Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Τι ακριβώς εννοεί ο Περικλής Μαντάς;

Με σημερινή του ανακοίνωση ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς προβαίνει σε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη , αναδεικνύοντας ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και πολυσύνθετο,σημειώνοντας πως η Περιφέρεια θα κινηθεί δικαστικά και θα προχωρήσει στη λύση δεκάδων ανωνύμων εταιριών αρχικά στη Μεσσηνία, για μια “τυπική παράβαση για την οποία ευθύνεται κυρίως η ένταση της οικονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας στα χρόνια των μνημονίων”που δεν έχουν έχουν καταθέσει ισολογισμούς τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πολιτευτής της ΝΔ αναφέρει:

“Με μια πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση του κ. Τατούλη, καλούνται τα μέλη της οικονομικής επιτροπής στη προσεχή τους συνεδρίαση, να ορίσουν πληρεξουσίους δικηγόρους, προκειμένου η Περιφέρεια να κινηθεί δικαστικά και να προχωρήσει στη λύση δεκάδων ανωνύμων εταιριών στη Μεσσηνία, (έπεται συνέχεια και στην Κορινθία) οι οποίες κατά κύριο λόγο δεν έχουν καταθέσει ισολογισμούς, ως όφειλαν, τα τελευταία χρόνια. Μια τυπική παράβαση, για την οποία ευθύνεται κυρίως η ένταση της οικονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας στα χρόνια των μνημονίων.

Με δεδομένο ότι δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες από ανταγωνίστριες εταιρίες, αντιλαμβανόμενοι ακόμη κι αυτοί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του επιχειρηματικού κόσμου, είναι απορίας άξιο, ο ιδιαίτερος ζήλος που επιδεικνύει ο κ. Τατούλης με αυτή του την ενέργεια.

Επί της ουσίας, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία αυτών των εταιριών και εκατοντάδες εργαζόμενοι να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βιομηχανίες, τυποποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων και άλλες κατηγορίες εταιριών παροχής υπηρεσιών εντάσσονται στη λίστα της ντροπής του κ. Τατούλη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε καμία άλλη περιφέρεια σε ολόκληρη την χώρα δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Ουδέποτε αιρετή Περιφέρεια ή Νομαρχία έχει προχωρήσει σε λύση εταιριών για τέτοιου είδους τυπικές παραβάσεις.

Η σκοπιμότητα δε, αυτής της απόφασης του κ. Τατούλη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ελέγχεται πολιτικά και ηθικά για τις εταιρίες που έχει «επιλέξει» να βάλει το προσωπικό του λουκέτο.

Είναι η στιγμή που οι αντιπολιτεύσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα επιμελητήρια, οι επιχειρηματικές ενώσεις και οι επαγγελματικοί σύλλογοι οφείλουν να αντιδράσουν.”

Τονίσαμε στην αρχή πως το θέμα είναι σαφώς ευαίσθητο, κοινωνικό,αφορά την επιβίωση πολλών επιχειρήσεων, αλλά απο την άλλη άπτεται των νόμων που σαφώς όλοι οι θεσμοί και οι πολίτες, οφείλουν να σέβονται.

Είναι γνωστό πως ο νόμος περί ανωνύμων εταιριών επιβάλλει την κατάθεση ισολογισμών κάθε έτος. Στην συγκεκριμένη λίστα βρίσκονται ακόμα και κάποιες εταιρίες που δεν έχουν καταθέσει ισολογισμούς πολλών ετών. Ο κ. Μαντάς αυτό το χαρακτηρίζει ως μια τυπική παράβαση, δεν γνωρίζω ωστόσο τι άποψη έχουν οι υπόλοιπες δεκάδες , εκατοντάδες επιχειρήσεις της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, που με κομμένη ανάσα κατορθώνουν να είναι νομοταγείς και καταθέτουν τους ισολογισμούς τους παρά τις αντιξοότητες.Πώς αισθάνονται άραγε όταν μαθαίνουν πως υπάρχουν άλλες που δεν το έχουν κάνει εδώ και χρόνια;

Πώς θα αισθάνονται άραγε που μαθαίνουν πως κάποιος , αλήθεια ποιος, κρατούσε το έγγραφο με την λίστα της Υπηρεσίας του Υπ Ανάπτυξης κλειδωμένο σε συρτάρι της Π.Ε. Μεσσηνίας; Δεν είναι άδικο για τους υπόλοιπους, αναρωτιέται κανείς,όταν γίνεται γνωστό ότι απο το 2015 δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος στις επιχειρήσεις αυτές;

Όπως και να έχει, εμείς δεν θα πάρουμε το μέρος κανενός εκ των επιχειρηματιών, που όλοι προσπαθούν, αγωνιούν και αγωνίζονται να επιβιώσουν. Απόρροια της κρίσης είναι και αλληλοσπαραγμός με το κοινό επι της ουσίας διακύβευμα . Την επιβίωση.

Αλλά επειδή το θέμα βγαίνει ,έτσι, στην προεκλογική αρένα, χωρίς φειδώ, χωρίς σύνεση, ακόμα και για τους ίδιους τους επιχειρηματίες που βρίσκονται στη λίστα αυτή,να ρωτήσουμε και το αυτονόητο:

Υπήρχε περίπτωση ο Περιφερειάρχης να αρνηθεί να εφαρμόσει ένα έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας και να υποστεί την βαρύτατη κατηγορία της παράβασης καθήκοντος;Όχι!

Θεωρητικά , υπήρχε περίπτωση κάποιος θεσμικός να πράξει κάτι εις βάρος των πολλών; Αξιωματικά, η απάντηση είναι επίσης όχι!

Υπάρχει περίπτωση να παραβεί κάποιος υπάλληλος σε υπηρεσία της Περιφέρειας το νόμο;Όχι!

Να υποστηρίξουμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, κάτι που είναι κόντρα στο νόμο;

Ακόμα και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζει την απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομιμότητας στο χώρο του επιχειρείν , υπερασπιζόμενη μόνον τις υγιείς επιχειρήσεις.

Απο πότε και για ποιους λόγους τώρα κάνουμε λόγο για κάτι διαφορετικό;

Αυτό πρέπει να απαντηθεί!

morias News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.