Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Νατασσα Κυριακοπούλου: Η ΝΔ έχει πρωταρχικό σκοπό να υπηρετεί την Ελλάδα.

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη ανακοίνωση της Ν.Ε. Σύριζα Μεσσηνίας. Μια επιστολή γεμάτη αντιφάσεις κι ανακρίβειες. Δύο τινά συμβαίνουν, ή υπάρχει μεγάλη «θολούρα» στη σκέψη τους ή έγαλαν τα καλάμια τους και ξεκίνησαν το ψάρεμα στα θολά νερά ενόψει της διαφαινόμενης συντριβής τους σε πολλαπλά μέτωπα.

Καταρχάς οι ......

αναφορές περί Βαϊμάρης, πολιτικών μορφωμάτων και οι λοιποί ατυχέστατοι συσχετισμοί με την παράταξη της ΝΔ, που χρησιμοποίησαν οι συντάκτες της επιστολής, κρίνονται επιεικώς ως «πολιτικά επαίσχυντοι» και δεν τιμούν πρώτα τους ίδιους τους συντάκτες, ενώ συγχρόνως καταρρακώνουν το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού που θα επιθυμούσαμε να διατηρηθεί τουλάχιστον στο Νομό μας. Ευελπιστούμε η Γραμματέας του Σύριζα Μεσσηνίας να έχει το πολιτικό θάρρος να ανακαλέσει/ανασκευάσει τις ατυχέστατες αυτές αναφορές, που χρησιμοποιήθηκαν καθότι δεν τιμά κανέναν αυτό το είδος πολιτικού διαλόγου.

Για την ιστορία πάντως και αφού εσείς το αναφέρατε ατυχώς, το παράδειγμα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης πρέπει να μας οδηγήσει σε σκέψεις αναφορικά με το σήμερα και να μας διδάξει για το μέλλον, καθώς μέσα από μια φτωχοποιημένη Γερμανία αναδείχθηκε ένας ημίτρελος λαοπλάνος ηγέτης, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία πουλώντας παραμύθια στην εξαθλιωμένη εργατική και μεσαία τάξη, επενδύοντας στο μίσος και τάζοντας λαγούς με πετραχήλια. Το τέλος είναι γνωστό σε όλους...πρώτα επιχείρησε να καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη και στο τέλος κατέστρεψε και τον ίδιο του το λαό.

Βλέπουμε με έκπληξη να ασχολείστε πλέον και με τα εσωτερικά της ΝΔ. Κατανοούμε πως οι μαζικές εκδηλώσεις της παράταξής μας, με πρόσφατη αυτή με την παρουσία του Αντιπροέδρου μας κου Άδωνι Γεωργιάδη στην Καλαμάτα, σας τρομάζουν όταν εσείς οι ίδιοι δεν καταφέρνετε να συγκεντρώσετε ούτε 40 άτομα (συμπεριλαμβανομένων των στελεχών σας) στις δικές σας. Παραδεχτείτε ότι εκεί οφείλεται η ξαφνική «πρεμούρα» σας για τις δήθεν ιδεολογικές προσέγγισεις του χαρακτήρα της ΝΔ.
Μάλλον επειδή ξεμένετε από επιχειρήματα επιχειρείτε για ακόμα μια φορά το παιχνίδι του ΔΙΧΑΣΜΟΥ και της ΤΑΜΠΕΛΑΣ που τόσο σας αρέσει. Αυτές οι παλαιοκομματικές μέθοδοι άλλωστε είναι τα τελευταία σας όπλα, τα τελευταία σας προπύργια.
Σας παραπέμπουμε λοιπόν να διαβάσετε την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (4 Οκτωβρίου 1974), που παραμένει πάντα επίκαιρη.

