Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Σκόπιμη απουσία Μαντά από το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Πε.Συ. Πελοποννήσου με την οποία γνωστοποιεί την απουσία του από το σημερινό Συμβούλιο απέστειλε ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς ο οποίος καταγγέλλει ότι δεν τηρήθηκε το χρονικό περιθώριο αποστολής των προσκλήσεων στα μέλη του ΠεΣυ.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σύμφωνα με τα άρθρο 100 του ν.4555/2018 “Κλεισθένης”, αλλά και το άρθρο 9 παράγραφος 2 του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, οφείλατε να στείλετε ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικώς, την ημερήσια διάταξη μαζί με τις εισηγήσεις πέντε (5) τουλάχιστον πλήρης ημέρες πριν από την ημέρα, που ορίσατε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Αντί της παραπάνω υποχρέωσής σας, αποστείλατε στις 19/11/2018, μόλις 2 μέρες πριν τη συνεδρίαση, την πρόσκληση με αρ. Πρ. 308553/73808 με την οποία μας καλείτε στην 21η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 21/11/2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 3.30μμ.στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.

Μάλιστα, για να παραπλανήσετε τα μέλη του συμβουλίου αλλά και για να φανεί ως νομότυπη η ενέργειά σας, στην πρόσκληση αναφέρεται ως ημερομηνία έκδοσης η Παρασκευή 16/11/2018.

Με βάση τα ανωτέρω, σας δηλώνω ότι δεν θα παρευρεθώ στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και σας καλώ να την αναβάλλετε προκειμένου να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Η τήρηση της νομιμότητας για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, πέρα από υποχρέωσή σας, αποτελεί και βασικό ζητούμενο όλων των μελών που το απαρτίζουν. Ιδιαίτερα δε, όταν στην εν λόγω συνεδρίαση θα συζητηθούν και παρθούν αποφάσεις για μείζονα θέματα, που αφορούν την Περιφέρειά μας. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις δημοκρατικές σας ευαισθησίες, σας καλώ να σηκώσετε το ανάστημά σας στις πρακτικές ηγεμονισμού, απαξίωσης και υπονόμευσης της λειτουργίας του ανώτατου θεσμικού πολιτικού οργάνου στην Περιφέρειά μας, που επιχειρεί να επιβάλλει η Περιφερειακή Αρχή.


Με εκτίμηση,

Περικλής Μαντάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.