Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Πρόσκληση από τον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών Ο Πυρσός

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,

Η δική μας πόλη, είναι μέσα μας! Η αναζήτηση ιδανικών κυλάει στο αίμα μας! Η αγάπη μας για τον πολιτισμό, ένδειξη προόδου της κοινωνίας, αλλά και οι ανησυχίες μας για την πορεία του στην ......

πόλη μας, μας καθιστούν μάχιμους να ξεπερνάμε τις αντιξοότητες και να ατενίζουμε με θάρρος και διάθεση προσφοράς και δημιουργίας το μέλλον μας!

Το Φουρναράκειο πνευματικό κέντρο, απ΄τη στιγμή της δημιουργίας του, αναδείχθηκε ως ένας από τους πιο δυναμικούς φορείς πολιτισμού των Φιλιατρών. Αξιοσημείωτο είναι, πως ακόμη και σε περιόδους δύσκολες, το Φουρναράκειο, παρουσίαζε μία πολυσσυλλεκτική και πολυπολιτισμική σύμπραξη, απλά και μόνο, γιατί πάντοτε εστίαζε σε αυτά που ενώνουν μια κοινωνία και όχι σε αυτά που την διαιρούν!

Για ακόμη μία φορά, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον διακεκριμένο γιατρό Κο Ιωάννη Φουρναράκη, συνεχιστή του έργου του πατέρα του Κου Χαράλαμπου Φουρναράκη του μεγάλου δωρητή της πόλης μας, που η πολύτιμη βοήθειά του, μας κάνει να μπορούμε να βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση ενός νέου ξεκινήματος!

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στην κτιριακή υποδομή μας ξεπεράστηκαν και ως εκ τούτου, διαθέτουμε την αξιοπρέπεια να σας προσκαλέσουμε για τα παρακάτω:

Να συνεργαστείτε μαζί μας για να δημιουργήσουμε από κοινού ένα πολιτιστικό πρόγραμμα, που θα υλοποιούμε μαζί καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο το καλοκαίρι.
Ως φορείς ή Σύλλογοι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις αίθουσες του Φουρναράκειου, για εκδηλώσεις σχετικές με το αντικείμενο που υπηρετείτε.
Οι μαθητικές κοινότητες και οι σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων της πόλης μας, μπορούν να φιλοξενούνται στο χώρο μας, για παραστάσεις θεατρικών έργων, εργαστηρίων και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
Θεατρικά σχήματα γενικότερα, που μπορούν να παρουσιάσουν την προσπάθειά τους στην πόλη μας, είναι ευπρόσδεκτα.
Εκθέσεις (Ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής κ.α.) μπορούν να στηριχτούν στη φιλοξενία μας.
Παρουσιάσεις βιβλίων Φιλιατρινών συγραφέων -και όχι μόνο-, θα είναι για εμάς, μία από τις πρωταρχικές επιδιώξεις μας, όπως και στο παρελθόν.
Επιστημονικές ομιλίες ,θα είχαμε επίσης τη χαρά να φιλοξενήσουμε.
Κάθε λογής σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια.
Κάθε λογής εκδρομές (εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές) Μπορούν να οργανωθούν και να πραγματοποιηθούν μέσω του Συλλόγου μας.
Και βέβαια, είμαστε σίγουροι, πως με την ανταλλαγή προτάσεων και ιδεών, θα προκύψουν και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα και χρήσιμα που θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε.
Γι αυτό ζητάμε από όλους εσάς, είτε ως μεμονωμένοι πολίτες, είτε ως εκπρόσωποι φορέων, να επικοινωνήσετε μαζί μας και να προτείνετε ό,τι πιστεύετε πως με την υλοποίησή του , θα συνεισφέρει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ήδη, όπως γνωρίζετε, στο Φουρναράκειο λειτουργούν τα τμήματα παραδοσιακών χορών (ενήλικων & παιδιών) και Αργεντίνικου Τάνγκο.
Επίσης, φιλοξενούμε το Τριφυλιακό ερασιτεχνικό θέατρο, καθώς και τον Σκακιστικό όμιλο Φιλιατρών και τμήμα TAE KWO DO.

Σας ενημερώνουμε επίσης, πως συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την οργάνωση της σπουδαίας μας βιβλιοθήκης, που απαρτίζεται από πάνω από 10.000 τόμους βιβλίων και που στεγάζεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου μας.
Είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο, αλλά ευελπιστούμε και με την βοήθεια όλων σας, πως σύντομα θα πετύχουμε την επαναλειτουργία της ως δανειστικής.

Είναι χαρά μας που επικοινωνούμε μαζί σας και πιστεύουμε στην ανταπόκρισή σας, για να στεγάσουμε τις πολιτιστικές μας επιδιώξεις στο Φουρναράκειο.
Το “σπίτι” αυτό, παραμένει πάντοτε ανοιχτό στον πολιτισμό και στην κοινωνία!

Μπορείτε να απευθύνεστε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας που είναι οι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μπαρμποπούλου-Γκότση Μαρία
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Στυλιανός Δημήτριος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Πανταζοπούλου Θεοδώρα
ΤΑΜΙΑΣ Αποστολόπουλος Παναγιώτης
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κωφίδου Θεοδώρα
ΜΕΛΗ Βέννου Κωνσταντίνα
Γριβοκωστόπουλος Χρήστος
Πανταζόπουλος Αλέξανδρος
Κωνσταντόπουλος Χαράλαμπος
Καναβός Αριστοτέλης
Παπαγεωργίου Διονύσιος


Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.