Η ΝΔ έχει πρωταρχικό σκοπό να υπηρετεί την Ελλάδα.
Πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία με σταθερά της την κοινωνική ευαισθησία.
Παραμένουμε αταλάντευτοι στις δημοκρατικές αρχές και τις αξίες μας για την πρόοδο του τόπου και την ευημερία των πολιτών.
Διαχρονικά ήμασταν αυτοί που λέγαμε τις δύσκολες αλήθειες, όταν η πολιτική ζωή του τόπου πλημμυριζόταν από νεόκοπους μεσσίες και από κύματα λαϊκισμού.
Διαχρονικά ήμασταν η πολιτική δύναμη που τολμούσε να κάνει την αυτοκριτική της όταν έπρεπε (λέξη παντελώς άγνωστη σε εσάς).
Διαχρονικά ήμασταν αυτοί που λαμβάναμε τις δύσκολες αποφάσεις για το καλό του τόπου χωρίς να λογαριάζουμε το πολιτικό κόστος.
Η βάση της Νέας Δημοκρατίας εδώ και 44 χρόνια είναι η ίδια η κοινωνία. Σ’ αυτήν λογοδοτούμε, γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε! Είμαστε η παράταξη που η εκλογή των στελεχών μας, από τον ίδιο τον Προέδρο μέχρι και τα νομαρχιακά και τοπικά στελέχη, γίνεται απευθείας από τη βάση και τα μέλη μας με δημοκρατικές και διαφανείς και δημόσιες διαδικασίες.
Όπως διαπιστώνετε λοιπόν μας χωρίζει χαώδης απόσταση δημοκρατικής αντίληψης και προοδευτικότητας ακόμα και στις εσωτερικές μας διαδικασίες.

Μη μας κάνετε λοιπόν μαθήματα δημοκρατίας εσείς που ανήλθατε στην εξουσία χρησιμοποιώντας ως όχημα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ψέματα και εξαπατώντας τον λαό με κούφιες υποσχέσεις. Εσείς, που ακόμα και οι ίδιοι οι πρώην συντρόφοι σας, σας κατηγορούν ανοιχτά πλέον ως «ψεύτες και υποκριτές».
Εσείς, που ανακόψατε την θετική πορεία της χώρας και μας βάλατε σε νέες περιπέτειες και νέα μνημόνια καταχρεώνονοντας τον ελληνικό λαό με τους αστείους πειραματισμούς σας.

Εσείς, που συγκυβερνάτε με τους ΑΝΕΛ και τον Π.Καμμένο με τις χαριτωμένες μιλιταριστικές περιβολές του.
Εσείς, που κυβερνάτε σε καθεστώς προπαγάνδας που μέχρι και η Β.Κορέα θα ζήλευε.
Εσείς, που αναγάγατε τα πολιτικά επικοινωνιακά τεχνάσματα σε επιστήμη.
Εσείς, που πλήξατε ανεπανόρθωτα τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Εσείς, που θα φέρνατε το «νέο» στην πολιτική ζωή του τόπου, ενώ ακόμα και το μετασχηματισμένο υπουργικό σας συμβούλιο αποτελείται από όλα τα διαγραμμένα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μυρίζετε ναφθαλήνη κύριοι!
Εσείς που χρειάζεστε 100 διμοιρίες των ΜΑΤ με τόνους χημικών και κλιμάκια του FBI (καθότι εσχάτως έχετε γίνει και η πλέον αμερικανόφιλη κυβέρνηση της Ευρώπης) για να προστατευτεί ο «λαοπρόβλητος» ηγέτης σας από την αγάπη του κόσμου.

Μιλάτε για ευχαριστημένους ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες, καθώς και για τις συνδικαλιστικές οργνώσεις τους που το διατυπώνουν. Με ποιούς εργαζόμενους και με ποιές οργανώσεις συναντηθήκατε άραγε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Πέραν των μαζώξεων στα γραφεία σας, κυκλοφορείτε άραγε στον έξω κόσμο της αγοράς ή είναι αποκυήματα της φαντασίας σας αυτά; Διότι εμείς που κυκλοφορούμε, παρατηρούμε πως οι άνθρωποι του μεροκάματου, οι ελ.επαγγελματίες, οι επιστήμονες, η μεσαία τάξη και γενικά όλο το παραγωγικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας μας έχει φτάσει στα όριά του.

Μιλάτε εμφατικά για μελλοντικές εκλογικές σας νίκες και διάφορα άλλα δονκιχωτικά όνειρα! Βέβαια, εκλογές δεν τολμάτε να κάνετε καθώς η αγκίστρωση στις καρέκλες προέχει για εσάς από το εθνικό συμφέρον. Εμείς ζητάμε άμεσα εκλογές. Αλλά όποτε αυτές κι αν γίνουν, ο κρότος της πτώσης σας θα είναι εκκωφαντικός.

Αν ωστόσο επιμένετε να ψάχνετε για πολιτικά «μορφώματα», ίσως θα ήταν σκόπιμο να ρίχνετε και καμιά κλεφτή ματιά στον καθρέφτη σας. Η αυτοκριτική άλλωστε δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας
Νατάσσα Κυριακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.