Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ Εισερχόμενα x

Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών ξεκινούν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.
Οι παλιοί μας μαθητές που παρακολουθούσαν την περυσινή χρονιά τα μαθήματα το Σάββατο, θα έρθουν πάλι το Σάββατο τις ίδιες ώρες.

Οι μαθητές που παρακολουθούσαν τα μαθήματα την Κυριακή το πρωί θα έρχονται την Κυριακή το απόγευμα. Το πρώτο τμήμα (ηλικία νηπιαγωγείου, 1ης και 2ας Δημοτικού) στις 4.00 μμ, το δεύτερο τμήμα (ηλικία 2ας, 3ης και 4ης Δημοτικού) στις 5.00 μμ, το τρίτο τμήμα με μαθητές Λυκείου στις 6.00 μμ. Το μάθημα για τους ενήλικες παραμένει στις 7.00 μμ.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια ......

μεταστροφή των χορευτικών συγκροτημάτων ανά την Ελλάδα στην παράδοση. Η διδασκαλία των χορών συνοδεύεται με λαογραφικές πληροφορίες και οι μαθητές μαθαίνουν να επαναλαμβάνουν τα λόγια των παραδοσιακών τραγουδιών, υιοθετώντας το αντίστοιχο ύφος της παλαιάς εποχής και την αναβίωση των εθίμων στην παράσταση σαν να βρισκόμαστε σε ομαδικό γλέντι, όπως έκαναν παλιά. Η ποιότητα των μαθημάτων που προσφέρονται είναι πολύ υψηλότερη. Ακολουθώντας το ρεύμα τον τελευταίο χρόνο τολμήσαμε την αλλαγή.

Μια νέα, δημιουργική χρονιά, γεμάτη χορό, με γνώση και σεβασμό στην παράδοση ξεκινά. Η πόλη μας έχει πολύ άξιους χορευτές που με μια σωστή καθοδήγηση το αποτέλεσμα θα είναι ανώτερο των προσδοκιών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.