Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Απόπειρα εκφοβισμού της Δημοτικής αρχής Τριφυλίας από το Σωματείο Εργαζομένων στης ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Απόπειρα ανάμειξης στα εσωτερικά του Δήμου Τριφυλίας και εκφοβισμού της Δημοτικής αρχής με καταγγελίες περί "Κλίματος τρομοκρατίας από τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή" Επιχειρεί γα δεύτερη φορά το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με ......

ανακοίνωση τους κατηγορούν τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή ότι έχουν εξαπολύσει κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Τριφυλίας μαζί με πρόθυμους για να υπογράψουν κείμενο πού να στρέφετε ενάντια στο Σωματείο.
Μάλιστα, προαναγγέλλουν κινητοποίηση διαμαρτυρίας πού έχουν προγραμματίσει στο γραφείο του Δημάρχου για την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 10 το πρωί.

Σημείωση: Σε προγενέστερη ανακοίνωση τους επιχειρήθηκε ο εκφοβισμός του Ορκωτού λογιστή εν όψει του νόμιμου ελέγχου κατηγορώντας τον για πίεση στους εργαζομένους να υπογράψουν κείμενο ανάληψης ευθυνών που κατά την άποψη του Σωματείου, δεν έχουν.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος Παναγιώτης Κουφαλάκος και η Γ. Γραμματέας Σταυρούλα Στραβάκου με την Σωματειακή Επιτροπή για τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας κ.κ. Τσίγκανου Γιώργου, Μακρυνιώτη Θεόδωρου, και Παπαδοπούλου Αντωνία.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει:

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή της Τριφυλίας από χθες, έχουν εξαπολύσει κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Τριφυλίας.
Διοίκηση σε συνεργασία με πρόθυμους, τους καλούν να υπογράψουν κείμενο πού να στρέφετε ενάντια στο Σωματείο.

Στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση υποκινητών, αλλά και προειδοποιούμε Δημοτική Αρχή και Διοικητικό Συμβούλιο

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ».

Είμαστε αναγκασμένοι και σήμερα μετά την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, να ξαναδημοσιοποιήσουμε τις θέσεις μας, οι οποίες οδήγησαν την διοίκηση να οργανώσει αυτό το κλίμα τρομοκρατίας.
Καλούμε τους πολίτες της Τριφυλίας να στηρίξουν τον αγώνα μας για διατήρηση της ΔΕΥΑΤ, ενάντια σε βλέψεις για πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.

Καλούμε τη Διοίκηση αντί να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους , να προβεί σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ και να στελεχώσει τη ΔΕΥΑΤ, με κατάλληλο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, ικανό για να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ της περιοχής ευθύνης του Δήμου.

Αυτό προϋποθέτει:

1. Νέο Ο.Ε.Υ (Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας), και οργανόγραμμα θέσεων και καθηκόντων, όπου θα προβλέπονται όλες οι απαραίτητες θέσεις εργασίας.

(Υπάρχει ολοκληρωμένη και υπεύθυνη θέση του Σωματείου που επεξεργάστηκε σε συνεργασία με τη σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΤ).

2. Ενσωμάτωση του υπάρχοντος προσωπικού, (μόνιμου, αορίστου, ΑΜΕΑ, αλλά και με σύμβαση ορισμένου χρόνου), στο νέο Ο.Ε.Υ, ανάλογα με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους.

Παράλληλα να διεκδικήσει η Δημοτική Αρχή από την Κυβέρνηση να καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες κενές οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό.

3. Σύνταξη μελέτης και αγορά κατάλληλου εξοπλισμού ( Μηχανήματα, αυτοκίνητα, εργαλεία κ.λ.π.), για να μπορέσει το προσωπικό να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του με ασφάλεια.

Τώρα για οποιεσδήποτε διαφωνίες και ερωτήματα υπάρχουν από πλευράς των καλοπροαίρετων εργαζομένων, τους καλούμε να τα θέσουν στην έκτακτη γενική συνέλευση πού καλούμε την Τρίτη και ώρα 10 το πρωί, πρίν την κινητοποίηση διαμαρτυρίας πού έχουμε προγραμματίσει στο γραφείο του Δημάρχου.

Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος                                                 Η Γ. Γραμματέας

Παναγιώτης Κουφαλάκος                                   Σταυρούλα Στραβάκου

Η Σωματειακή Επιτροπή για τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Τσίγκανος Γιώργος,   Μακρυνιώτης Θεόδωρος,    Παπαδοπούλου Αντωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.