Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Παγκόσμια μέρα Εκπαιδευτικών

Αγαπητοί συνάδελφοι,
σήμερα γιορτάζουμε! Στέλνουμε τα «χρόνια πολλά!» στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Στους συναδέλφους που διδάσκουν στα πλέον σύγχρονα εκπαιδευτήρια, στους συναδέλφους που διδάσκουν με τις χείριστες συνθήκες. Στους .....

τωρινούς συναδέλφους και στις αμέτρητες γενιές συναδέλφων που γαλούχησαν πνευματικά, ψυχικά και κοινωνικά τα νήπια, τα μαθητούδια του Δημοτικού, τους ανυπόταχτους κι επαναστάτες εφήβους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Διότι στο σχολειό δεν είναι μόνο λειτουργοί της εκπαίδευσης. Είναι γονείς, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, σύμβουλοι, γιατροί, νοσοκόμοι, φίλοι, μέντορες.

Ας θυμηθούμε όλοι μας δασκάλους και δασκάλες, καθηγητές και καθηγήτριες που επηρέασαν το μαθητικό μας βίο κι όχι μόνο. Που ήταν για μας πηγή σοφίας, καταφύγιο παραμυθίας, έμπνευση για την πορεία της ζωής μας. Ας νιώσουμε κι εμείς σήμερα πως η ανάσα, η χροιά της φωνής, η ματιά, η κίνηση, η έκφραση, όλη η γλώσσα του σώματος και η φαιά ουσία του εγκεφάλου μας μαζί με τις γεμάτες «αποθήκες» της ψυχής μας τρέχουν σαν αόρατα κύματα και αγκαλιάζουν αυτούς για τους οποίους υπάρχουμε και νοηματοδοτούν τη ζωή μας: τους μαθητές μας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.