Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Ανεβηκαν οι τόνοι στο χθεσινό Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών για τον πεζόδρομο.

Ανέβηκαν οι τόνοι αντιπαράθεσης στο χθεσινό Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών όταν συζητήθηκε το θέμα της κατάργησης του Πεζοδρόμου που κατά γενική ομολογία είναι ένα έργο που έχει αποτύχει κόβοντας την πόλη στα δυο και υποβάθμισε ολόκληρες γειτονιές από το ......

τέλος του πεζόδρομου και μετά.

Τα θέμα ξεκίνησε με αφορμή μια επιστολή του Αντιδημάρχου Φιλιατρών Βασίλη Παπαθεοδοσίου με την οποία, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης.
Παρόν στην συζήτηση ήταν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Διονύσης Παπαγεωργίου και η Γραμματέας του Συλλόγου Βασιλική Τσαμούρη, ο οποίος με τον θεσμικό του ρόλο ως Πρόεδρος μετέφερε την άποψη των καταστηματαρχών του πεζόδρομου που τάσσονται υπέρ της κατάργησης του.

Υπέρ της κατάργησης του πεζοδρόμου τάχθηκε τόσο ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Καναλουπίτης όσο και οι σύμβουλοι της Πλειοψηφίας Γιώργος Κωτσάκης και Ευανθία Παπαγεωργίου αλλά και ο Τοπικός σύμβουλος της Ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Γριβοκωστόπουλος.

Ενστάσεις και ερωτηματικά τέθηκαν από την κ Μαρκούλια η οποία όπως είπε για να το ψηφίσει ήθελε να δει πρώτα το σχέδιο που θα γίνει, τα σημεία που θα υπάρχουν οι εσοχές για τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας των καταστημάτων και να προσκομιστούν οι υπογραφές των καταστηματαρχών που θέλουν την κατάργηση του πεζόδρομου.
Η τοποθέτηση της κ Μαρκούλια Εμμέσως πλήν σαφώς αμφισβήτησε τον θεσμικό ρόλο του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου που μετέφερε την θετική άποψη των κατατηματαρχών γεγονός που εξόργισε τους πάντες με τον Πρόεδρο να απαντά ότι πέρασε από όλα τα καταστήματα και του είπαν ότι έπρεπε να έχει ήδη καταργηθεί.
Ο πρόεδρος του Τοπικού απάντησε στην κ Μαρκούλια ότι εμείς κάνουμε πρόταση στην Τεχνική Υπηρεσία και το Δημοτικό Συμβούλιο και τα σχέδια θα βγουν μετά.
Από την πλευρά του ο τοπικός Σύμβουλος κ Κωτσάκης επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο να αμφισβητείται ο θεσμικός ρόλος του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου όταν μεταφέρει δημόσια τις απόψεις των καταστηματαρχών και την κατηγόρησε ότι τα κάνει όλα αυτά για τα “ψηφουλάκια”.

Στην έκρηξη του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κάλεσε την κ Μαρκούλια να ψηφίσει υπέρ ή κατά της απόφασης κάτι που βρήκε αντίθετη την κ Μαρκούλια λέγοντας ότι πρέπει να δούμε πρώτα τα σχέδια και μετά να πάρουμε αποφάσεις.

Στο σημείο αυτό αντέδρασε η κ Μαρκούλια λέγοντας στον κ Κωτσάκη ότι δεν σε έβαλα συνήγορο για να λάβει την οργισμένη αντίδραση του κ Κωτσάκη λέγοντας της ότι δεν μπορεί η ίδια να βγαίνει επώνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ομάδα που αφορά τα Φιλιατρά στο Facebook) και να κατηγορεί την δημοτική αρχή, ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από αυτήν για τα Φιλιατρά αλλά η ίδια να μην παίρνει θέση στο Συμβούλιο.

Τελικώς το θέμα της κατάργησης του πεζοδρόμου πέρασε με 4 από τους 5 ψήφους των συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.