 ημερών θα ενταχθεί σε ήδη ανοιχτή πρόσκληση της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας καθώς, αφενός, η έγκριση του Υπουργείου Υγείας εκδόθηκε μετά τη λήξη της προθεσμίας της προηγούμενης πρόσκλησης και, αφετέρου, ενσωματώνονται στη σχετική μελέτη νέα τεχνικά δεδομένα καθ’ υπόδειξη του Υπουργείου. Στην περιοχή της Τριφυλίας άλλωστε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ήταν αυτός που υλοποίησε το κορυφαίο έργο του νοσοκομείου Κυπαρισσίας με 2 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Η συσχέτιση ωστόσο της υλοποίησης των έργων με τις ψηφοθηρικές επιδιώξεις του κ. Νίκα, όπως αποκαλύπτεται από τη δήλωσή του ότι δήθεν ο Περιφερειάρχης απένταξε το Κ.Υ. Γαργαλιάνων γιατί δεν λαμβάνει ψήφους από εκεί, τον εκθέτει στα μάτια των πολιτών. Δείχνει τον πολιτικά χυδαίο τρόπο με τον οποίο ο ίδιος πορεύεται.

Τα έργα κ. Νίκα υπακούουν σε στρατηγικό σχεδιασμό και προορίζονται για όλους τους πολίτες. Οφείλουν να είναι πλήρως λειτουργικά και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες, βελτιώνοντας τις συνθήκες κοινωνικής και εδαφικής συνοχής. Αυτές τις αρχές υπηρετεί η Νέα Πελοπόννησος του Πέτρου Τατούλη και γι’ αυτό απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών. Όχι την ανάγκη να εξυπηρετήσει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες του απερχόμενου Δημάρχου Καλαμάτας.

Ο κ. Νίκας υιοθετεί επίσης πρακτικές ακραίου αυταρχισμού και «γκεμπελισμού» με τις δηλώσεις του. Οι απροκάλυπτες συκοφαντίες του και τα ψέματά του είναι εύκολα αντιληπτά από τους πολίτες, τους οποίους δεν μπορεί να κοροϊδέψει.

Οι δηλώσεις του αυτές αποκαλύπτουν τόσο την ανεπάρκειά του, όσο και το «κόμπλεξ» του απέναντι στον κ. Τατούλη και το ισχυρό πολιτικό προφίλ του, στοιχεία που τον οδηγούν σε πολιτικό κατήφορο και αφανισμό. Αντιλαμβάνεται καθημερινά ότι οι πολίτες του γυρνούν την πλάτη και ότι δεν μπορεί πλέον να πείσει ούτε τα στελέχη του κόμματός του.

Οι πολίτες της Τριφυλίας και των Γαργαλιάνων γνωρίζουν το σπουδαίο έργο της Περιφέρειας υπό τον κ. Τατούλη και γι’ αυτό τα ψέματα του κ. Νίκα πέφτουν στο κενό».

Κάνουμε πράξη της δέσμευσή μας για ένα μεγάλο έργο πνοής για την Τριφυλία, το δρόμο Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι

Σε σχέση με τα «μικρά έργα» που ισχυρίζεται ο κ. Νίκας ότι υλοποιεί η Περιφερειακή αρχή, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι μια ακόμα δέσμευση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη υλοποιείται. Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο πνοής για την περιοχή της Τριφυλίας, ο δρόμος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι με προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια ευρώ.

Η συνέπειά μας, η αξιοπιστία μας και ο ειλικρινής διάλογός μας με τους πολίτες αποτελούν τις αρχές με τις οποίες πορευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.