Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ενημέρωση Δημάρχου Τριφυλίας σχετικά με το Κάστρο Κυπαρισσίας.

Θέλω να ενημερώσω τους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας και ιδιαίτερα τους κατοίκους της πόλης της Κυπαρισσίας ότι η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. πρωτ. ......

1916/19-07-2018 με κωδικό ΠΕΛ55, πρόσκλησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» του ΕΣΠΑ 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον», με τίτλο «Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία)», προχώρησε στην Υποβολή Τεχνικού Δελτίου με αριθμό 54322, για την Ένταξη του έργου: «Στερέωση βραχωδών πρανών και θεμελίωσης των τειχών του Κάστρου Κυπαρισσίας στο Νομό Μεσσηνίας».

Ένα κορυφαίο έργο για την Τριφυλία προχωρά κατά τον καλύτερο τρόπο.
Θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την επίπονη προσπάθεια και βούλησή τους να διασωθεί το Κάστρο της Κυπαρισσίας.

Εκ του Δήμου Τριφυλίας

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας
Παναγιώτης Κατσίβελας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.