Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Μηνυμα Αναγνώστη: Μερικές σκέψεις για την Φιλαρμονική

Παίρνοντας αφορμή από το άρθρο σας σχετικά με την κακή εικόνα του Συλλόγου Φιλοπροόδων στην εμφάνιση της 9-8-2018, θα ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις σχετικά με την επιλογή του ρεπερτορίου της Φιλαρμονικής αλλά και για τον γενικότερο σκοπό της.

Ο σκοπός ......

ύπαρξης της Φιλαρμονικής μας, πιστεύω πως είναι και πρέπει να είναι η δωρεάν μουσική παιδεία στα παιδιά των Φιλιατρών. Οι φιλαρμονικές όλου του κόσμου κατα βάση δραστηριοποιούνται στον χώρο της κλασσικής μουσικής, διασκευάζοντας ενίοτε και γνωστες επιτυχίες άλλων ειδών μουσικής. Στο πνεύμα αυτό και η Φιλαρμονική μας έχει προσπαθήσει να εμπλέξει τους μαθητές της με ένα είδος μουσικής που μπορεί να φαίνεται "βαρύ" κάποιες φορές, όμως δεν είναι επιφανειακό και εφήμερο όπως πολλά άλλα είδη μουσικής που έρχονται και παρέρχονται.

Υπηρετώντας τον σκοπό της ύπαρξής της, πιστεύω ότι η Φιλαρμονική μας διάλεξε ένα ρεπερτόριο που αντιπροσωπεύει την κατεύθυνσή της. Γι' αυτό άλλωστε διοργανώνονται εκδρομές στο Μέγαρο Μουσικής και όχι κάπου αλλού. Πιστεύω αξίζει τον κόπο να έρθει η νέα γενιά των Φιλιατρών σε επαφή και με λίγη "κουλτούρα". Άλλωστε οι λαϊκές βραδιές, δεν λείπουν από το πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων, όπου ο κόσμος θα μπορέσει να χειροκροτήσει πιο ελεύθερα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Φιλήμονας Νικολόπουλος


Απάντηση στον κ Νικολόπουλο.

Αγαπητέ κ Νικολόπουλε,
Πρωτα και κυρια δωθηκαν συγχαρητήρια στα παιδιά για την απόδοση των μουσικών εργων.
Συμφωνώ στην πλειονότητα των γραφομένων σας, αλλα διαφωνώ ως προς τον τόπο εκτέλεσης του ρεπερτορίου που επιλέχθηκε.
Ηταν για πάρα πολύ ειδικό κοινό που αρέσει το είδος και σίγουρα οχι για πλατεία νταλα καλοκαίρι που ο άλλος βγηκε να δροσιστείμ να περάσει όμορφα η βραδιά και οχι για να τον κανουν να νυστάξει.
Ναι να πάιξουν αυτό τυο ρεπερτόριο σε καταλληλο χώρο. Στο μεγαρο μουσικής Αθηνώ, Ηρώδειο κλπ αλλα οχι σε πλατεία.
Αλλωστε οτι και να πω το χειροκρότημα στο πρώτο Video μαρτυρά πόση βαρεμάρα είχε πέσει σε τόσο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.