Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Φιλιατρά: Μπαίνει «λουκέτο» και στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς;

Ολοένα και πληθαίνουν οι πληροφορίες που φέρουν τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να έχει αποφασίσει να βάλει «λουκέτο» στο κατάστημα των Φιλιατρών μετά και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για απόσυρση των χρηματικών του διαθεσίμων από αυτή και μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα.

Οι πληροφορίες αυτές, που συζητούνται έντονα στην πόλη των Φιλιατρών, έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην πόλη και τους κατοίκους της. Σημειώνεται ότι στην Τράπεζα Πειραιώς έχουν λογαριασμούς όλοι οι ......

αγρότες της περιοχής (σ.σ. από την τέως Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος) και ενδεχόμενο «λουκέτο» στο κατάστημα Φιλιατρών θα στερήσει από χιλιάδες κατοίκους την εξυπηρέτησή τους από την τράπεζα στην οποία έχουν τους λογαριασμούς τους και κάνουν τις κινήσεις τους.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν η μοναδική «υπηρεσία» που είχε απομείνει στην πόλη μετά τα αλλεπάλληλα «λουκέτα» καταστημάτων, γραφείων και υπηρεσιών του Δημοσίου αλλά και ιδιωτικού τομέα και αποτελεί καίριο πλήγμα με ολέθριες συνέπειες στη ζωή των κατοίκων και τη λειτουργία της πόλης.

Για αυτή την ενδεχόμενη τραγική εξέλιξη ωστόσο, τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας είχαν ενημερωθεί και μάλιστα με επίσημο και δραματικό τρόπο.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 23 Ιουλίου, όπου μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν και η «Έγκριση του με αριθ.9254/12-07-2018 2ου πρακτικού αξιολόγησης προσφορών Τραπεζών προς τον Δήμο Τριφυλίας για την τήρηση των χρηματικών του διαθεσίμων και παρεχόμενων τραπεζικών υπηρεσιών» όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης από τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και πρώτος εξ αυτών ο τότε δημοτικός σύμβουλος ο οποίος σήμερα πλέον έχει οριστεί αντιδήμαρχος Δ.Ε. Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, είχε κάνει έκκληση στο Σώμα να μην αλλάξει συνεργαζόμενη τράπεζα ο δήμος Τριφυλίας διότι αν ο δήμος «σήκωνε» τα λεφτά του από την Πειραιώς θα έκλεινε το κατάστημα των Φιλιατρών και αυτό το ανέφερε επίσημα, δημόσια, ανοιχτά και καθαρά!
Το ίδιο έπραξαν και ο Αναστάσιος Πούλος και ο Δημήτρης Σαρμαντζής.


Ο κ. Κατσίβελας όμως δε δέχτηκε τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής του παράταξης και επέμεινε στην αλλαγή τράπεζας και μάλιστα για τράπεζα που στο δήμο Τριφυλίας διαθέτει μόνο ένα κατάστημα, στην Κυπαρισσία, προτείνοντας στο Σώμα να κάνει δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής που είχε οριστεί για την αξιολόγηση προσφορών Τραπεζών προς τον Δήμο Τριφυλίας για την τήρηση των χρηματικών του διαθεσίμων και παρεχόμενων τραπεζικών υπηρεσιών.

Το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας κατά πλειοψηφία αποφάσισε να αναθέσει στην Τράπεζα Eurοbank Ergasias Α.Ε την τήρηση των χρηµατικών του διαθεσίµων και των παρεχόμενων Τραπεζικών Υπηρεσιών σύμφωνα με την αξιολόγηση της Επιτροπής, μειοψηφούντων των κ. Παπαθεοδοσίου- Πούλου –Κουτσούλη –Μαραβελή που ψήφισαν ΚΑΤΑ και Σαρμαντζή-Κουτρουμπή που ψήφισαν ΛΕΥΚΟ.

Στις αρχές της εβδομάδας, από επίσημα χείλη ενημερώθηκε για την τραγική εξέλιξη του «λουκέτου» στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Φιλιατρά. Μετά, δε, το «λουκέτο» στο κατάστημα των Φιλιατρών, λέγεται ότι συνέχεια θα έχει και «λουκέτο» στο κατάστημα των Γαργαλιάνων.

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
1. Και επειδή ο Κουκούμης του ΚΚΕ ψήφισε να μεταφερθούν τα ταμνειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Eurobank ΘΥΜΙΖΩ στον κ Κουκούμη του ΚΚΕ ότι η εδρα που εχει στο δήμο ειναι εδρα από τα Φιλιατρά και θα έπρεπε να είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ σε ότι ψηφίζει.
Δεν έχει εδρα της Κυπαρισσίας αλλα των Φιλιατρών. (Αν το έχει ξεχάσει δηλαδή)

2. Κ Κατσίβελα κι εδώ βάλατε το χεράκι σας???
Δηλαδή εξαιτίας της απόφασης του ΔΣ για μεταφορά των χρηματικών υπολοίπων του Δήμου στην Eurobank θα κλείσουν την Πειραιώς στα Φιλιατρά και ίσως στους Γαργαλιάνους??
Έχετε ενημερωθεί επίσημα λέει το δημοσίευμα για το λουκέτο. Ισχύει???
Θα γίνει άραγε καρμπόν οτι έγινε και με το ΑΤ Φιλιατρών?
Θα στήσετε πάλι τις "φιέστες διαμαρτυρίας" στην πλατεία διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά σας εναντίον του κλεισίματος σε μια υπόθεση που θα εξελιχθεί με υπαιτιότητα σας???
Ελπίζω μετά μην ζητήσετε από τους Φιλιατρινούς ψήφο γιατί ναι, θα σας ψηφίσουν με.....

thumb_640



2 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.