Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Φιλιατρά: Ο Μπακαλόγατος κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στο Φουρναράκειο

3Ο Ζήκος που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα. Ο Παντελής αν και μεγάλος σε ηλικία, θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα.

Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν πτοείται. Προχωρεί στους αρραβώνες, σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ίδιας. Ο Παντελής με τον πατέρα της Λίτσας αποφασίζουν να ανακοινώσουν στη Λίτσα την ημέρα των γενεθλίων της ότι ο Παντελής και εκείνη θα αρραβωνιαστούν.

Η Λίτσα μόλις το μαθαίνει ........

τρομάζει μόνο με την ιδέα γι' αυτό προσπαθεί να το αποφύγει μέσω κλεψιάς από τον αγαπητό της Αργύρη. Όμως το κλέψιμό της αποκαλύπτεται την τελευταία στιγμή από την κυρα-Δέσποινα. Τότε, ο πατέρας της Λίτσας, ο κυρ-Μανώλης, θα δεχτεί να την δώσει στον αγαπημένο της Αργύρη, ενώ και ο Κιτσάρας, μη χάνοντας την ευκαιρία της παρουσίας του πατέρα της, ζητά το χέρι της Φιφίκας, αλλά……..

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την πρώτη επιτυχημένη απόπειρα να ανεβάσουμε τη θεατρική μας παράσταση «Σου το είπαν ή το σκέφτηκες;» η οποία έχει χαραχτεί για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας. Με την οικονομική σας ενίσχυση κατορθώσαμε να διαμορφώσουμε μια σχολική αίθουσα του σχολείου μας σ΄ένα μικρό θεατράκι, που αποτελεί έναν πολύ λειτουργικό χώρο για το σχολείο, όπου γίνονται καθημερινές προβολές για διδακτικούς λόγους, όπου διοργανώνονται ημερίδες και οι σχολικές γιορτές και όπου θα στεγάζεται η δανειστική βιβλιοθήκη παιδικών βιβλίων η οποία είναι πλέον μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας.

Σίγουροι πως το περσινό μας εγχείρημα πέτυχε, θελήσαμε και φέτος να το ξανατολμήσουμε, αφού είμαστε πεπεισμένοι πια πως μέσα από αυτή την καλή συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, θα μπορέσουμε να κάνουμε «ωραία πράγματα», να ομορφύνουμε περισσότερο τον χώρο όπου μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά μας και να τον κάνουμε πιο λειτουργικό και φιλόξενο.

Αντώνης Δημητρόπουλος
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών

Ο Μπακαλόγατος- η Δικαίωση
Ειλικρινά είναι τόλμημα να βγάζεις δεκατέσσερις γονείς του σχολείου από την καθημερινότητά τους και να τους ζητάς να «εκτεθούν» παίζοντας θέατρο. Πιστέψτε με όμως πως η όλη εμπειρία της ανάγνωσης του έργου, της ανάλυσης των ρόλων, το στήσιμο των σκηνών είναι μαγική. Όπως επίσης μαγική είναι και η τελική παρουσίαση του έργου με τα σκηνικά, τα φώτα, τα παρασκήνια, τα καμαρίνια, τον κόσμο, το …άγχος αλλά και το χειροκρότημα. Πέρα από την εμπειρία που αποκομίζει ο κάθε γονιός, πιστεύω πως το όφελος είναι πολλαπλό, αφού έρχεται πιο κοντά στο σχολείο και σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο «Μπακαλόγατος» είναι ένα έργο σταθμός στον ελληνικό κινηματογράφο που αντικατοπτρίζει απόλυτα μια ολόκληρη εποχή με τους χαρακτήρες της, τις κοινωνικές αντιλήψεις, καθώς και τους διακριτούς ρόλους του άντρα και της γυναίκας. Κρατώντας τον κωμικό κορμό της ιστορίας, διασκεύασα το έργο φέρνοντάς το πιο κοντά στο σήμερα και στις σύγχρονες αντιλήψεις μιας γυναίκας για τις σχέσεις και τον έρωτα ή του άντρα που ξέρει ποιος είναι, που έχει στόχους, διεκδικεί και τελικά δικαιώνεται.

Γιάννης Αλεξανδρόπουλος
Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών

Πρεμιέρα Παρασκευή 25/1 Και ωρα 21:00
Παραστάσεις: 26 , 27 , 28 , 29 Ιανουαρίου
Γενική είσοδος 5 €
(Για ενίσχυση του Συλλόγου)


Διανομή
Ζήκος: Αντώνης Δημητρόπουλος
Παντελής: Άγγελος Γεωργιλάς
Κυρά Δέσποινα: Γεωργία Τριαντοπούλου
Κυρά Σωσώ: Λίτσα Βασιλοπούλου
Κιτσάρας: Νίκος Στριμπάκος
Αργύρης: Σταμάτης Τσίγκανος
Φιφίκα: Ρούλα Δημητροπούλου
Λίτσα: Αγγελική Βεργούνη
Κυρ Μανόλης : Θανάσης Καππής
Μαργαρίτα: Τασία Παπαγεωργίου
Αντριάνα Γεωργία Αγγελινά
Κατερίνα:Αθανασία Παναγοπούλου
Μήτση: Χαρούλα Γκιαούρη
Θεία: Νίκος Παναγιωτόπουλος


Συντελεστές
Σκηνοθεσία και διασκευή σεναρίου: Γιάννης Αλεξανδρόπουλος
Σκηνογραφία και Ζωγραφική σκηνικών: Ιζαμπέλα Μπάχμαν-Δημήτρης Καραΐσκος Κατασκευή σκηνικών: Χριστίνα Σαρδέλη-Σωτήρης Παναγόπουλος
Φωτισμοί: Διονύσης Παπαγεωργίου
Ηχητικά: Ιωάννα Κορωναίου
Μουσική: Σπύρος Μπονέλης
Κατασκευή γραμμοφώνου: Γιώργος Μακρής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.