Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Επιστολή Αναγνώστη: Ελληνική Δημοτική πραγματικότητα

Η παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο.

Ελάτε να δούμε με ποιο τρόπο λειτουργεί ο Δήμος Τριφυλίας και ειδικότερα η δημοτική ενότητα Φιλιατρών και πως διαχειρίζεται την καθημερινότητα

Σε ένα ......

"πολύ μακρινό" χωριό του Δήμου μας, το Εξοχικό, κάτοικοι καλούσαν επανειλημμένα τις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να κλαδέψει ένα ψηλό δέντρο, το οποίο βρισκόταν στην πλατεία του χωριού.

Αφού πέρασε αρκετός καιρός, (δυο μήνες τουλάχιστον) στις 29-30/09/2018 μέρος των κλαδιών του δέντρου έσπασαν , τότε οι κάτοικοι του χωριού ζήτησαν για πολλοστή φορά από τον Δήμο να φροντίσει για το κλάδεμα του δέντρου, αφού πλέον ήταν καταφανώς επικίνδυνο να σπάσει περεταίρω και να δημιουργήσει και τραυματισμούς.

Παρουσιάστηκε λοιπόν κλιμάκιο των υπηρεσιών Δήμου και αφού κλάδεψε το δέντρο χωρίς να μαζέψει τα κλαδιά ...αποχώρησε. Σε ερώτηση των κατοίκων γιατί δεν τα μαζεύουν η απάντηση ήταν ότι δεν είχαν κατάλληλο όχημα και ότι το ένα και μοναδικό φορτηγό που έχουν τα φιλιατρά ήταν φυσικά πάλι χαλασμένο.

Μέτα από έντονες διαμαρτυρίες κατοίκου του χωριού ότι ο τεράστιος όγκος των κλαδιών εμποδίζει την πρόσβαση προς την κατοικία του, ο Δήμος έδρασε έγκαιρα και αστραπιαία, έστειλε τρεις υπαλλήλους του με αγροτικό όχημα προκειμένου να μεταφέρουν τα κλαδιά (έτσι νομίζαμε τουλάχιστον).

Αντίο αυτού οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι τράβηξαν ένα μέτρο περίπου τα κλαδιά από την περίμετρο του σπιτιού και αποχώρησαν λέγοντας ότι αυτό τους είπαν να κάνουν.

Αν αυτό δεν είναι κοροϊδία τότε είναι έλλειψη σοβαρότητας και ευθύνης για το πως αντιμετωπίζονται τα καθημερινά προβλήματα των Δημοτών.

Σημειώνω ότι περάν των άλλων προβλημάτων, ο συσσωρευμένος όγκος κλαδιών σε κατοικημένη περιοχή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για πυρκαγιά.

Επιτέλους σοβαρευτείτε και λειτουργήστε χωρίς να παίζετε με την νοημοσύνη μας. Σας παραθέτω τις φωτογραφίες για να ενημερωθείτε και ιδίοις όμμασι, αφού δεν κάνετε τον κόπο να περάσετε.

Αντωνόπουλος Θανάσης







1 σχόλιο:

  1. Και εγω προσπαθησα τρεις φορες και ζητησα να καθαρισουν μπαζα και καδια αφημενα εξω απο το σπιτι μας, αλλα ηταν φωνη εν τη ερημω. Ντροπη στην δημοτικη στην δημοτικη αρχη και στον τροπο που ο δημαρχος ενεργει. Μου ειπε πως πληρωνει αμαρτιες αλλων. Αυτο δεν ειναι δικαιολογια. ΦΩΝΑΧΤΕ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ, ΜΗΝ ΑΔΑΝΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.