Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Φιλιατρά: Τα προβλήματα στη ελαιοκαλλιέργεια και οι τιμές του λαδιού συζητήθηκαν σε συνάντηση ελαιοπαραγωγών

Παρουσία λίγων παραγωγών και ελαιοτριβέων (εξαιρούνται εκπρόσωποι των Ελαιοτριβείων Φουντά και Αγροτικού Συνεταιρισμού Βάλτας) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η συνάντηση των Ελαιοπαραγωγών για συζήτηση με την υφιστάμενη κατάσταση στην ελαιοκαλλιέργεια και την πορεία στην .....

τιμή του λαδιού.

Η πρόσκληση έγινε από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών και συμμετείχε ο Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος όπου έκανε ενημέρωση για τα προβλήματα με τους εχθρούς που καραδοκούν την παραγωγή της ελιάς.
Εκανε αναφορά στους εχθρούς της Ελιάς όπως τον Δάκο και το γλοιοσπόριο τονίζοντας ότι για τη δακοκτονία πρέπει ο παραγωγός να προλάβει τη πρώτη γενιά ενώ αναφέρθηκε στην πρώϊμη χρονιά που είναι η φετινή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους πλαστικούς τετράγωνους σάκους τονίζοντας ότι αυτή η μέθοδος είναι η χειρότερη γιατί μέσα στον σάκο αναπτύσσεται θερμοκρασία με αποτέλεσμα την αυξημένη οξύτητα.

Από τους λίγους παραγωγούς που πήραν το λόγο περιγράφηκε η παρούσα κατάσταση η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί με τα πιο μελανά χρώματα αφού η καθοδική πορεία που έχει το ελαιόλαδο έχει φέρει σε απόγνωση τους ελαιοπαραγωγούς.

Στις διαφοροποιήσεις στις τιμές του ελαιολάδου στην περιοχή, ακόμη και σε μικρές διαφορές στην οξύτητα του παραγόμενου προϊόντος αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Βασίλης Αθανασόπουλος

Ο κ Παρασευόπουλος αναφερόμενος στις οξύτητες είπε ότι:

Από 0,0 έως και 0,8 το λάδι είναι Extra παρθένο
Από 0,9 έως και 2 είναι παρθένο
Και από 2 και πάνω είναι άλλες κατηγορίες.
Άρα η Τριφυλία παράγει Extra παρθένο ελαιόλαδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.