Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Δεν χάνουν την εξισωτική οι ορεινές περιοχές – Αλλαγές μόνο στις μειονεκτικές λέει ο Αραχωβίτης

Συγκεκριμένα, έκανε την εν λόγω δήλωση απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκου Μωραΐτη, με θέμα τον αποκλεισμό δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης από το επανακαθορισμό των μειονεκτικών περιοχών.

Ο κ. Αραχωβίτης .....

σημείωσε πως μέχρι τέλος του έτους το ΥΠΑΑΤ αναμένεται να προχωρήσει στη δίκαιη και αντικειμενική οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών, προκειμένου να διασφαλιστούν οι επιδοτήσεις των αγροτών, διαβεβαιώνοντας χαρακτηριστικά «δεν πρόκειται να υπάρξουν αδικίες σε καμία περιοχή».

Επισήμανε ότι τα 2/3 των πόρων της εξισωτικής αποζημίωσης απορροφώνται από τις ορεινές περιοχές, οι οποίες δεν αλλάζουν και τόνισε πως όλες οι νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές εντάσσονται στις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα.

Επίδομα 600 ευρώ οι δικαιούχοι

Ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε πως εξετάζεται η ενσωμάτωση των βοσκοτόπων όλων των δημοτικών διαμερισμάτων με βάση ένα κριτήριο που επιτρέπει την ένταξή τους στις ειδικές περιοχές, καθώς, όπως δήλωσε, «για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας, καθώς την τελευταία δεκαετία υπάρχει μια ειδική τάση στο ισοζύγιο και στην διαβίωση κατ’ επέκταση των κτηνοτρόφων».

Τέλος, αναφερόμενος στη εγκυρότητα της μελέτης που ανέθεσε το υπουργείο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με βάση την οποία έγινε η επαναχάραξη των μειονεκτικών περιοχών, ο κ. Αραχωβίτης τόνισε πως «η μελέτη εγκρίθηκε από το κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και συμπλήρωσε «άρα, ο χάρτης που βγήκε και τα κριτήρια που τέθηκαν βασίζονται σε μια εγκεκριμένη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου».

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.